Autor Wątek: RAV4 2019 - Mirrorlink  (Przeczytany 107399 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pafcio01

• Toyot Leżący
  • *
Odp: RAV4 2019 - Mirrorlink
« Odpowiedź #105 dnia: 16 Września 2019, 14:49:14 »
W cenniku jest ta opcja już dostępna w przypadku Corolli
Pakiet Connect: interfejs Android Auto, interfejs Apple CarPlay - 1 000 PLN
« Ostatnia zmiana: 16 Września 2019, 14:51:15 wysłana przez pafcio01 »

Offline PrzemQ

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 Plug-in
« Odpowiedź #106 dnia: 18 Września 2019, 22:12:38 »
a ja podpialem sobie uchwyt na razie na kratce wylotu powietrza....i uzywam TomTom'a - gdzie w Niemczech juz przy kilku duzych korkach mnie wyratowal .... Ale nawet Tomtom nie dziala przez AndroidAuto wiec aby z niego korzystac musze miec uchwyt.....Powiem tak fabryczne nawigacje sa do bani - nawet moi znajomi majac oryginalne nawigacje (auta nowe, roczne i dwuletnie  roznych marek) korzystaja ze smartfona bo:
1. fabryczna nie wie ze wlasnie rano zamkneli jakis dojazd - a smartfonowa wie
2. fabryczna melduje korek na autostradzie i proponuje objazd - a smartfonowa wie ze problem lezy na pasasch w przeciwnym kierunku niz sie poruszasz (to juz potwierdzone wielokrotnie)
te wszystkie MirrorLinki to o kant d..y.... To znowu dziala tylko z wybranymi telefonami to ograniczenia inne... To powinno dzialac z kazdym w mieare nowoczesnym smartfonem....wsiadasz raz konfigurujesz i to dziala....Jest XXI wiek i technologie umozliwiaja brdzo duzo - a to ze producent auta chce opychac produkty (mam na mysli nawigacje) watpliwej jakosci za wielkie pieniadze to tylku sluzy nabiciu kieszeni bo czemu innemu....
Za 3200 PLN mozna kupic bardzo dobrego smartfona (tylko do tego celu), bardzo dobra nawigacje (dozywotnie aktualizacje) na niego, oplacic dostep do internetu na ten czas - i jescze kilka razy z rodzina gdzies na miescie zjesc.....a jak sie zmieni samochod to zabrac ja ze soba a nie na nowo uczyc sie obslugi nowej....

Zgadam się w 100%  :good:
Też się zgadzam i dlatego mam uchwyt na smartfona.  Będzie AA to OK, nie będzie - też dam sobie radę.  Tylko w RAV4 2019 uchwyt na otwór wentylacyjny za bardzo się nie przyda, dlatego polecam Brodit - taki, jak na 2 stronie wątku.
« Ostatnia zmiana: 18 Września 2019, 22:15:29 wysłana przez PrzemQ »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #107 dnia: 18 Września 2019, 22:30:14 »
dlatego polecam Brodit
Tez uwazam, ze są to najlepsze uchwyty na rynku. Swoje kosztują,ale są świetnie dopasowane do danego modelu samochodu i dobrze wykonane.

Offline dejwid_sw

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #108 dnia: 19 Września 2019, 20:40:11 »
Można prosić o jakiegoś linka do tego uchwytu? tzn gdzie kupić i jak to wygląda?

pireus

• Gość

Offline dejwid_sw

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #110 dnia: 20 Września 2019, 19:45:06 »
Dziękuję, pozdrawiam

Offline Raori

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #111 dnia: 21 Września 2019, 08:22:16 »
Sądzę, że jakoś doczekamy do formalnego połączenia z telefonami.
Mam kilka pytań, czy ktoś zechciałby się podzielić wiedzą?

Pod mirrorlink pewnie musiałbym kupić starszy telefon, spróbuję na obecnym, ale wątpię, czy będzie to działać, sądząc z powyższych opinii.
Czy ktoś próbował łączyć się Huawei P20 pro?

A po wprowadzeniu Android Auto...
Jak dokupię gadżet do ładowania indukcyjnego telefonu, to ładowarka indukcyjna w samochodzie zdoła naładować w trakcie pracy?
np taki szpej: https://allegro.pl/oferta/adapter-qi-indukcyjny-usb-c-do-huawei-p20-pro-7307999009
Ma tak ktoś?

