Autor Wątek: MirrorLink do nowej Corolli Hybrid  (Przeczytany 25146 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Corolla2019Hybrid1.8Kombi

• Toyot Leżący
  • *
MirrorLink do nowej Corolli Hybrid
« dnia: 08 Lipca 2019, 07:10:12 »
Cześć wszystkim! Jestem tu nowy ???? Swiezy zakup Corolla 2019 Hybrid ????. Przyszła pora podłączyć się telefonem przez MirrorLink i tu pierwszy klops.. Musze kupić nowy telefon bo iPhone nie jest przewidziany. Dostałem z Toyoty link do listy obsługiwanych telefonów ale jak wybrać najlepszy? Może pomożecie? Który telefon pozwoli na wykorzystanie najwięcej aplikacji podczas jazdy? (YT, mapy google oto) Czytalem że na niektórych telefonach jak używasz mapy to już radia nie włączysz, to porażka przecież. Doradzcie z własnego doświadczenia pliiis!

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
Odp: MirrorLink do nowej Corolli Hybrid
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Lipca 2019, 08:40:38 »
Ja bym sie wstrzymal. Ma byc aktualizacja do apple carplay niedlugo.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Lipca 2019, 09:44:09 »
Doradzcie z własnego doświadczenia pliiis!
ML do niczego sie nie nadaje. Poczekaj, może faktycznie będzie zapowiadana aktualizacja do CarPlay i AA

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Lipca 2019, 11:04:57 »
W moim ASO też mówili, że ma być aktualizacja tak, że ten link to na nic nie potrzebny i z tego co piszą to tylko czasem działa w 100 % poprawnie :) jak ma się jeszcze właściwy telefon - normalnie badziew jakiś to jest !

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Lipca 2019, 12:12:16 »
Cześć wszystkim! Jestem tu nowy ???? Swiezy zakup Corolla 2019 Hybrid ????. Przyszła pora podłączyć się telefonem przez MirrorLink i tu pierwszy klops.. Musze kupić nowy telefon bo iPhone nie jest przewidziany. Dostałem z Toyoty link do listy obsługiwanych telefonów ale jak wybrać najlepszy? Może pomożecie? Który telefon pozwoli na wykorzystanie najwięcej aplikacji podczas jazdy? (YT, mapy google oto) Czytalem że na niektórych telefonach jak używasz mapy to już radia nie włączysz, to porażka przecież. Doradzcie z własnego doświadczenia pliiis!

A podziel się tym linkiem od Toyoty :)

MirrorLink to martwa technologia.

Offline Corolla2019Hybrid1.8Kombi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 09 Lipca 2019, 20:57:26 »
Toyota przysłała mi link do strony mirrorlink: https://mirrorlink.com/phones

Offline gerost9383

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 08 Września 2019, 09:29:44 »
Może i martwa co nie zmienia faktu ze na Sam. S8 działa poprawnie, niestety lista aplikacji jest uboga. Google maps nie będą działać ponieważ nie ma certyfikatu, ale działa Sygic.https://www.sygic.com/what-is/mirrorlink-connectivity?iitt=VuU9RM4lhMPshFW9aj4lVuijVdAWnks.akiJhG8.adlT&utm_campaign=20190906%20-%20MirrorLink%20-%20Premium%20TRIAL&utm_source=exponea&utm_medium=email

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #7 dnia: 08 Września 2019, 10:36:42 »
Jest i metoda zeby podlacYc google maps... np. Floating apps albo sygic ma modul connectivity

Offline styczek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 20 Listopada 2019, 14:54:38 »
Witam wszystkich,
Podepnę się pod temat bo na dniach też odbieram nową Corollę. Piszecie że z Mirrorlink nie warto kombinować. A co ze Smart Device Link który Toyota zapowiadała? Ktoś próbował?

W kwestii integracji z Android Auto znacie może przybliżoną datę kiedy można się spodziewać aktualizacji?

Offline SZAMER

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #9 dnia: 20 Grudnia 2019, 05:01:38 »
Z tego co się dowiadywałem we Wrocławskim salonie aktualizacja android auto mam być dostępna na początku roku 2020

Offline styczek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 28 Grudnia 2019, 20:59:00 »
Nie wiem czy komuś się przyda, ale udało mi się połączyć telefon(z Androidem i nie będący na liście kompatybilnych w technologii Mirrolink) i wyświetlić obraz z niego na ekranie w samochodzie za pomocą Miracast. Nie jest to może super wygodne rozwiązanie ale można wyświetlić dowolną nawigację z Yanosikiem w tle(lub inną aplikację). Dla mnie do czasu aktualizacji wystarczy.

1. Trzeba połączyć telefon z samochodem standardowo przez bluetooth.
2. W ustawieniach bluetooth telefonu przejść do sekcji Przesyłanie:

3. Następnie do zaawansowanych opcji(trzy kropki w prawym górnym rogu) i włączyć Wyświetlacz bezprzewodowy.

4. Przechodzimy do systemu w aucie i wybieramy ze źródeł audio Miracast.
5. Włączamy wyszukiwanie urządzeń i w sekcji Przesyłanie powinna się pojawić po chwili opcja Toyota Touch.

6. Łączymy, potwierdzamy i po chwili ekran telefonu wyświetla się na konsoli. Przy układzie pionowym słabo to wygląda ale już po obróceniu telefonu i przejściu do układu poziomego jest całkiem przyjemnie.

To tyle. Nie potrzeba żadnych dodatkowych aplikacji czy urządzeń. Pozdrawiam

Offline Bogdan Pietrasik

• Początkujący
« Odpowiedź #11 dnia: 29 Grudnia 2019, 17:28:30 »
Cześć,
nie mam co prawda hybrid tylko zwykłą jednak u mnie działa podobnie na innym telefonie jako rzutowanie na dodatkowy ekran przez wifi.
Duplikuje obraz z telefonu, w tym przypadku Xiaomi MI MIX 2s

W ustawieniach mam jako źródło dźwięku Miracast
Bogdan

Offline styczek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 29 Grudnia 2019, 17:51:33 »
Do tematu podszedłem wychodząc właśnie od połączenia przez Wi-Fi Direct ale u mnie się ono nie udało. Przy pkt 6 po potwierdzeniu nie udaje się nawiązać połączenia. Za to przez bluetooth działa. U mnie OnePlus 6.

Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka

Offline AdamF

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 07 Stycznia 2020, 17:00:42 »
Radio macie z navi czy bez?
U mnie jest bez navi i po włączeniu wifi direct widzę toyota touch, ale chwilę mieli i nie może połączyć...

W ustawieniach WiFi mogę włączyć MOC WIFI. Widzę jeszcze 2 pozycje mirrorlink i miracast - ale są wyłączone i nie mogę ich włączyć.

Pozdrawiam.

Offline bimbambom77

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 07 Stycznia 2020, 20:12:51 »
Jeśli nie możecie się połączyć przez Wi-Fi to sprawdźcie czy macie audio w wersji 1011.
W przypadku gdy jest 1000 to trzeba zaktualizować.
Corolla Sedan Comfort 1.6 Tech+Style

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl