Witam
Mój pierwszy post na tym forum.
Witam wszystkich.
Mam pytanie na temat sygnału radia w urządzeniu Dasaita PX6. Zamontowałem to radio, wszystko udało się uruchomić, i takie pierwsze wrażenie to słabszy sygnał radia w porównaniu z oryginalnym radiem. Mieszkam na granicy zasięgów wielu stacji radiowych i szczególnie przy słabym sygnale widoczna jest różnica. Wydaje mi się że wszystko połączyłem prawidłowo.
Czy ktoś kto używa ten sprzęt może się wypowiedzieć.
Będę wdzięczny za opinie.
Kilka uwag na temat samego radia, może kogoś zainteresuje.
Problem z jakim musiałem się zmierzyć to kamera cofania, nie było żadnej reakcji ze strony radia po przełączeniu w R, nic zero.
Toyota C-HR hybryda 2019.
Sprzedawca obiecywał że wszystko działa i wyśle prawidłowy moduł CAN.
I tak, wszystkie inne funkcje CAN działały bez problemów.
Dużo wcześniej czytałem o tym radiu, i jak je instalować, także tu na tym forum.
Zacząłem testować wyjścia z modułu CAN najpierw te które nie były nigdzie podłączone. I znalazłem, jedno wyjście nie podłączone, po włączeniu R wystawiało 12V, czyli bingo! Dalej było łatwo, ten sygnał na sygnał reverse w radiu i wszystko działa. Nie uśmiechało mi się prowadzenie kabla do lampy tylnej. Z tego wynika że moduł CAN dekoduje sygnał Reverse ze skrzyni biegów, ale wiązka jest z błędem i nie pobiera tego sygnału. Proste dołożenie kabla rozwiązało problem kamery cofania. Wiem że często jest z tym kłopot.
Pozdrawiam, napiszcie o sygnale radia.