Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1034739 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Silu

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #1335 dnia: 13 Stycznia 2021, 08:36:16 »
No to trochę dziwne może wiozą przez ślunsk co by złopoł corny luty

Wysłane z mojego MI 9 Transparent Edition przy użyciu Tapatalka

Mnie już nic nie zdziwi :)

Ja miałem przed świętami informacje na stronie że samochód jest w Belgii, a po świętach był znowu w anglii. Wcześniej pokazywało że jedzie do Mszczonowa, a dziś rano.........fanfary............ samochód jest w Gdyni - szok :)

Ważne że w końcu przekroczył naszą jakże cudowną granicę i od zamówienia 29-09-2020 r. z datą realizacji na 31-12-2020 r. jest szansa że samochód w końcu w styczniu dotrze do salonu :P
« Ostatnia zmiana: 13 Stycznia 2021, 08:39:18 wysłana przez Silu »

Offline i_rav_u

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1336 dnia: 13 Stycznia 2021, 13:55:50 »
...
Wszyscy piszą o Mszczonowie, a tu Bytom, dodam tylko że chodzi o nowego Yarisa, status nie zmieniał się od dwóch tygodni, dziś po kontakcie z dealerem magicznie zmieniło się z Francji na Bytom nie wiem co o tym myśleć  :roll:

W Bytomiu jest drugie (po Mszczonowie) centrum samochodowe Mostvy - zobacz na https://www.mostva.com.pl - opcja Kontakt.

Pozdrawiam

Offline i_rav_u

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1337 dnia: 13 Stycznia 2021, 14:08:03 »
Wcześniej pokazywało że jedzie do Mszczonowa, a dziś rano.........fanfary............ samochód jest w Gdyni - szok

Niestety Mostva zlikwidowała centrum w Gdyni - dzwoniłem do nich dzisiaj bo moje dzielne auto też do Gdyni trafiło (wczoraj) - koleś od logistyki z Mostvy mi powiedział, że auto pojedzie najpierw do Mszczonowa.

Dawaj znać jakie postępy będą u Ciebie, pls. Odwdzięczę się tym samym ;)

Offline Silu

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1338 dnia: 13 Stycznia 2021, 15:54:48 »
Cytat: i_rav_u w Dzisiaj o 13:55:50

Wcześniej pokazywało że jedzie do Mszczonowa, a dziś rano.........fanfary............ samochód jest w Gdyni - szok

Niestety Mostva zlikwidowała centrum w Gdyni - dzwoniłem do nich dzisiaj bo moje dzielne auto też do Gdyni trafiło (wczoraj) - koleś od logistyki z Mostvy mi powiedział, że auto pojedzie najpierw do Mszczonowa.

Dawaj znać jakie postępy będą u Ciebie, pls. Odwdzięczę się tym samym

no toś mi popsuł humor :P
a tak serio to chyba się w styczniu z nami wyrobią skoro do mszczonowa jedzie - tam około tygodnia (choć różnie z tym bywa z tego co czytam) więc przed końcem stycznia chyba się wyrobią - z umowy mają że mogą przedłużyć termin maksymalnie do trzech tygodni (czy jakoś tak - nie mam jej teraz przed sobą) więc u mnie wypada 21-01-2021 r. .....ale tu znowu może być z tym różnie :P

spoko, jak coś nowego dam znać - już od grudnia siedzę jak na jajku :)

Offline Julia87

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1339 dnia: 13 Stycznia 2021, 19:25:07 »
U mnie samochód miał być 01.01.2021, Termin maksymalny 16.01.2021r.. Zamawiany początek września 2020

Przed świętami pojazd był w transporcie. Na chwilę obecną
nie wiadomo gdzie jest. Jak tak to ma wszystko wyglądać to
Nie wiem czy jest sens zimowe opony kupować. Ehhh szkoda gadać .

Offline perpetz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1340 dnia: 14 Stycznia 2021, 16:43:53 »
Dostałem informację od dilera, że moje auto, które było zamówione we wrześniu, jest już w Polsce. Teraz czekają tylko na komplet dokumentów. Do końca stycznia mam obiecany odbiór :)

Offline mikkeboss

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1341 dnia: 14 Stycznia 2021, 20:30:28 »
U mnie samochód miał być 01.01.2021, Termin maksymalny 16.01.2021r.. Zamawiany początek września 2020

To mozliwe ze nasze auta razem jechaly, moje bedzie do odbioru za 2 tygodnie, a za tydzien podpisuje leasing. Przycisnij dealera by sprawdzil pozycje auta, bo moze juz byc w polsce.

Offline Julia87

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1342 dnia: 17 Stycznia 2021, 13:58:13 »

To mozliwe ze nasze auta razem jechaly, moje bedzie do odbioru za 2 tygodnie, a za tydzien podpisuje leasing. Przycisnij dealera by sprawdzil pozycje auta, bo moze juz byc w polsce.

Jak najbardziej może tak być. Sprzedawca nawet nie raczy sam zadzwonić. Tak to już jest pieniądze ???? ???????????? wzięte, auto sprzedane. Nie chce mi się tym zajmować a jak wygląda sprawa nie wywiązania się z terminu na umowie ?

