Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1034326 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline fenio

• Toyot Pełzający
  • **
    • Toyota New Global Architecture
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #735 dnia: 23 Czerwca 2020, 17:43:43 »
Zamierzam to scedować na salon. Wychodzę z założenia, że ktoś rejestrujący n aut rocznie ma raczej lepsze dojścia niż ja :)

Offline Casperos

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #736 dnia: 23 Czerwca 2020, 17:49:05 »
Zamierzam to scedować na salon. Wychodzę z założenia, że ktoś rejestrujący n aut rocznie ma raczej lepsze dojścia niż ja :)

Jak masz taką opcję to jasne że tak, sam bym tak zrobił, ale ja w Kędzierzynie, salon w Katowicach. Dopłacił bym jak za zboże by ktoś tu przyjechał i zarejestrował, a w Katowicach nie przejdzie bo nie jestem w stanie podać adresu zamieszkania w tym mieście (nie mam tam rodziny)
Spali tyle ile wlejesz...
------------------------------------------------------------------
Corolla TS 2.0HSD Comfort + Style + Tech + Connect

Offline fenio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #737 dnia: 23 Czerwca 2020, 17:56:11 »

Jak masz taką opcję to jasne że tak, sam bym tak zrobił, ale ja w Kędzierzynie, salon w Katowicach. Dopłacił bym jak za zboże by ktoś tu przyjechał i zarejestrował, a w Katowicach nie przejdzie bo nie jestem w stanie podać adresu zamieszkania w tym mieście (nie mam tam rodziny)
Ja od dwóch lat w Bielsku mieszkam, a oryginalnie ze Skawiny jestem.
W Skawinie dojścia mam, ale z każdą pierdołą nie chce mi się dymać 90 minut do Skawiny, więc raczej zarejestruję w Bielsku.
Co z kolei przez moją dewiację oznacza, że wezmę blachy z wyróżnikiem, bo nie chcę jeździć z rejestracją SB :)

Offline mk77

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #738 dnia: 23 Czerwca 2020, 18:24:22 »
Casperos, gratulacje piękna fura.
... I widzę że zamówiłeś z firmowymi pokrowcami na fotelach  :shock:

Offline Casperos

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #739 dnia: 23 Czerwca 2020, 18:38:31 »
Cytuj (zaznaczone)
W Skawinie dojścia mam, ale z każdą pierdołą nie chce mi się dymać 90 minut do Skawiny, więc raczej zarejestruję w Bielsku.
Co z kolei przez moją dewiację oznacza, że wezmę blachy z wyróżnikiem, bo nie chcę jeździć z rejestracją SB :)

ha ha ha, dziś cisnę przez Opole do Karolinki, i jedzie audi a5 na tablicach S0 CLEAR i moja ładniejsza połówka rzuca hasłem "oo patrz sosnowiec"  <zalamka>

Więc tu bym uważał jak Ci dadzą S0 bo takie blondynki jak moja, powiedzą że z Sosnowca, (a wiadomo co jest najlepsze w Sosnowcu autobus nr 5 do Katowic)

może KRA **** nie jest tak źle ? i warto te 90km se strzelić z raz.

Offline fenio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #740 dnia: 23 Czerwca 2020, 19:01:05 »
Cytuj (zaznaczone)

ha ha ha, dziś cisnę przez Opole do Karolinki, i jedzie audi a5 na tablicach S0 CLEAR i moja ładniejsza połówka rzuca hasłem "oo patrz sosnowiec"  <zalamka>

Więc tu bym uważał jak Ci dadzą S0 bo takie blondynki jak moja, powiedzą że z Sosnowca, (a wiadomo co jest najlepsze w Sosnowcu autobus nr 5 do Katowic)

może KRA **** nie jest tak źle ? i warto te 90km se strzelić z raz.
Przede wszystkim to ja na opinie Ślązaków mam dość wyczesane, bo bycie z Sosnowca dla mnie problemem nie jest. Wręcz wskazane, bo to już ten lepszy Śląsk :)
Poza tym z tego co się dowiedziałem to numerek można wybrać jak jest wolny, więc mogę mieć S1 FENIO, S7 FENIO czy S9 FENIO.

Raz bym się mógł przejechać do Skawiny, ale boję się, że pojawią się jakieś komplikacje i będę jeździł fafnaście razy.

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #741 dnia: 23 Czerwca 2020, 19:18:00 »
Prezydent Królewsko- Stołecznego Miasta Kraków jest ze Sosnowca :)

Offline Casperos

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #742 dnia: 23 Czerwca 2020, 19:23:05 »
Sosnowiec to sosnowiec, to stan umysłu, a nie miasto  :roll: ale o Śląsku to można by 12 tomów Tadeusza przepić

Offline Casperos

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #743 dnia: 23 Czerwca 2020, 19:28:22 »
Cytuj (zaznaczone)
Przede wszystkim to ja na opinie Ślązaków mam dość wyczesane, bo bycie z Sosnowca dla mnie problemem nie jest. Wręcz wskazane, bo to już ten lepszy Śląsk :)
Poza tym z tego co się dowiedziałem to numerek można wybrać jak jest wolny, więc mogę mieć S1 FENIO, S7 FENIO czy S9 FENIO.

Raz bym się mógł przejechać do Skawiny, ale boję się, że pojawią się jakieś komplikacje i będę jeździł fafnaście razy.

Ja w śród rodziny i znajomych mam ksywkę Czarny i wymyśliłem

O1 BLACK i sprawdziłem jest dostępna hahaha ale jak wrzuciłem na rodzinny bęben to dotarło do mnie że białe kombi z taką tablicą jest darmową reklamą dla Food Care sp. z o.o.  <zolta> więc wycofałem się z pomysłu

będzie:

OK 0***A

Offline fenio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #744 dnia: 23 Czerwca 2020, 19:34:18 »
Prezydent Królewsko- Stołecznego Miasta Kraków jest ze Sosnowca :)
Nie bardzo chcę drążyć temat, żeby zbytnio na politykę nie wjeżdżać. On od tylu lat jest prezydentem, że pewnie nawet nie pamięta skąd przyjechał :)

Offline California17

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #745 dnia: 23 Czerwca 2020, 20:34:11 »
Casperos, dziękuje za powitanie :)
słusznie zaznaczyłeś, że zależności jest wiele a moje wnioski to niestety tylko domysły na podstawie zmian statusów i dat. Dobrze, że się ruszyło i wysyłają transporty systematycznie  :good: a gratuluje pierwszego "widzenia" ze swoim autem   :-)

Fenio mam nadzieję,  że się nie mylę i za tydzień Twoje auto zamelduje się w Mszczonowie :)

Offline Casperos

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #746 dnia: 24 Czerwca 2020, 08:15:19 »
Casperos, dziękuje za powitanie :)
słusznie zaznaczyłeś, że zależności jest wiele a moje wnioski to niestety tylko domysły na podstawie zmian statusów i dat. Dobrze, że się ruszyło i wysyłają transporty systematycznie  :good: a gratuluje pierwszego "widzenia" ze swoim autem   :-)

Fenio mam nadzieję,  że się nie mylę i za tydzień Twoje auto zamelduje się w Mszczonowie :)

i Mk77 też by za tydzień już był

Offline mk77

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #747 dnia: 24 Czerwca 2020, 10:55:22 »
No mój wyprodukowany już jest tak potwierdzili mi to w centrali.
Najprawdopodobniej w moim przypadku wygląda to trochę podobnie jak u kolegi California17 że w dniu w którym został wyprodukowany nie załapał się na transport i wyjedzie za tydzień czyli jutro tj 25 czerwca. Mam nadzieję że auto odbiorę w tygodniu 20-24 lipca.

Offline mk77

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #748 dnia: 25 Czerwca 2020, 18:07:28 »
Dziś zmienił mi się status i od razu wskoczyło po przeładunku czyli jedzie już do Polski
VIN też już się pojawił
« Ostatnia zmiana: 25 Czerwca 2020, 18:21:47 wysłana przez mk77 »

Offline Casperos

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #749 dnia: 25 Czerwca 2020, 20:24:24 »
Dziś zmienił mi się status i od razu wskoczyło po przeładunku czyli jedzie już do Polski
VIN też już się pojawił

No Panie, mój przyjacielu, słyszysz ten wystrzał korka od szampana? bo ja tak, no moje NAJSERDECZNIEJSZE brawo za cierpliwość :D jeszcze tylko tydzień i będziesz miał telefon z salonu że jest i papiery mają i trzeba rejestrować!!!  <taniec> <taniec> <taniec>

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl