Autor Wątek: Rav4 Hybrid 4 generacji - trzeszczące plastiki kokpitu na nierównościach  (Przeczytany 6467 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline animuss

• Toyot Chodzacy
Odp: Rav4 Hybrid 4 generacji - trzeszczące plastiki kokpitu na nierównościach
« Odpowiedź #15 dnia: 16 Czerwca 2021, 23:38:03 »
Witam,Mam pytanie - Czy u Was w ravkach 4 generacji też trzeszczą plastiki (głownie kokpitu) i uszczelki jak jeździcie po nierównościach ? Mam tu na myśli jakieś kocie łby, progi zwalniające i nierówne podłoże.
Ja pitolę jak czytam co się dzieje w tych nowych ravkach to cieszę się, że kupowałem jeszcze stary model, to tragedia :wallbash: ale jak będę wymieniał na nowy, za kilka lat, to pewnie już usuną "choroby wieku dziecięcego".
Błędy uwidaczniają się dopiero po kilku latach, a nie w produkcji, więc jeszcze to trochę potrwa, trzymam za was kciuki, odwalacie za mnie robotę, dziękuję, tak trzymać.

Zapominałem dodać w ravce 4 gen. nic nie trzeszczy, a jak jadę na elektryce to jest bloga cisza.   

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #16 dnia: 16 Czerwca 2021, 23:52:29 »
Przecież On  i większość reszty osób pisało właśnie o 4 generacji :) :cool:
« Ostatnia zmiana: 16 Czerwca 2021, 23:55:23 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline animuss

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #17 dnia: 17 Czerwca 2021, 00:11:18 »
To dziwne. :o
Witam wszystkich.
Chciałbym się podzielić moją walką z plastikami trzaskami drganiami. Od roku walczę z serwisem o wspomniane przypadki. Co udało się zrobić po wizytach w serwisie:
Dragana z środka kokpitu - wada fabryczna przejścia kanału nawiewu z komory silnika - usunięta rewelacja
Trzaski w kokpicie - po rozebraniu i złożeniu kokpitu ustało wszystko
Drgania w drzwi - smarowanie uszczelek pomaga na rok
Drgania plastików tylnej klapy - wada fabryczna - wymiana spinek załatwia problem
Drgania lusterka wrażenie drgania kokpitu - serwis ogarnia 
Drgania konsoli środkowej - jeszcze szukają  :grin:
Od roku robią tylko V generacji.
Witam
Jestem właścicielem Rav4 2020 rok. Mam duzy problem z piszczacymi elementami plastikowymi obok dzwigni zmiany biegów . Samochów był juz 4 razy w ASO w Sosnowcu , rozbierają ,składają i nic to nie daje Ostatnio 5 raz samochód pozostawiony w serwisie 6 dni- efekt  obok piszczenia jest teraz trzeszczenie plastiku. Poradzcie co robić bo rece opadają !
:hug:

« Ostatnia zmiana: 17 Czerwca 2021, 00:17:37 wysłana przez animuss »

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #18 dnia: 17 Czerwca 2021, 01:38:48 »
... a może to klamra od pasów pasażera bębni po słupku na nierównościach, ja tak mam gdy brak pasażera.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #19 dnia: 17 Czerwca 2021, 12:47:09 »

To dziwne. :o
Witam wszystkich.
Chciałbym się podzielić moją walką z plastikami trzaskami drganiami. Od roku walczę z serwisem o wspomniane przypadki. Co udało się zrobić po wizytach w serwisie:
Dragana z środka kokpitu - wada fabryczna przejścia kanału nawiewu z komory silnika - usunięta rewelacja
Trzaski w kokpicie - po rozebraniu i złożeniu kokpitu ustało wszystko
Drgania w drzwi - smarowanie uszczelek pomaga na rok
Drgania plastików tylnej klapy - wada fabryczna - wymiana spinek załatwia problem
Drgania lusterka wrażenie drgania kokpitu - serwis ogarnia 
Drgania konsoli środkowej - jeszcze szukają  :grin:
Od roku robią tylko V generacji.
Witam
Jestem właścicielem Rav4 2020 rok. Mam duzy problem z piszczacymi elementami plastikowymi obok dzwigni zmiany biegów . Samochów był juz 4 razy w ASO w Sosnowcu , rozbierają ,składają i nic to nie daje Ostatnio 5 raz samochód pozostawiony w serwisie 6 dni- efekt  obok piszczenia jest teraz trzeszczenie plastiku. Poradzicie co robić bo rece opadają !
:hug:

Dlatego napisałem większość... Pierwszy z cytowanych przez Ciebie też dotyczy IV

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl