Autor Wątek: Wideorejestrator do 400 zł  (Przeczytany 18037 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
Odp: Wideorejestrator do 400 zł
« Odpowiedź #45 dnia: 14 Lipca 2019, 11:36:55 »
szczerze mówiąc, nie ładowałbym się w kamerki 70mai od Xiaomi, miałem te zwykłą i tą pro i się zawiodłem.. obraz średni, praktycznie nie widzę różnicy pomiędzy zwykłą a pro, a na komendy głosowe reaguje.. w zasadzie nie reaguje, chyba, że puścicie nagranie z youtube'a (po angielsku wersja global) nie wiem czemu na moją mowę, kolegi, dziewczyny wgl nie reaguje, jak włączę filmik na youtubie jak jakaś kobieta do niej gada to na ten głos reaguje zawsze... bardzo dziwne, ale do meritum:
O wiele lepsze są Yi Dash Camera (też od Xiaomi) tylko koniecznie wersja z szerszym i jaśniejszym obiektywem 165°.
Miałem te z ciemniejszym i 130°, nie była zła, ale sprzedałem i dopłaciłem 50zł do tej lepszej i świetnie się sprawdza, na aliexpress ta gorsza za około 130zł, ta lepsza 180zł.

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: 14 Lipca 2019, 15:49:15 »
O wiele lepsze są Yi Dash Camera (też od Xiaomi) tylko koniecznie wersja z szerszym i jaśniejszym obiektywem 165°.
Miałem Yi Dash. Lepszy obraz w dzień i w nocy ma 70mai PRO.

Offline josef

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #47 dnia: 14 Lipca 2019, 18:03:14 »
Wpadłem na pomysł, aby kamerkę zamocować pod lusterkiem wewnętrznym, a kabelek fabryczny kamerki połączyć z odpowiednimi zaciskami w oświetleniu wewnętrznym znajdującym się tuż nad lusterkiem wewnętrznym. Oczywiście, nie można ucinać końcówki kabelka przeznaczonego do gniazdka zapalniczki. Taki sposób wyeliminowałby zwisanie kabelka kamerki lub poprowadzenie go w taki sposób, aby był, jak najmniej widoczny.
Co sądzicie o tym sposobie? Czy ktoś go przerabiał i ma jakieś doświadczenia?

Offline Jeziorko

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #48 dnia: 15 Lipca 2019, 08:29:58 »
Jeśli chcę mieć tryb parkingowy np. w A129 lub a 119 a mam system start/stop to musze dokupić z tego co wiem jakiś adapter.
Czy może być adapter dwużyłowy czy trzeba kupić ten trzyżyłowy?

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #49 dnia: 15 Lipca 2019, 10:07:33 »
Czytam sobie ten wątek, i poruszyłbym pewną sprawę, która moim zdaniem jest dość ważna, a często pomijana - wygląd i wielkość kamery. Dla mnie najważniejsze jest, by kamera była zawsze załączona i wyglądała dyskretnie, nie rzucała się w oczy... Trochę lepsza czy gorsza jakość filmu nie ma aż takiego znaczenia - jak ktoś napisał, to dokumentacja problematycznych sytuacji, a nie narzędzie uzyskiwania filmów na Polskie Drogi czy na Stop Cham...
Zastawa, Polonez, Palio Weekend, Corolla Verso, Auris 2 TS

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #50 dnia: 15 Lipca 2019, 11:18:25 »
Kamerki Viofo i 70mai są dyskretne, z obiektywem blisko szyby. Nie wyglądają jak podwieszany kompaktowy TV ;)

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: 15 Lipca 2019, 18:31:19 »
Jeśli chcę mieć tryb parkingowy np. w A129 lub a 119 a mam system start/stop to musze dokupić z tego co wiem jakiś adapter.
Jeśli chcesz mieć tryb parkingowy to musisz mieć kamerę z taką funkcją.

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #52 dnia: 16 Lipca 2019, 11:27:53 »
Jeśli chcesz mieć tryb parkingowy to musisz mieć kamerę z taką funkcją.
Te kamery mają taką funkcję,  chodzi o sposób podłączenia. Potrzebujesz stałe zasilanie aby kamera pracowała gdy auto jest wyłączone a jednocześnie na trzecim kablu sygnał z silnika, po to aby kamera wyszła z trybu parkingowego i pracowała normalnie gdy zaczniesz jechać.

Offline Robinson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #53 dnia: 16 Lipca 2019, 11:40:51 »
A czy nie ma takiej możliwości, żeby kamera pracowała na stałe poprzez jakiś własny akumulator, a po włączeniu silnika pobierała od razu prąd z zapalniczki?
Przy moim akumulatorze 12V bałbym się o jego rozładowanie w trybie parkingowym przy dłuższych postojach i krótkich jazdach. Mam często niedoładowany akumulator.
Auris II HSD Touring Sports 2015

Offline zbych

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #54 dnia: 16 Lipca 2019, 12:47:36 »
Mam kamerkę VIOFI A119 podłączoną na stałe pod bezpieczniki za pomocą adapteru zasilania https://www.wideorejestratory24.pl/adapter-zasilania-miniusb-do-samochodu. Jakość nagrań jest dobra. Nie jest potrzebny trzeci przewód, kamerka przechodzi w tryb parkingowy automatycznie po 1,5 min. zatrzymaniu samochodu. Są różne tryby nagrywania w trybie parkingowym, ciągłe, poklatkowe 1,5.30 kl/s. Po kilku tygodniach użytkowania wolałbym chyba z wifi wydaje się że jest to praktyczniejsze, przeglądasz filmik na smartfonie a nie na 2 calowym ekraniku.

Offline Robinson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #55 dnia: 16 Lipca 2019, 12:56:39 »
Czy takie Wi-Fi na Viofo działa cały czas czy włącza się je każdorazowo gdy jest nam potrzebne?

Offline sajmon67

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: 16 Lipca 2019, 13:11:39 »
A czy nie ma takiej możliwości, żeby kamera pracowała na stałe poprzez jakiś własny akumulator, a po włączeniu silnika pobierała od razu prąd z zapalniczki?
Przy moim akumulatorze 12V bałbym się o jego rozładowanie w trybie parkingowym przy dłuższych postojach i krótkich jazdach. Mam często niedoładowany akumulator.
Temat prosty jak drut w kieszeni <regulamin>
Kupujesz powerbanka 15000 mAh lub większy podłączasz go USB in pod ładowarkę z gniazda zapalniczki a kamerkę podłączasz do powerbanka USB out.
Kiedy jedziesz powerbank jest ładowany i jednocześnie zasila kamerkę ,zaś kiedy auto stoi na parkingu utrzymuje on zasilanie do utraty zgromadzonej energi.

Offline Robinson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #57 dnia: 16 Lipca 2019, 15:44:59 »
OK. I to byłoby dla mnie optymalne rozwiązanie, jeśli zależałoby mi na trybie parkingowym.
Tylko że w ten sposób wideorejestrator cały czas myśli, że jedziemy?

Offline zbych

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #58 dnia: 16 Lipca 2019, 16:01:32 »
Nie,mój rejestrator odczytuje jazdę po G-sensorze. Tak jak napisałem wcześniej jeśli stoisz przez 1,5 min. przechodzi w stan czuwania, czyli tryb parkingowy.

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #59 dnia: 17 Lipca 2019, 00:02:08 »

Taki tryb jest w 70mai Pro, czujnik wstrząsów aktywuje nagrywanie kamery podczas parkowania.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl