Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1034349 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline michalg93

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #975 dnia: 08 Października 2020, 21:54:04 »
Ktoś z RM21 dla wersji TS ma już VIN? Chciałbym się dostać do instrukcji a szukajką jeszcze się nie da znaleźć nic od września 2020.
]
Cytuj (zaznaczone)
[/url]

Ja Vin mam od dziś i status wyprodukowany My21 zamówiony 3tyg września. W ogóle to szybko info się pojawiało. Instrukcje możesz też bez vinu pobrać, kliknij jeszcze raz w okienko i można wybrać model.
[/quote]

Skąd wiesz, że to MY21? To jest gdzieś napisane na stronie?

Offline dawidos160

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #976 dnia: 08 Października 2020, 22:42:42 »
Skąd wiesz, że to MY21? To jest gdzieś napisane na stronie?

W ofercie którą dostałeś masz podany MY

Offline mikkeboss

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #977 dnia: 10 Października 2020, 12:20:45 »
U mnie nadal status "zamówiony", u dealera umowa podpisana na początku września.
A na marginesie to w jednym z salonów toyoty dostałem informacje, ze wersja denim blue nie będzie produkowana już w tym roku. W drugim salonie nic takiego nie mówili i bez problemu złożyłem na nią zamówienie. Ktoś ma pojęcie czemu w pierwszym salonie tak powiedzieli? Mieli nadzieje na zakup tego co maja na stanie?

Offline lukikow

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla e21 1.8
« Odpowiedź #978 dnia: 10 Października 2020, 12:37:08 »
U mnie nadal status "zamówiony", u dealera umowa podpisana na początku września.
A na marginesie to w jednym z salonów toyoty dostałem informacje, ze wersja denim blue nie będzie produkowana już w tym roku. W drugim salonie nic takiego nie mówili i bez problemu złożyłem na nią zamówienie. Ktoś ma pojęcie czemu w pierwszym salonie tak powiedzieli? Mieli nadzieje na zakup tego co maja na stanie?
A jaka datę dostałeś od drugiego salonu?
Corolla TS 1.8 HSD, 2021, Executive, Manhattan Grey

Offline mikkeboss

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #979 dnia: 10 Października 2020, 12:43:51 »
Cytuj (zaznaczone)
A jaka datę dostałeś od drugiego salonu?
Na umowie mam chyba 11 listopada

Offline Xtone

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #980 dnia: 10 Października 2020, 16:10:22 »

Ma to chyba związek z kolejką produkcji - jak byłem w salonie też chcieliśmy denim, albo ten drugi niebieski (z jasnym wnętrzem) , ale finalnie sprzedawca powiedział że potwierdzone do produkcji są czarny, brazowy(phantom) i perła - wszystkie z ciemnym wnętrzem. Jakoś nie zależało nam specjalnie na kolorach więc wzięliśmy perłę. Dokładnie 15.09 zamówione. Po paru dniach (chyba2-3) wskoczył status 'zamowione' i detale a od paru dni mam 'oposcil fabrykę' . Z chęcią sprawdziłbym na którym statku (i kiedy) płynie, bo sam jestem marynarzem ???? próbowałem na marne traffic i podobnych, ale nie chce całych dni spędzać aby wyłapać transport. Szczególnie, że z UK do Gentu jest max 1-1.5 dnia, o ile gdzieś indziej nie zawija najpierw.

Offline Xtone

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #981 dnia: 10 Października 2020, 16:29:06 »
Korekta do Zeebruge a nie do Ghent. Firma transportowa prawie na pewno toyofuji shipping, ale jaki statek to nie wiem. Serwis jest z Grimsby 4x w tygodniu.

Offline Xtone

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #982 dnia: 11 Października 2020, 22:03:43 »
Dziś status się nie zmienił,  ale na mapce widać ze płynie do Zeebrugge

Offline michalg93

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #983 dnia: 12 Października 2020, 00:24:14 »

Ma to chyba związek z kolejką produkcji - jak byłem w salonie też chcieliśmy denim, albo ten drugi niebieski (z jasnym wnętrzem) , ale finalnie sprzedawca powiedział że potwierdzone do produkcji są czarny, brazowy(phantom) i perła - wszystkie z ciemnym wnętrzem. Jakoś nie zależało nam specjalnie na kolorach więc wzięliśmy perłę. Dokładnie 15.09 zamówione. Po paru dniach (chyba2-3) wskoczył status 'zamowione' i detale a od paru dni mam 'oposcil fabrykę' . Z chęcią sprawdziłbym na którym statku (i kiedy) płynie, bo sam jestem marynarzem ???? próbowałem na marne traffic i podobnych, ale nie chce całych dni spędzać aby wyłapać transport. Szczególnie, że z UK do Gentu jest max 1-1.5 dnia, o ile gdzieś indziej nie zawija najpierw.

Czyli Twoja płynie razem z moją, bo identyczna sytuacja ze statusami i na mapie i też przy zamówieniu mogłem wybierać z tych kolorów.

Offline krzyszbi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #984 dnia: 12 Października 2020, 08:41:43 »
A na marginesie to w jednym z salonów toyoty dostałem informacje, ze wersja denim blue nie będzie produkowana już w tym roku. W drugim salonie nic takiego nie mówili i bez problemu złożyłem na nią zamówienie.
Witam

ja mam podobnie tylko z tym że auto zamówione w sierpniu jeszcze, kolorek denim blue, czarne wnetrze, 2.0 Executive i SkyView. Cały czas status zamówione.
ogólnie mi się nie pali zobaczymy czy w połowie listopada bedzie jak mam na zamówieniu.

Offline zis777

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #985 dnia: 13 Października 2020, 13:38:48 »
A na marginesie to w jednym z salonów toyoty dostałem informacje, ze wersja denim blue nie będzie produkowana już w tym roku. W drugim salonie nic takiego nie mówili i bez problemu złożyłem na nią zamówienie.
Witam

ja mam podobnie tylko z tym że auto zamówione w sierpniu jeszcze, kolorek denim blue, czarne wnetrze, 2.0 Executive i SkyView. Cały czas status zamówione.
ogólnie mi się nie pali zobaczymy czy w połowie listopada bedzie jak mam na zamówieniu.

Pierwszy post na forum :)
Ogolnie zamawiałem w ostatnim tygodniu sierpnia 2.0 właśnie w Denim blue z dostawą na polowe listopada. Dzis diler poinformował że grudzień ale odbior raczej w styczniu.

Offline dawidos160

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #986 dnia: 13 Października 2020, 14:27:39 »
Ja miałem do 31 października,ale po napisaniu do Toyoty wiem,że ten termin nierealny i może uda się w listopadzie - będzie wiadomo pod koniec miesiąca więcej.

Offline adam_12

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Camry 2025
« Odpowiedź #987 dnia: 13 Października 2020, 15:18:25 »
Zamawiałem pod koniec września, 2.0 TS Denim Blue + wszystko i odbiór mam wg. umowy do 15.01.2021

Offline bmichal039

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #988 dnia: 13 Października 2020, 16:33:09 »
Dzień dobry,
w sumie pierwszy post ;)  :good:
nowa Corolla zamówiona 10.09.  Na stronie śledzenia zamówienia pojawił się data dostawy 16/11/2020 ( Nie później niż 1/12/2020 ) 
Ogarnięcie papierów, blach itd. jak dobrze pójdzie może przed świętami uświadczę.
Aktualnie:
Corolla HB 1.8 HSD, 2024, Executive, Imperial Red
Było:
Corolla HB 1.8 HSD, 2020, Executive+VIP, Precious Silver
Auris HB 1.8 HSD, 2017, Premium+Comfort, Manhattan Grey

Offline dawidos160

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #989 dnia: 14 Października 2020, 20:35:58 »
Mam pytanie z innej beczki - czy ktoś wypowiedział umowę kupna ze względu na nie dotrzymanie terminu? Czytałem zamówienie i tam jest jedynie informacja o tym,że jeżeli z winy kupującego nastąpi rozwiązanie umowy to sprzedawca może zatrzymać zaliczkę - ale nie ma nic o winie sprzedającego.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl