Autor Wątek: RAV4 2019 - Mirrorlink  (Przeczytany 107344 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MarioSl

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: RAV4 2019 - Mirrorlink
« Odpowiedź #270 dnia: 31 Sierpnia 2020, 20:40:38 »
Witam
Mam rava z rocznika 2020  w wersji comfort zamówionego w lutym odebrany w czerwcu.
Czy ktoś z kolegów mógłby mi powiedzieć czy na systemie  inforozrywki oprócz AA który jest i działa , można jeszcze  cokolwiek odpalić.  Miracast poszedł,  ale raczej szału to nie robi, jest jeszcze zamiast mirrorlink jakaś aplikacja toyotowska której nie mogę uruchomić,  bo trzeba powiązać radio z aplikacja MYT.  Z racji iż nie mam nawigacji fabrycznej, jest to niemożliwe. Mirrorlinka nie ma i  nic więcej nie działa , generalnie jest cienko. Czy można jeszcze coś z tego wydusić ???

Wydaje mi się, że można auto powiązać z MyT mimo braku nawigacji. Było tu na forum sporo o tym, warto poszukać.

MYT mozna bez nawigacji powiązać i co więcej wskazuje pozycje samochodu, trasy spalanie itp. Wiem bo ja mam właśnie bez navi.

Offline Wojtekzwojkowic

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #271 dnia: 31 Sierpnia 2020, 20:56:40 »
Owszem auto mam powiązane z aplikacją,  tylko za żadne skarby nie da się dodać do aplikacji radia w którym nie ma fabrycznej nawigacji. A to jest potrzebne aby uruchomić jeszcze to co jest dodane w zakładce aplikacje. Kuriozum polega na tym że toyota dodaje coś czego się nie da uruchomić . Mirrorlink już nie dodają i nic więcej nie da się wycisnąć z tego czegoś. jeśli dobrze rozumiem to telefonu w inny sposób nie da się  odpalić na ekranie, chyba ze czegos nie wiem.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #272 dnia: 31 Sierpnia 2020, 20:56:41 »
Myt dziala po sim z systemu sos.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #273 dnia: 31 Sierpnia 2020, 20:58:16 »
Owszem auto mam powiązane z aplikacją,  tylko za żadne skarby nie da się dodać do aplikacji radia w którym nie ma fabrycznej nawigacji. A to jest potrzebne aby uruchomić jeszcze to co jest dodane w zakładce aplikacje. Kuriozum polega na tym że toyota dodaje coś czego się nie da uruchomić . Mirrorlink już nie dodają i nic więcej nie da się wycisnąć z tego czegoś. jeśli dobrze rozumiem to telefonu w inny sposób nie da się  odpalić na ekranie, chyba ze czegos nie wiem.
Na postoju masz miracast?

Offline Wojtekzwojkowic

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #274 dnia: 31 Sierpnia 2020, 21:09:52 »
Mam ale D... nie urywa...

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #275 dnia: 31 Sierpnia 2020, 21:11:06 »
Mam ale D... nie urywa...
Wymien radio na rakie z androidem.

Offline MarioSl

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #276 dnia: 31 Sierpnia 2020, 21:53:44 »

Dodanie radia nie jest do myt potrzebne. Ja tez nie mam je dodane. Chodzi o to ze jak masz nawigacje to po dodaniu mozesz wysyłać sobie do nawigacji punkty. Wyślij do radia się to nazywa

Offline ansi

• Początkujący
« Odpowiedź #277 dnia: 21 Września 2020, 11:06:31 »
Witam,

Watek w zasadzie dotyczy wersji 2019 ale w zwiazku z tym, ze testowalem zarowno Rav4 2019 jak i starsza wersje Rav4 2018 podziele sie swoim doswiadczeniem z Mirrolinkami.
Mialem dostep do sporej ilosci Samsungów i musze stwierdzic, ze jedynym dzialajacym stabilnie z wersja Rav2018  jest S3.
Jedyna wersja Androida, ktora mi tam  dzialała to 4.3.
Na Rav4 2019 udalo mi sie testowo odpalic Sygica na Samsung A3 (2016) ale w zwiazku z tym, ze Samsung wycofal aktualnie wsparcie dla Mirrorlinka nie wiem czy to dalej dziala.

Skupilem sie na Rav4 2018, bo uzywam jej na co dzien (mam wersje Touch 2 bez nawigacji, MM13, 13TFDAEU-DA05 model)
Sprawa wyglada tak:
Kupilem telefon S3 z android 4.3 (40 PLN z lekko rozbita szybka)
Zrobilem roota
Wgralem TRWP.
Zainstalowalem DriveLink (wersja  043r1)
Google Mapy dzialaja poprawnie. Inne aplikacje tylko na postoju.
Zastapilem plik TMServerApp na telefonie wersja ktora byla w pakiecie z Mirrorlink 043r1.
Usunalem pasek powiadomien (zeby ekran byl wiekszy :-))
Eksperymentowalem z roznymi ROMami, w zasadzie dzialalo na tzw. "stockowych", revolution-hd-53, Omega.
Ostatecznie uzywam ROMu Omega, bo najlatwiej go bylo odchudzic (wyrzucilem wszystkie zbedne programy)
Teraz moge odpalic kazda aplikacje w trakcie jazdy.
To co uzywam to Waze + Yanosik. Działa bardzo fajnie (aczkolwiek trzeba brac pod uwage, ze to Samsung S3 i Android 4.3... wiec uzywanie uczy cierpliwosci.)
Sygic niestety mi sie nie odpala poprawnie (ale to nawet bez mirrorlinka, na samym telefonie jest problem), moze jakas starsza wersja by poszla.
Youtubua sie nie da ogladac ale do nawigacji wedlug mnie w zupelnosci taka kombinacja wystarcza. :-)
Nic sie nie wywala, dziala to stabilnie.
Kupilem tez kabel usb, taki z podwojna wtyczka i jedna podlaczam do ladowarki a druga do USB w ravce (samo USB nie wystarcza do ladowania, za maly prad).
Gdyby ktos potrzebowal pomocy chetnie udziele informacji jak to uruchomic na Rav4 2018 i udostepnie potrzebne pliki.
Trzeba miec tylko Samsunga S3...  :-)

Pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: 21 Września 2020, 11:18:05 wysłana przez ansi »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl