Jestem już po tygodniu użytkowania. Co prawda przez ostatnie blisko 3 lata jeździłem służbowymi sedanami 1.8. Nie zauważyłem, aby kombi był glosniejszy czego się obawiałem, ale kola 17 już słuchać głośniej. Bagażnik odnoszę wrażenie że jest mniej ,,rozkladowy" niż w sedanie przez dodatkową mała półkę na samym końcu która skraca głębokość. Uważam nawet, że lepiej był poskładany sedan w Turcji niż TS u Brytoli. Lepiej w sedanie były spasowane uszczelki od drzwi, przez co dźwięk ich zamykania był bardziej mięsisty, a w TS jest poglos ,,chlapniecia". Środek z ciemna podsufitką, przyciemnianymi szybami i światłem ledowym na drzwiach sprawia, że auto wygląda znacznie ładniej niż sedan. Z zewnątrz też znacznie ładniejszy. Jedna rzecz łączy wszystkie Corolle tj. wyjątkowo delikatny lakier, który po wyjeździe z fabryki ma sporo mikrorys. Przejechałem nim 1000 tys w weekend majowy i już kilka doszło. Zatem lakier jest najsłabszym ogniwem tego auta. Spalanie jak w sedanie i TS na bardzo podobnym poziomie. Ahaa nawet progi plastikowe po wejściu do auta musiałem docisnąć, bo nie były wpięte do końca. Detal, ale świadczy o niechlujności Anglików. Wyciszenie na podobnym poziomie tj. wciąż za głośno w porównaniu np. do astry i octavia, ale o tym wiedziałem. Choć po cichu liczyłem, że chociaż dadzą mate na silnik, ale nie dali. Silnik wydaje mi się, że jakby trochę był cichszy, choć może to być mylne, bo autem służbowym jeździ się trochę inaczej niż własnym. Bardzo ładna w pakiecie style jest tapicerka. Naprawdę robi extra wrażenie. Dla niej samej warto było wziąć ten pakiet. Nawigacja jest rewelacyjna. Podświetlenie nocne multimediów piękne i na takie proponuję ustawic odrazu. Wersja na dzień jest tak tragiczna, że wstyd ja pokazać. Podsumowujac: muszę coś zrobić z uszczelkami, bo sakustycznie są dramatyczne. Jak się z tym uporam, to uznam, że wszystko jest tip top. Co do lakieru, to miałem świadomość, że jest lipny, więc jakoś nie czuję się rozczarowany ( Tucson, Kodiaq) mają znacznie lepszy. Piszę Wam o ty, abyście mieli świadomość, że auto ma pewne deficyty. Ma jednak mnóstwo zalet, które sprawiają, że auto jest super i wygląda naprawdę przepięknie z tym czerwonym kolorem który posiadam.