Autor Wątek: Auris II active tylne głośniki.  (Przeczytany 4236 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline maniutek

• Toyot Leżący
  • *
Auris II active tylne głośniki.
« dnia: 07 Lipca 2019, 21:13:29 »
Witam.

Znalazłem już, że głośniki z tyłu w aurisie II są takie same jak z przodu (podobno), a czy ktoś wie czy są podciągnięte kable?
Ewentualnie jakieś sugestie co mógłbym tam wsadzić? Audiofilem nie jestem wystarczy że będzie grało tak jak przód.

Gawith

• Gość
Odp: Auris II active tylne głośniki.
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Lipca 2019, 22:40:24 »
Oczywiście, że są takie same i było to pisane wcześniej. Z tyłu nic nie będzie fajnie grać ponieważ tył z niewiadomych przyczyn gra dużo ciszej. Kable masz pociągnięte do środkowego słupka.

Offline edison

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Lipca 2019, 23:10:27 »
Tył gra dużo ciszej ? Prawie w ogóle nie gra, jak będę miał czas to muszę to rozkminić bo przecież to jakaś porażka.
Toyota Auris TS kombi 1,6 132km Valvematic
Toyota Verso S 1.4 D4D 90KM

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Lipca 2019, 13:32:06 »
Radio chyba ma śłabszą końcówkę mocy na tył.

W którejś toyce rozbierałem i tył był  7W na kanał a przód 2 X mocniejszy (nie pamiętam dokładnie ile)

CosaNostra

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Lipca 2019, 16:10:57 »
Bzdura. W aurisie II każde radio daje słabiej na tylne głośniki.

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #5 dnia: 08 Lipca 2019, 17:41:59 »
A po co glosny dzwiek zza glowy? Scena ma byc z przodu a tylne glosniki jako lekkie wypelnienie dla siedzacych z tylu.

Offline Neo 1972

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Września 2019, 18:40:42 »
Kilka dni temu zamontowałem głośniki z tyłu. Potwierdzam że kable są doprowadzone do środkowych słupków, a dodatkowo trzeba wyjąć radio bo wtyczka od tylnych głośników była wysunięta ,łatwo się domyślić które to kable bo mają identyczne kolory we wtyczce jak i w środkowym słupku. Demontaż radia jest bardzo prosty - zaczynamy lekko podważać ręką plastik ramki zaczynając od prawej strony,  odejdzie dość szybko, zostanie jeszcze demontaż plastiku pod spodem przy gnieździe zapalniczki. Cztery śruby 10 i  radio mamy w ręku. Pozostaje tylko zdemontować boczki drzwi- 2 śruby i demontaż korbki podnośnika szyby . Lekko podważać ręką od spodu i bez problemu boczek drzwi schodzi. Ostatnia modyfikacja to rozwiercenie nitów osłony miejsca które wypełnimy głośnikiem 16,5 cm. Ja wykorzystałem te zaślepki wycinając środki i montując w nich głośniki Sony dwudrożne. Można zamontować orginalne głośniki Toyoty, można zamontować przejściówki na 3 śruby . Oczywiście jest jeszcze demontaż dolnych plastików na progach- ale to już wynika naturalnie z demontażu środkowego słupka.Potwierdzam że głośniki grają ciszej ,tyle że robią fajną robotę bo wypełniają muzyką tył auta i pasażerowie będą to mogli docenić. Całość pracy to jakieś 6 godzin.

Offline jakerc

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 19 Września 2019, 13:42:02 »
Możesz opisać dokładniej jak wkręciłeś głośniki do dziur po nitach ?
Iii .. jakim sposobem poprowadziłeś kabel przez kostkę pomiędzy słupkiem i drzwiami :)
Dzięki

Offline SZYMQ

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Września 2019, 15:31:54 »
Możesz opisać dokładniej jak wkręciłeś głośniki do dziur po nitach ?
Iii .. jakim sposobem poprowadziłeś kabel przez kostkę pomiędzy słupkiem i drzwiami :)
Dzięki
głośniki mocujesz śrubka i zakrętka 8"
a kabel chyba najlepiej wpiąć się w kostkę w drzwiach   <zalamka>
a najlepiej kupić sobie wiązkę pod elek. szyby i elementy pod szybę elek. i w takim rozwiązaniu masz dwie rzeczy na jednej robocie ;)
Rzeczy niemożliwe robię od ręki,  na cuda trzeba chwile poczekać  <diabel>

Offline Neo 1972

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #9 dnia: 13 Października 2019, 21:00:06 »
Spokojnie można przeciągnąć kable przez otwór we wtyczce,  jak wypniecie wtyczkę to będzie to dobrze widać.Ponowny montaż głośników oczywiście łączy się z nitowaniem głośników do drzwi.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl