Witajcie,
chciałbym podzielić się z Wami moją historią i wnioskami ponieważ do tej pory tylko obserwowałem forum i korzystałem z informacji. Moim punktem odniesienia była historia Casperosa, który miał informacje, że jego auto zostało wyprodukowane 4 kwietnia. Z tego co pamiętam to Capseros zamówiłeś samochdód jakoś w marcu. Ja zamówiłem w połowie lutego a i tak mnie wyprzedziłeś.

poniżej historia moich zmian na MojaToyota dla tych co liczą terminy:
04.06. - produkcja
11.06. - opuścił fabrykę
13.06. - na statku
19.06. - w porcie Zeebrugge
21.06. - po przeładunku * pojawił się VIN
23.06. - W Polsce
Wnioski:
1. Zakładając, że Casperosa i moja Corolla została wyprodukowana 04.06 to mój nie załapał się na pierwszy transport. Co opóźniło całość o ok tydzień.
2. Oprócz "dużych zmian statusu" ikona samochódu wędruje po mapce i tak miałem, że samochód opuścił fabrykę ale ikona samochodu była jeszcze w GB a od 13.06 już na morzu. Status główny był wciąż "opuścił fabrykę". Tak samo w przypadku Zeebrugee. 19.06. był w porcie ale status "po przeładunku" zmienił sie dopiero 21.06.
3. Wg moich obserwacji statek z GB do Zeebrugge płynie raz na tydzień (poniedziałek) potem rozładunek i tak około niedzieli (raz na tydzień rusza pociąg do PL tak, że we wtorek/środe auta docierają do Mszczonowa.
4. VIN pojawia się różnie, u mnie pojawił się w po przeładunku w Zeebrugge pewnie zależy od tego komu i na jakim etapie chce się go wklepać.
5. Obecnie dla Toyoty pływa SEA CRUISER 1.