Autor Wątek: RAV-4 vs C-HR  (Przeczytany 13538 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline K602

• Toyot Pełzający
  • **
RAV-4 vs C-HR
« dnia: 08 Lipca 2019, 00:05:41 »
Witajcie

Czy ktoś z Was porównywał jazdę nowej RAV-4 z CH-R? Bagażnik dla mnie nie jest priorytetem, kluczowe są właściwości jezdne. Da się te dwa samochody porównać? Oba w topowych wersjach, hybrydy. Nie wiem czy w końcu spodoba mi się bryła nowej RAV-4, a C-HR podoba mi się. Patrząc jednak na moc tego mniejszego modelu, mam pewne wątpliwości. W C-HR nie planują jakiegoś lifta w najbliższej przyszłóści?
« Ostatnia zmiana: 08 Lipca 2019, 00:08:10 wysłana przez K602 »
SAP ABAP Certified Developer

Offline animuss

• Toyot Chodzacy
Odp: RAV-4 vs C-HR
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Lipca 2019, 00:46:39 »
Dwa lata temu  C-HR  oglądałem,  jeździłem i  zrezygnowałem,  tył był za niski dla pasażerów, a kokpit miała okropny. Z zewnątrz jednak prezentowała się ładnie.
Parę dni temu znowu w niej siedziałem, w tej nowszej wersji, kokpit ma o niebo lepszy, ale nową akurat nie jechałem.
Jak brać to tą jeszcze nowszą, czyli nie hybrydę tylko elektryka.
https://www.youtube.com/watch?v=koo5I8lrrM8

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Lipca 2019, 08:42:33 »
Dwa lata temu  C-HR  oglądałem,  jeździłem i  zrezygnowałem,  tył był za niski dla pasażerów, a kokpit miała okropny. Z zewnątrz jednak prezentowała się ładnie.
Parę dni temu znowu w niej siedziałem, w tej nowszej wersji, kokpit ma o niebo lepszy, ale nową akurat nie jechałem.
Jak brać to tą jeszcze nowszą, czyli nie hybrydę tylko elektryka.
https://www.youtube.com/watch?v=koo5I8lrrM8

Przeciez elektryka na rynek EU na razie nie bedzie. Z Chin ma sciagac?!

Offline K602

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Lipca 2019, 16:51:09 »
No właśnie. W grę wchodzi raczej jedynie hybryda... na sam prąd jeszcze za wcześnie. Może następne :)

Offline marb

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Lipca 2019, 17:06:44 »
Brak wystarczająco mocnego silnika. Dla mnie to byłby argument.

Offline animuss

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 08 Lipca 2019, 18:57:09 »
Przeciez elektryka na rynek EU na razie nie bedzie. Z Chin ma sciagac?!
Mnie się wydawało po przeczytaniu ostatniego zdania,  że to nie takie pilne.  :o
Co do wyboru elektryka, to na długie tasy może i za wcześnie, ale do pracy, czy po mieście na zakupy jak najbardziej.
« Ostatnia zmiana: 08 Lipca 2019, 19:06:24 wysłana przez animuss »

Offline SylB

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 08 Lipca 2019, 22:47:56 »
Jeżeli, finanse nie są problemem to RAV-4.5
Mi się bardzo podoba C-HR, ale poza wyglądem ten samochód, nie ma za wiele atutów.
To samochód dla singla, po zajęciu wygodnego miejsca za kierownicą z tyłu nie ma miejsca na nogi.
Do tego ciasny w środku.

Offline K602

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 09 Lipca 2019, 00:01:35 »
Tak, nie mam ciśnienia na zakup już, dlatego na spokojnie. Muszę się wybrać do salonu na jazdę próbną i wtedy będę miał porównanie. RAV-4 super mi się jeździło, ale ten wygl\d mnie odstrasza...

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #8 dnia: 09 Lipca 2019, 08:47:44 »
Tak, nie mam ciśnienia na zakup już, dlatego na spokojnie. Muszę się wybrać do salonu na jazdę próbną i wtedy będę miał porównanie. RAV-4 super mi się jeździło, ale ten wygl\d mnie odstrasza...

Poczekaj na facelifting CHra. Bedzie silnik 2.0 w hybrydzie.

Offline K602

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 09 Lipca 2019, 11:49:53 »
klaudiusz, a orientujesz się, czy stanie się to w najbliższej przyszłości? To już wtedy będzie chyba idealny samochód dla mnie... Są jakieś informacje, czy jest szansa na 2020 rok?

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #10 dnia: 09 Lipca 2019, 16:30:01 »
klaudiusz, a orientujesz się, czy stanie się to w najbliższej przyszłości? To już wtedy będzie chyba idealny samochód dla mnie... Są jakieś informacje, czy jest szansa na 2020 rok?

Lifting ma wyjsc na jesien.

Offline K602

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 09 Lipca 2019, 17:12:48 »
No to ekstra, świetna wiadomość :) Dzięki za informacje :)

Offline madlew

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 29 Lipca 2019, 09:20:11 »

ale przeciez C-HR sie w ogole nie zmienila od momentu debiutu... to jak mogl byc inny kokpit? ktory akurat dla mnie jest super (choc to kwestia gustu)
pewnie wiele, mozna zarzucic C-HR, ale akurat nie brak miejsca na nogi z tylu oraz to ze jest za niski dla pasazerow - sam zachar mowil, ze mimo lekkiego oblania testu 2metrowca, akurat tam nie poszli w rozwiazanie spotykane w innych autach, ze obniza sie wyraznie siedzenie by wyzsze osoby sie miescily, nie mniej wiadomo, ze nie ma tam tak jak w duzym typowym SUV bo w koncu to crossover

jak czasami czytam niektore komentarze to mi sie wydaje, ze ludziom sie to auto podoba i chcieli by go kupic, ale ze nie jest dla nich przeznaczone (bo nie rodzinne, albo nie ma super sportowych osiagow) to hejtują by sobie osłodzić to, że go nie mogą kupić

Offline m_r

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 29 Lipca 2019, 10:48:39 »
Mam porównanie obu modeli z własnych testów.
CH-R zrobiłem trasę ok 1200 km. RAV4 mam teraz.

Tak jak ktoś wspomniał wyżej. Jeżeli nie masz problemów w kwestii finansowej to RAV4.

CH-R minusy:
- Hybryda 1.8 w trasie autostradowej chla sporo
- Mały bak paliwa
- Komfortowa tylko do jadących z przodu
- Mały bagażnik

Dla 3 osobowej rodziny może jeszcze ujdzie, ale dla większej to już może być problem. Chociaż i 3 osobowa rodzina może mieć problem kiedy zapakujesz torby i wózek.

2.5 litrowy silnik w RAV4 to bajka. Nie ma konkurencji.

Offline K602

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: 31 Lipca 2019, 09:13:22 »
m_r, rodzina trzyosobowa, ale żonie kupiłem inny samochód, więc tym będę praktycznie sam sobie jeździł :) Tak, czekam zdecydowanie na 2.0. Przez 10 lat miałem i nadal mam 255 KM, więc nie chcę robić aż takiego downgrade ;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl