Co boli po 300km
1. Nie mam możliwości wyłączenia światła tylko nad tylną kanapa przy otwartych drzwiach - albo wszystko albo nic. Będę musiał wyjąć żarówki bo dziecku prawie przed oczami świecą (fotelik rwf).
2. Oświetlenie wewnętrzne bazujące na zwykłych żarówkach a nie ledach.
3. Kombi a i tak mało miejsca żeby wsadzić fotelik rwf musiałem przesunąć fotel pasażera praktycznie do końca.
4. Automatyczne długie zdecydowanie za późno reagują przez co stają się bezużyteczne.
5. Chciałbym kierownice jeszcze bardziej wysunąć, mam za długie nogi do reszty ciała.
6. System utrzymania pasa ruchu mam wrażenie, że trzyma się za bardzo środka. Mało tego gdy nagle zniknie prawy pas to auto odbija w prawo - serce mocniej zabiło przy pierwszym razie. Opcja nie do użytku na lokalnych drogach.
7. Aktywny tempomat utrzymuje dystans do poprzedzającego samochodu ale na zakręcie zaczyna przyspieszać. Dodatkowo nie hamuje ani nie przyspiesza ekonomicznie. Nie potrafię mu zaufać na tyle żeby dojechał do poprzedzającego samochodu które się zatrzymało. Jak wyżej, opcja nie do użytku na lokalnych drogach.
8. Kamera cofania powinna mieć spryskiwacz. Tył samochodu brudzi się w bardzo szybkim tempie przez co po trasie w kamerze nic nie widać. Nie widzę sensu w używaniu kamery jeśli muszę najpierw wyjść i ją umyć.
9. Kamera cofania nie reaguje na kierownicę.
10. Parkując chce dojeżdżać do krawężnika wolnym tempem aby w niego nie uderzyć. Muszę to robić na hamulcu, ponieważ samochód zbyt szybko jedzie. Hamulce bardzo skrzypią/piszczą w trakcie tego manewru.
11. Pierwsze podejście automatycznego parkowania zakończona fiaskiem. Miejsce było prostopadle a auto wykryło równoległe i tak też zaczęło mnie prowadzić.
12. Czujniki parkowania włączają się kiedy im się podoba. Wydawało mi się, że poniżej jakiejś prędkości powinny być włączone cały czas. Nie odkryłem jeszcze zależności w ich działaniu. Mam tu na myśli sam widok czujników na ekranie.
13. Odparowanie tylnej szyby oraz lusterek zbyt wolno osusza szkło.
Wiele z tych rzeczy jest opisane w instrukcji jako ostrzeżenie nie mniej wspomnieć musiałem.
Plusów jest nadal więcej niż minusów - ale temat nie o tym.