W międzyczasie, chciałem zapytać, jak się sprawuje oryginalna nawigacja Toyoty.
Moja RAV4 co prawda jeszcze płynie, ale wyczytałem gdzieś, że Unia prowadziła rozmowy z Toyota i coś tam uzgodnili w sprawie cen, a także bezpłatną nawigację dla nowych samochodów RAV4.
Zapytałem w salonie i okazało się, że tak, będę ją miał, chociaż nie zamierzałem kupować.
Używam 2 nawigacji, po Polsce pół na pół googla, a po europie i na wakacjach zasadniczo Here WeGo (moim zdaniem najlepsze mapy off line do telefonu, testowałem w kilku miejscach).
W google mam ogromną ilość punktów zaznaczonych, można je wyeksportować, czy nawigacja toyoty ma import danych?

Offline marb

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #112 dnia: 21 Września 2019, 09:33:06 »
Na Samsungu s10e mirrorlink chodzi, a nie jest to stary telefon.
Nawigacja Toyoty jest tragiczna. Możesz do niej wysłać trasę z komputera ale definiujesz tylko start i metę, nie masz wpływu na wybór trasy.
Google również możesz używać za granicą:). Nawigacja online potrafi zaoszczędzić sporo czasu.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 21 Września 2019, 09:35:46 wysłana przez marb »

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #113 dnia: 21 Września 2019, 09:57:29 »

Nawigacja Toyoty jest tragiczna. Możesz do niej wysłać trasę z komputera ale definiujesz tylko start i metę

Możesz zdefiniować punkty pośrednie.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Offline marb

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #114 dnia: 21 Września 2019, 10:08:33 »
Racja. Jest to jednak mało intuicyjne. W aplikacji Toyoty od razu po wpisaniu miejsca docelowego pojawia się przebieg trasy. Żeby dodać punkty pośrednie trzeba się cofnąć.

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #115 dnia: 21 Września 2019, 10:14:10 »
Racja. Jest to jednak mało intuicyjne. W aplikacji Toyoty od razu po wpisaniu miejsca docelowego pojawia się przebieg trasy. Żeby dodać punkty pośrednie trzeba się cofnąć.

Ja to robię z komputera.
Przu definiowaniu punktów trzeba być uważnym, bo jak wstawisz miasto, to na 100% przetarga Cię przez rynek, a jak ją zignorujesz, to Cię będzie ściągać z powrotem. Ja przed punktem pośrednim wywalam go (też jest to mało intuicyjne) i jadę dalej.
Teraz z MyT z telefonu można trasę dość prosto wytyczyć.

Generalnie nawigacja Toyoty mi nie przeszkadza, choć wybitna jakaś nie jest.
Nawet parę razy zaproponowała ominięcie korków.

Offline marb

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #116 dnia: 21 Września 2019, 10:23:35 »
Mi też nie przeszkadza ale to trochę za mało bo powinna pomagać.
Mapy są strasznie nieaktualne. Już kilkadziesiąt razy kierowała mnie pod prąd na jednokierunkowa.
Ostatnio porównałem wybór trasy przez googla i Toyotę w trakcie jazdy (podłączoną do Internetu). Dobór trasy przez Google wydawał się sensowny: trasa krótsza, szybsza i po lepszych drogach.

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #117 dnia: 21 Września 2019, 10:26:41 »
Pozotaje czekać i mieć nadzieję na AA

Offline pszemoo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #118 dnia: 21 Września 2019, 10:57:13 »
Nawigacja Toyoty jest tragiczna. Możesz do niej wysłać trasę z komputera ale definiujesz tylko start i metę, nie masz wpływu na wybór trasy.
Google również możesz używać za granicą:). Nawigacja online potrafi zaoszczędzić sporo czasu.

HereWeGo to mapy offline, więc działają bez dostępu do internetu, za granicą dostęp do neta bywa ograniczony z różnych powodów ;-) Google też podobno pozwala ściągnąć jakiś obszar, ale nie wiem jak sprawdza się nawigowanie offline w przypadku google.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #119 dnia: 21 Września 2019, 11:02:24 »

HereWeGo to mapy offline, więc działają bez dostępu do internetu, za granicą dostęp do neta bywa ograniczony z różnych powodów ;-) Google też podobno pozwala ściągnąć jakiś obszar, ale nie wiem jak sprawdza się nawigowanie offline w przypadku google.
Tak samo. Mozesz zdefiniowac obszar jaki ma pobrac i go pobiera na 30 dni. Pozniej prosi o aktualizacje tego terenu po WiFi

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl