Autor Wątek: Wideorejestrator do 400 zł  (Przeczytany 17986 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Wideorejestrator do 400 zł
« Odpowiedź #60 dnia: 17 Lipca 2019, 06:14:14 »
Aa kamerki z mini akumulatorem który ileś minut utrzymuje kamerkę. Po uderzeniu w auto nagrywa sytuację

Offline Jeziorko

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #61 dnia: 17 Lipca 2019, 22:24:31 »
Czy ktoś się orientuje który bezpiecznik będzie miał cały czas napięcie a który odpowiedzialny jest za stacyjke? Chodzi o bezpieczniki pod kierownicą.

Offline zbych

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #62 dnia: 18 Lipca 2019, 21:23:47 »
W mojej CHR-ce pod kierownicą są dwa gniazda wole, mają stałe napięcie tam mam podłączony rejestrator za pomocą przejściówki. W  Aurisie może być podobnie, miernik i sprawdzasz. Przewód poprowadzony podsufitką, pod osłoną słupka do gniazda bezpieczników.
« Ostatnia zmiana: 18 Lipca 2019, 21:29:44 wysłana przez zbych »

Offline Jeziorko

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #63 dnia: 18 Lipca 2019, 21:48:37 »
Tak muszę zrobić. Stacyjka to chyba ACC jest oznaczona.

Offline Robinson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #64 dnia: 30 Marca 2020, 23:03:49 »
W końcu zdecydowałem się na zakup 70mai Pro. Mam nadzieję, że nie będę żałował tej decyzji.

Polecam kupno 70mai Pro. Obraz będzie świetny, wykonanie solidne, montaż genialny (folia elektrostatyczna). Dodatkowo ta kamera ma tryb parkingowy bez żadnego montażu. Gdy czujnik wykryje wstrząs to nagra minutę filmu. Idealna sprawa pod sklepem. Koszt około 200zł, w Polsce około 400zł. W tej cenie nie ma konkurencji.

Przykładowe nagranie: https://www.youtube.com/watch?v=IbqFZP2-OS4 (u góry 70mai pro, na dole VIofo A119S).

Kamerka ma najnowszy układ Sony Starvis, nagrywa obraz kodekiem H265 (więcej szczegółów w mniejszej objętości), posiada WiFi.

Więcej: http://www.autowrzuta.pl/showthread.php?pid=267656

PS. Kto założy ten wątek? :D

Mam na stanie polecane tutaj YI Dashcam, YI Ultra Dashcam, 70mai, 70mai Pro, DOD LS370W oraz Viofo A119s, więc mam porównanie :D

Mam jeszcze kilka wątpliwości.
Np. co do mocowania kamery, to na szybie wokół punktu mocowania lusterka są takie "kropki", które uniemożliwią przyklejenie folii, która jest w zestawie z wideorejestratorem.
Czy zatem przyczepiacie kamerę poniżej tych kropek? Chyba tak. :)
A może po prostu trzeba użyć jakiegoś kleju?

Kolejna kwestia to GPS. W zestawie można dokupić GPS do tej kamerki. Czy ktoś ma ten GPS?
Jak wówczas zmienia się całe mocowanie kamery z modułem GPS w stosunku do mocowania bez modułu GPS?

Taki tryb jest w 70mai Pro, czujnik wstrząsów aktywuje nagrywanie kamery podczas parkowania.
Z obawy przed padnięciem akumulatora w mojej hybrydzie wolałbym zrezygnować z ciągle włączonego trybu parkingowego, ale od czasu do czasu, np. parkując pod galerią na zakupach, chciałbym pozostawić ten tryb włączony na 1-2 godziny.
Rozumiem, że włączanie i wyłączanie tego trybu nie jest kłopotliwe, a może nawet można to zrobić aplikacją?
Jak dużo prądu żre ten tryb w trakcie czuwania? Nagrywanie na pewno dużo więcej, ale nagranie trwa chyba 1 minutę, a czuwanie wiele godzin, a nawet dni bez uruchamiania auta.

No i zostaje mi jeszcze kwestia estetycznego podłączenia do przedniego lub tylnego gniazda zasilania.
Mam nadzieję, że w tym temacie uzyskam jakieś wskazówki:
http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,45868
Auris II HSD Touring Sports 2015

Offline robertek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #65 dnia: 31 Marca 2020, 13:46:35 »
Czy zatem przyczepiacie kamerę poniżej tych kropek? Chyba tak.
Ja mam kamerę przyklejoną taśmą dwustronną. Przyssawka nie trzyma na tych kropkach.

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #66 dnia: 31 Marca 2020, 19:38:25 »
Kolejna kwestia to GPS. W zestawie można dokupić GPS do tej kamerki. Czy ktoś ma ten GPS?
Jak wówczas zmienia się całe mocowanie kamery z modułem GPS w stosunku do mocowania bez modułu GPS?
Jeśli kupisz kamerkę bez modułu GPS to zamiast niego jest kawałek plastiku na jego kształt i to on ma kontakt z szybą. W przypadku GPS, moduł jest tej samej wielkości co wspomniany wcześniej kawałek plastiku i także ma kontakt z szybą. Więc mocowanie w obu przypadkach jest takie samo.
Z obawy przed padnięciem akumulatora w mojej hybrydzie wolałbym zrezygnować z ciągle włączonego trybu parkingowego, ale od czasu do czasu, np. parkując pod galerią na zakupach, chciałbym pozostawić ten tryb włączony na 1-2 godziny.
Rozumiem, że włączanie i wyłączanie tego trybu nie jest kłopotliwe, a może nawet można to zrobić aplikacją?
Jak dużo prądu żre ten tryb w trakcie czuwania? Nagrywanie na pewno dużo więcej, ale nagranie trwa chyba 1 minutę, a czuwanie wiele godzin, a nawet dni bez uruchamiania auta.
Po wyjęciu kluczyka ze stacyjki, zasilanie na gnieździe zapalniczki jest odcinane i akumulator ci się nie wyładuje.

Offline Robinson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #67 dnia: 31 Marca 2020, 21:15:03 »
Po wyjęciu kluczyka ze stacyjki, zasilanie na gnieździe zapalniczki jest odcinane i akumulator ci się nie wyładuje.
No racja.
Czyli wtedy uruchamia się wewnętrzny akumulator kamery w trybie parkingowym? Rozumiem, że w trakcie jazdy ten akumulator jest ponownie ładowany i tak to wygląda.
Ciekawe jak długo wytrzymuje akumulator w trybie parkingowym i jaka jest trwałość takiego akumulatora.

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: 01 Kwietnia 2020, 08:28:28 »
W trybie parkingowym kamera zacznie nagrywać tylko wtedy, gdy poczuje wstrząs. Jest tam chyba jeszcze opcja nagrywania po wykryciu ruchu o ile się nie mylę.

Offline Robinson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #69 dnia: 01 Kwietnia 2020, 09:01:43 »
Rozumiem, ale ten tryb "czuwania i oczekiwania na wstrząs" też pobiera pewną ilość prądu.

Offline zbych

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #70 dnia: 01 Kwietnia 2020, 12:25:19 »
Moja kamerka  Viofo A119 w trybie parkingowym pobiera 0,4A, a po wyłączeniu trybu parkingowego 0,04A. Po wizycie u speca od aku. i jego radach wyłączyłem tryb aby nie uszkodzić aku. Krótkie jazdy i pstój = szybka wymiana aku.

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #71 dnia: 01 Kwietnia 2020, 14:01:42 »
Jeśli ktoś chce wykorzystać tryb parkingowy to jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest dodanie specjalnego powerbanku, np. Cellink.
Kamerki z wbudowanym akumulatorem nie są dobrym pomysłem na dłuższą metę. Lepiej szukać czegoś na kondensatorze. Proponuję markę Viofo.

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #72 dnia: 23 Maja 2020, 17:19:17 »
Rozumiem, ale ten tryb "czuwania i oczekiwania na wstrząs" też pobiera pewną ilość prądu.
Tak, ale nie z auta.

Offline josef

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #73 dnia: 24 Maja 2020, 11:55:52 »
Jasio napisał:
Cytuj (zaznaczone)
Tu jest porównanie: https://www.youtube.com/watch?time_continue=477&v=XtdudFMzfE4
Obecnie w relacji cena/jakość bezdyskusyjnie prym wiedzie Viofo. Najbardziej wszechstronny jest model A129 - kamery tył i przód oraz Wi-Fi. Jakością nagrań wygrywa Viofo A119 v3.
Z porównania pod powyższym linkiem widać, że jakość nagrań Viofo A119 v3 jest lepsza niż w modelu 129. W modelu 129 matryca jest znacznie lepsza niż w 119 v3, co wynika z porównania przedstawionego pod tym linkiem;
http://www.autowrzuta.pl/showthread.php?tid=14636
Dlaczego tak jest? Matryca 2x lepsza a obraz gorszy. Czyżby 129 miała tak znacznie gorszą optykę?
Autor porównania w autowrzucie napisał ogólnie, że w obu tych kamerach jest dobra optyka i przesłona F1,6.

Offline josef

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #74 dnia: 24 Maja 2020, 13:48:42 »
Jeszcze pytanie dotyczące Viofo A119 v3:
jaka jest różnica (oprócz ceny  i pojemności) pomiędzy powerbankiem Cellink za ok. 1000 zł a tym:
https://allegro.pl/oferta/baseus-power-bank-30000-mah-duzy-usb-usb-c-3a-8228099462?utm_feed=17209012-fd94-400e-af1f-832bcdeb7b23&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_ELKTRK_PLA_Telefony+i+Akcesoria+_top_&ev_adgr=Powerbanki&gclid=CjwKCAjwtqj2BRBYEiwAqfzur9p_v7nJxoxe7EqogDLQyenqPYEPwuUJACflHRr52ZCpcQ3sN-otKRoCg7AQAvD_BwE , który nie tylko jest 9-10 razy tańszy, ale ma także znacznie większą pojemność?
Nie interesuje mnie utrzymywanie trybu parkingowego przez kilka dni, a jedynie w ciągu dnia, gdy jadę na zakupy, więc taki tryb może być wykorzystany  1-3 razy w ciągu dnia maksymalnie po 1 godzinie - w sumie więc maksymalnie 3 godziny parkowania, po czym mogę powerbank doładować poza samochodem.
Powerbank za ok. 1000 zł mnie nie interesuje.
« Ostatnia zmiana: 24 Maja 2020, 14:17:53 wysłana przez josef »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl