Po 2 tyg. użytkowania kamer (Viofo A129 Plus Duo GPS, przód, tył, karta 250GB) z dodatkową baterią (Power Core 6200LFP HW) trochę statystyki czasów nagrań.
Może komuś to się przyda planując wideorejestrator z trybem parkingowym low bitrate.
Ogólnie muszę stwierdzić, że od mniej więcej 2 mc jeżdżę średnio dziennie około 1,5 godz., a wcześniej było to ok. 50 min/dz.
Ma to duże znaczenie jeśli chodzi o ładowanie tej dodatkowej baterii, która wg danych producenta wymaga ok 60 min do pełnego naładowania.
Bateria ładuje się oczywiście tylko w trakcie pracy napędu / jazdy (podłączona do ACC w skrzynce bezpieczników).
Jeśli ktoś dziennie średnio jeździ tylko np. 30 min to ta dodatkowa bateria też nie będzie nigdy naładowana do pełna, w związku z czym czas nagrań parkingowych będzie skrócony.
A teraz statystyka:
- na karcie 250GB mieści się ok. 1,5 dnia nagrań, w tym 153 min jazdy (45 GB) i 1945 min postoju (193 GB)
- średnio mam ok 1,5 godz/dz jazdy i ok 22,5 godz/dz postoju
- nagrywanie z 2 kamer (przód 2,5K i tył FHD) w trakcie jazdy zabiera 0,31469 GB/min, a w trybie parkingowym 0,09923 GB/min
Można to sobie przeliczyć na własny profil jazdy, np. dla karty 250GB będzie to ok 13 godz. nagrań samej jazdy lub ok 42 godz. nagrań samego parkingu.
W związku ze średnim dziennym czasem jazdy - baterie mam codziennie naładowaną na full.
Nie zauważyłem również przerw w nagrywaniu związanych z wyładowaniem dodatkowej baterii.