Offline i_rav_u

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1343 dnia: 21 Stycznia 2021, 23:07:35 »
no toś mi popsuł humor :P
a tak serio to chyba się w styczniu z nami wyrobią skoro do mszczonowa jedzie - tam około tygodnia (choć różnie z tym bywa z tego co czytam) więc przed końcem stycznia chyba się wyrobią - z umowy mają że mogą przedłużyć termin maksymalnie do trzech tygodni (czy jakoś tak - nie mam jej teraz przed sobą) więc u mnie wypada 21-01-2021 r. .....ale tu znowu może być z tym różnie :P

spoko, jak coś nowego dam znać - już od grudnia siedzę jak na jajku

Moja sztuka dotarła dzisiaj do dealera, w przyszłym tygodniu odbieram <taniec>

Na portalu jest cały czas "w Gdyni" więc można sobie to śledzenie zamówienia w buty włożyć. Dobijaj się do dealera, w moim przypadku to przyspieszyło sprawę. Powodzenia!

Offline andrzejek-k68

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1344 dnia: 22 Stycznia 2021, 08:57:13 »
Co ma wisieć, nie utonie!
A już myslałem, że to przysłowie nie dotyczy Toyoty, ale jeszcze wszystko przede mną.
Auto zamawiane na początku września 2020, odbiór na 1-15.listopad 2020  i do przedwczoraj status auta był nieznany, ponoć w produkcji, ale nie wyprodukowane itp.Przedwczoraj wiadomość, że auto już w Polsce, ale VIN-u jeszcze nie ma {???}
Wczoraj pojawił sie VIN.Jeśli od czasu jego przydzielenia do odbioru w salonie mija ok. 3 tygodnie tzn, ze "Toyota, You can" czyli
że po ponad 5 miesiącach oczekiwania bez żadnej informacji o stanie auta Toyota sie "zmaterializuje".Proponuję miesiąc luty
nazwać miesiącem Toyoty.Oto moje nowe hasło reklamowe Toyoty,darmowe niech i ode mnie coś mają:
"Gdy wsiadasz do Toyoty, to zima zamienia sie w wiosnę,"}}}}}
A tak na poważnie, to w użytkowaniu auta liczy sie wedle mnie głównie serwis, jeśli bedzie szybko i sprawnie to Toyota OK!, jeśli będzie taki serwis jak dotychczas {salon do klienta} to "Toyota once and  never again".

Offline Silu

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1345 dnia: 22 Stycznia 2021, 10:41:05 »
no toś mi popsuł humor
a tak serio to chyba się w styczniu z nami wyrobią skoro do mszczonowa jedzie - tam około tygodnia (choć różnie z tym bywa z tego co czytam) więc przed końcem stycznia chyba się wyrobią - z umowy mają że mogą przedłużyć termin maksymalnie do trzech tygodni (czy jakoś tak - nie mam jej teraz przed sobą) więc u mnie wypada 21-01-2021 r. .....ale tu znowu może być z tym różnie

spoko, jak coś nowego dam znać - już od grudnia siedzę jak na jajku

Moja sztuka dotarła dzisiaj do dealera, w przyszłym tygodniu odbieram <taniec>

Na portalu jest cały czas "w Gdyni" więc można sobie to śledzenie zamówienia w buty włożyć. Dobijaj się do dealera, w moim przypadku to przyspieszyło sprawę. Powodzenia!
No mój dotarł też wczoraj do salonu i na apce była zmiana statusu zamówienia. Gratz to you i gratz to me. Jeszcze tylko tydzień papierologi i będzie dobrze. Oczekiwanie równo 4 miesiące będzie........ tiaaaa

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Offline j_24

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1346 dnia: 22 Stycznia 2021, 11:27:27 »
Tak czytam te wasze wpisy tyle czekacie na auta u mnie wyglądało tak auto zamówione 5 stycznia odebrane 19 stycznia pozdrawiam czekajacych

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka

Corolla Sedan 2019 Oxide Bronze 1.6 multidrive Tech+Style-Była
Corolla Sedan 2021 Metal Stream 1.6 multidrive Tech+Style- Jest
Corolla Sedan 2021 Pearl White 1.8 Hybrid  Tech+Style-będzie na dniach

Offline Silu

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1347 dnia: 22 Stycznia 2021, 11:31:24 »
Tak czytam te wasze wpisy tyle czekacie na auta u mnie wyglądało tak auto zamówione 5 stycznia odebrane 19 stycznia pozdrawiam czekajacych

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka
Jak się bierze wersję (wyposażenie, kolor) która jest na stanie to zrozumiałe. Przy zamówieniu wyższych wersji wyposażenia lub koloru którego nie mają na magazynie to niestety trzeba czekać :)

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Offline dayvan

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1348 dnia: 23 Stycznia 2021, 16:15:47 »
Witam,
Zastanawiam się nad zamówieniem Corolli TS Kombi 2.0 Hybryda Comfort. Czy ktoś zamawiał może ostatnio taki lub podobny? Wiadomo jakie terminy podają?
Dzieki.

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1349 dnia: 23 Stycznia 2021, 17:45:56 »

Ja zamówiłem taka wersję 13.10 odbiór według umowy mam na 02.02. miałem mieć MY21 rocznikiwo 2020 a będę miał MY21 2021 za cenę z wyprzedaży

Wysłane z mojego MI 9 Transparent Edition przy użyciu Tapatalka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl