Kilka niedociągnięć Corolli da się poprawić niewielkim kosztem kupując szpej za grosze na Aliexpress, przykłady:
- gumowe maty do schowków
- schowek na okulary
- żarówki oświetlenia wnętrza T10 led
- akcesoria do aranżacji bagażnika w sedanie/kombi
Z mojego punktu widzenia pewne opcje, które są w pakietach wyposażenia Corolli kompletnie nie mają sensu np:
1. Ładowarka indukcyjna - w momencie premiery auta już przestarzała, nowe telefony mogą ładować się z prędkością do 50W bezprzewodowo, miejsce na smartfona jest stanowczo za małe.
2. Składane lusterka - po za parkowaniem na ciasnym chodniku ta opcja nie ma sensu w żadnym aucie, bo jeśli miejsce parkingowe wymaga złożenia lusterek żeby się zmieścić to nie ma jak wysiąść z auta. W poprzednich samochodach miałem automatycznie składane lusterka i zawsze wyłączałem tę opcję.
3. System nawigacji T&go czy infotaiment TT2 - w dniu premiery auta wyglądało to już jak jakiś żart. W każdym swoim aucie fabryczny system wymieniałem na coś oparte na Androidzie od skośnookich przyjaciół i takie rozwiązanie zjadało na śniadanie fabryczne opcje nawet w stosunkowo nowych autach.
4. Duży LCD w zegarach - widoczność gorsza niż w zegarach standardowych, brzydkie grafiki, słaba czytelność w silnym słońcu, brak dodatkowych danych czy funkcji w relacji do standardowego wyświetlacza zegarów 4.2'
5. Nagłośnienie JBL - biorąc pod uwagę kwotę dopłaty opcja kompletnie bez sensu, bez subwoofera.
Za co warto dopłacić:
1. Lepsze przednie światła w pakiecie style.
2. Podgrzewane fotele.
3. Fotochromatyczne lusterko wsteczne
4. Wyświetlacz HUD.