Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1033066 razy)

Offline mikus76

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #1020 dnia: 03 Listopada 2020, 09:33:47 »
Mój po miesiącu zmienił sie że płynie a termin mam na 1.12.2020 zamawiałem 26.09.2020

Offline dawidos160

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1021 dnia: 03 Listopada 2020, 10:00:59 »
Mój po miesiącu zmienił sie że płynie a termin mam na 1.12.2020 zamawiałem 26.09.2020

A jaka wersja?

Offline mikus76

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1022 dnia: 03 Listopada 2020, 20:04:41 »
zamówiłem sedana1.6 comfort srebrny metalik

Offline andrzejek-k68

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1023 dnia: 05 Listopada 2020, 11:35:31 »
Panowie, mam pytanie.Zamawiałem corollę 2.0 Hback hybrydę ok. 10 września, miała być w Polsce do 31.x., odbiór do 10.11
Wczoraj dostalem kod by śledzic losy auta i bingo, stan zlecenia: auto zamówione, nie wyznaczona  jeszcze data produkcji.
Ile może potrwać od momentu daty produkcji {jeszcze nie ustalonej} do przybycia do kraju itd.?
Niezła obsuwa.Zaczynam myśleć nad alternatywą dla Corolli, jeśli dalej bedę zawieszony w próżni niewiadomo jak długo.

Offline lukikow

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla e21 1.8
« Odpowiedź #1024 dnia: 05 Listopada 2020, 11:44:50 »
Panowie, mam pytanie.Zamawiałem corollę 2.0 Hback hybrydę ok. 10 września, miała być w Polsce do 31.x., odbiór do 10.11
Wczoraj dostalem kod by śledzic losy auta i bingo, stan zlecenia: auto zamówione, nie wyznaczona  jeszcze data produkcji.
Ile może potrwać od momentu daty produkcji {jeszcze nie ustalonej} do przybycia do kraju itd.?
Niezła obsuwa.Zaczynam myśleć nad alternatywą dla Corolli, jeśli dalej bedę zawieszony w próżni niewiadomo jak długo.
Status zamówienia na stronie nijak ma się do rzeczywistości. Musisz pytać sprzedawcę o aktualny status i prognozę.
Corolla TS 1.8 HSD, 2021, Executive, Manhattan Grey

Offline Xtone

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1025 dnia: 05 Listopada 2020, 13:18:37 »
Status zamówienia na stronie nijak ma się do rzeczywistości. Musisz pytać sprzedawcę o aktualny status i prognozę.
U mnie się zgadzało, każdy etap, ale z tego co czytałem, to raczej wyjątek.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Offline mikus76

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1026 dnia: 05 Listopada 2020, 20:21:52 »
Ja sie zalogowałem na stronie Toyoty i tam śledze zamówienie, żadnego kodu do śledzenia nie dostałem  :o

Offline dawidos160

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1027 dnia: 05 Listopada 2020, 20:26:43 »
Ja sie zalogowałem na stronie Toyoty i tam śledze zamówienie, żadnego kodu do śledzenia nie dostałem  :o

Masz ten kod na zamowieniu

Offline bmichal039

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #1028 dnia: 05 Listopada 2020, 20:41:27 »
U mnie ten sam termin i również się status zmienił na 3, płynie płynie.
Aktualnie:
Corolla HB 1.8 HSD, 2024, Executive, Imperial Red
Było:
Corolla HB 1.8 HSD, 2020, Executive+VIP, Precious Silver
Auris HB 1.8 HSD, 2017, Premium+Comfort, Manhattan Grey

Offline andrzejek-k68

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1029 dnia: 06 Listopada 2020, 08:47:52 »
U mnie sprzedawca nic nie wie, co brzmi jak: na razie jeszcze nie wiadomo, nie mam żadnych informacji, proszę cierpliwie czekać, możliwe, ze termin odbioru trochę {?} sie opóżni.
Kod otrzymałem na własną prośbę, po dowiedzeniu sie na tym forum, że coś takiego istnieje.
Wolałbym jakąś bardziej sprecyzowaną informację typu : planowany odbiór będzie za 2 miesiace, albo za pół roku, by móc sie do tego odnieść.Ale może nie będzie tak żle }}}

Offline Xtone

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1030 dnia: 06 Listopada 2020, 11:10:59 »
U mnie sprzedawca nic nie wie, co brzmi jak: na razie jeszcze nie wiadomo, nie mam żadnych informacji, proszę cierpliwie czekać, możliwe, ze termin odbioru trochę {?} sie opóżni.
Kod otrzymałem na własną prośbę, po dowiedzeniu sie na tym forum, że coś takiego istnieje.
Wolałbym jakąś bardziej sprecyzowaną informację typu : planowany odbiór będzie za 2 miesiace, albo za pół roku, by móc sie do tego odnieść.Ale może nie będzie tak żle }}}

Najważniejsze - czy w momencie zamówienia lub teraz, jest status: potwierdzony do produkcji. Z tego powodu zmieniłem kolor wnętrza (chciałem jasny) i zewnętrzny - dealer doradził i od początku miałem jako potwierdzony, statusy aktualizowały się już 2 dni później, samochód dotarł do dealera 1,5 miesiąca od zamówienia - można sprawdzić w moich poprzednich wpisach. Od tygodnia czekam na rejestrację - pro tip: chyba lepiej samemu załatwiać, ja dałem przez salon i już tydzień trwa, a tak pewnie ze 3 dni temu bym już jeździł.
Oczywiście, miałem szczęście i wersja, którą produkowano, to była akurat taka jaką chciałem.
Wszystko dotyczy produkcji w GB, jak jest z sedanami nie wiem.

Offline mikus76

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1031 dnia: 06 Listopada 2020, 11:17:44 »
znalazłem ten kod  :good:

Offline andrzejek-k68

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1032 dnia: 06 Listopada 2020, 19:24:10 »
U mnie jest zamówiony, ale nie ma statusu :przyjęty do produkcji.Nie ma nic ani o przyjęciu do produkcji, ani o żadnej dacie, zawieszenie w próżni albo oczekiwanie w kolejce, a raczej przedsionku.

Offline dawidos160

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1033 dnia: 06 Listopada 2020, 22:53:34 »
U mnie jest zamówiony, ale nie ma statusu :przyjęty do produkcji.Nie ma nic ani o przyjęciu do produkcji, ani o żadnej dacie, zawieszenie w próżni albo oczekiwanie w kolejce, a raczej przedsionku.

Na pierwszej stronie czy drugiej jest podane jak sprawdzić więcej informacji korzystając z kombinacji ctrl+shift+i - bo na samym śledzeniu zamówienia mało widać - jak w danych z tego debugu będziesz widział nco to znaczy,że auto nie jest z produkcji i poczekasz na nie trochę

Offline mikus76

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1034 dnia: 08 Listopada 2020, 11:50:56 »
Zmiana statusu dziś  "Po przeładunku Koper, Słowenia". Ciekawe jak długo drogą lądowa teraz bedzie jechał ? ale już bliżej jak dalej,  :-)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl