Autor Wątek: COROLLA 2019 - Co boli  (Przeczytany 246935 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: COROLLA 2019 - Co boli
« Odpowiedź #405 dnia: 14 Maja 2021, 23:48:09 »
..
I co z tego wynika.
... Pij kozie mleko :)
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #406 dnia: 15 Maja 2021, 02:41:55 »
Specyficzny wątek. Taki arcy-polski. Zamiast podzielić się tym co cieszy, to cała para idzie w wyszukiwanie (nieraz na siłę) tego co boli.
Wsiądź sobie do paru samochodów, gdzie projektanci zamiast tylko odpierdzielać dizajnerską manianę, wysilili się trochę aby zadbać również o funkcjonalność, to zrozumiesz.

Offline atom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #407 dnia: 15 Maja 2021, 08:26:39 »
Wsiądź sobie do paru samochodów, gdzie projektanci zamiast tylko odpierdzielać dizajnerską manianę, wysilili się trochę aby zadbać również o funkcjonalność, to zrozumiesz.

To sobie trzeba było kupić te parę innych samochodów.
Ogólnie wrażenie jest takie, że po zakupie nagle następuje faza doszukiwania się braków. Które zresztą nie są specjalnie ukryte - no chyba, że to oświetlenie "nastrojowe" bo tego faktycznie nie widać :DTo jest raczej kwestia mentalnosci, bo podejrzewam, że na każdym forum, poświęconym dowolnej marce podobny wątek się znajdzie.
Corolla SD 1.8 GR Sport

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #408 dnia: 15 Maja 2021, 08:49:08 »

Ogólnie wrażenie jest takie, że po zakupie nagle następuje faza doszukiwania się braków. Które zresztą nie są specjalnie ukryte - no chyba, że to oświetlenie "nastrojowe" bo tego faktycznie nie widać :DTo jest raczej kwestia mentalnosci, bo podejrzewam, że na każdym forum, poświęconym dowolnej marce podobny wątek się znajdzie.
Podobno większość kupujących nie odbywa nawet jazdy próbnej.  Kwestia mentalności owszem jest ale dotyczy trochę innego aspektu.  Otóż mamy wolność i można zakładać sobie dowolne wątki oraz zaglądać tylko do tych które się preferuje. Niestety zawsze się znajdą malkontenci którzy z zapałem godnym lepszej sprawy będą udowadniać pozostałym że się mylą w kwestiach fundamentalnych.  Pamiętam jak kiedyś na głównym wątku o pompach ciepła na Muratorze policzyłem, że ponad 80 % wpisów generują właściciele pieców zaciekle próbujący dowieść że wybór PCi nie ma sensu.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #409 dnia: 15 Maja 2021, 11:55:03 »

Też uważam że to jest kwestia mentalności.
 Do tego "idealści tojociani" mogą ułożyć listę aut (marek/modeli) które są lepsze od tojoty. No tak by logika nakazywała.

Na tą chwilę jednego idealistę poprosiłem o propozycję substytutu i do dnia dzisiejszego nic...  :-)

p.s.

Miistrzem jest nasz Daruś który jechał po hybrydach jak po łysej szkapie drwiąc z kierowców hybryd a co kupił ?!  :good:

Offline atom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #410 dnia: 15 Maja 2021, 17:13:57 »
W sumie bardzo stary chłop nie jestem (rocznik 75), ale swoje zdanie mam. Otóż ten wątek troszkę mi przypomina moje doświadczczenia z pierwszego samodzielnego wyjazdu na wczasy do Grecji w roku pańskim '95.
Otóż wyjazd (autokarowy) był organizowany przez "firemkę" założoną przez studentów. W Grecji, w tamtych czasach, było super. 2 tygodnie nad morzem, zakwaterowanie w rybackiej wiosce. Bajka! Problemy pojawiły się w drodze powrotnej. Konkretnie klima w naszym autokarze wysiadła. Był to środek sezonu, nasza" studencka firma" zrobiła wszystko, żeby wycieczce zapewnić powrót do Warszawy. Znaleźli jakiś macedoński autokar i ten dowiózł nas do miejsca przeznaczenia. Osobiście byłem zachwycony wczasami. Ale po dotarciu na "plac bankowy" celowo z małej litery piszę, rodacy zaczęli formować się w grupki w celu "do jechania" tej studenckiej firmy. Nie wiem czym się to zakończyło. Ja np. mam super wspomnienia. A tamci? Może to ci od "co boli po zakupie".
Corolla SD 1.8 GR Sport

Offline atom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #411 dnia: 15 Maja 2021, 17:33:55 »
I jeszcze, ja jestem zadowolony z zakupu Corolli. 109 tys. poszło z prywatnej kieszeni. Żadnej "optymalizacji podatkowej". Zapłacona przelewem cała kwota. I jestem zadowolony.
Corolla SD 1.8 GR Sport

pireus

• Gość
« Odpowiedź #412 dnia: 15 Maja 2021, 17:39:37 »
Do tego "idealści tojociani" mogą ułożyć listę aut (marek/modeli) które są lepsze od tojoty. No tak by logika nakazywała.
Tylko że post nie dotyczy tematu , które auta są lepsze, tylko co w Toyocie jej użytkownikom się nie podoba. A jako , że nie ma samochodu bez wad, to po prostu piszą swoje uwagi.
W sumie bardzo stary chłop nie jestem (rocznik 75)
A ja jestem juz stary chłop i w paru samochodach już jeździłem i w każdym z nich coś mi się nie podobało. Dlatego co 3- 5 lat zmieniam marki żeby poznać motoryzację różnych koncernów.
« Ostatnia zmiana: 15 Maja 2021, 17:41:08 wysłana przez pireus »

Offline atom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #413 dnia: 15 Maja 2021, 17:56:46 »
Tylko że post nie dotyczy tematu , które auta są lepsze, tylko co w Toyocie jej użytkownikom się nie podoba. A jako , że nie ma samochodu bez wad, to po prostu piszą swoje uwagi.

A nic nie cieszy w Corolli? Serio? Jak już wcześniej wspomniałem kupiłem to auto za prywatne pieniądze. Czytając ten wątek mógłbym pomyśleć, że ten zakup to pomyłka życia. Słabe to.
Corolla SD 1.8 GR Sport

Offline atom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #414 dnia: 15 Maja 2021, 18:02:59 »
Ale... Chcę Wam Koledzy powiedzieć, że codziennie rano, jak wsiadam do mojej Corolli GR Sport, mam autentycznego banana na twarzy. Nie chce mi się jechać do pracy, ale to autko mi to wynagradza. Tego Wam Koleżanki i Koledzy życzę.
« Ostatnia zmiana: 15 Maja 2021, 18:04:37 wysłana przez atom »
Corolla SD 1.8 GR Sport

Offline atom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #415 dnia: 15 Maja 2021, 19:06:10 »
Dzisiaj Corolla stoi. W ruch poszedł rowerek. A zamiast martwić się o wydumane (lub nie) braki Toyoty, bardziej martwi mnie ogoszony właśnie "nowy ład".
Corolla SD 1.8 GR Sport

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #416 dnia: 15 Maja 2021, 19:53:48 »
Jeżdżę toyotami od 20 lat przerobiłem wszystkie modele od Cariny przez wszystkie avensisy i nigdy mnie nie zawiodły.Myślałem że Avensis t 27 jest najlepszy,ale jak zacząłem jeździć Corollą to zmieniłem zdanie.Mnie nic w niej nie boli jest super,Ja kupowałem świadomie i widziałem w niej tylko same dobre strony.Szkoda mi by było wydać tyle kasy na coś co nie sprawia mi przyjemności.Moze mam to szczęście że mnie nie dotykają problemy tych co wylewają pomyje na toyotę.

Offline Darek58

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #417 dnia: 15 Maja 2021, 20:17:06 »
Bo niektórzy jak Gowin "głosowałem za, ale się nie cieszę"

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #418 dnia: 15 Maja 2021, 21:44:46 »
rocznik 75
No to młody jesteś, ale jeszcze nabierzesz doświadczenia  :cheesy:

Offline Piotr Jacek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #419 dnia: 16 Maja 2021, 03:36:43 »
A nic nie cieszy w Corolli? Serio? Jak już wcześniej wspomniałem kupiłem to auto za prywatne pieniądze. Czytając ten wątek mógłbym pomyśleć, że ten zakup to pomyłka życia. Słabe to.

To po prostu nie czytaj tego wątku, przestaniesz myśleć, że to pomyłka życia.

Nie obraź się, ale chyba zjawiłeś się na forum głównie po to, żeby znaleźć potwierdzenie, że kupno Toyoty było właściwą decyzją. A wszystkie głosy, które wskazują niedostatecznie pozytywne opinie o tym aucie irytują Ciebie, bo poddają w wątpliwość Twoją decyzję zakupową.

Zrozum, że niektórzy ludzie potrafią obiektywnie/krytycznie oceniać swoje nowo nabyte auto. Mają do tego pełne prawo, niezależnie od formy sfinansowania tego zakupu. Mają również pełne prawo do subiektywnie negatywnej oceny Toyoty.

Zawsze możesz założyć na forum wątek
"za co uwielbiamy Corollę" oraz "dlaczego Toyota jest najlepszym wyborem" i poprawiać swój humor czytając wpisy na nich.
Po co sobie zawracasz głowę tym wątkiem, skoro Ciebie tak uwiera?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl