Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1033237 razy)

Offline Obskurant

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #1050 dnia: 11 Listopada 2020, 10:36:24 »
Z tego co czytałem ten wątek, to z Manhattan Grey najczęściej były problemy z terminami, kozacki kolor ale zdecydowałem się na Phantom Brown 2.0 Tech + Style

Offline lukikow

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla e21 1.8
« Odpowiedź #1051 dnia: 11 Listopada 2020, 17:06:30 »
Z tego co czytałem ten wątek, to z Manhattan Grey najczęściej były problemy z terminami, kozacki kolor ale zdecydowałem się na Phantom Brown 2.0 Tech + Style
Nie chcą aby kozackie kolory jeździły po Europie w dużej ilości
Corolla TS 1.8 HSD, 2021, Executive, Manhattan Grey

Offline Don Wito

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1052 dnia: 12 Listopada 2020, 00:56:37 »
Status "opuścił fabrykę" ale udało się wyciągnąć vin z requesta ;) Na stronie jeszcze nie widoczny.

U mnie cały czas w produkcji i zero vinu z debugu :(

Z tego co mówił mi sprzedawca statusy zmienia się w momencie jak auto jest już na statku. Obserwuje teraz statki i wczoraj o do belgi przypłynał z uk statek z autami obstawiam, że mógł być na nim twój samochód. Dziś też od 13 obserwuje statek który stoi w doku w UK skąd są obierane auta. Jeśli wypłynie i status mi się zmieni to moje auta w nim będzie.
Strona z radarem statków https://www.marinetraffic.com/en/ais/home/centerx:3.236/centery:51.305/zoom:14
numer statku który stoi w belgi (dziś zmienił miejsce w doku rano stał obok doku gdzie jest biuro toyoty) IMO: 9190157
a to numer tego co stoi teraz w UK IMO: 9196319

Offline dawidos160

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1053 dnia: 12 Listopada 2020, 15:54:34 »

Coś tym statkiem na pewno wyjechało ;) Ale nie moje

Offline bmichal039

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #1054 dnia: 12 Listopada 2020, 18:26:54 »
Status "opuścił fabrykę" ale udało się wyciągnąć vin z requesta ;) Na stronie jeszcze nie widoczny.

U mnie cały czas w produkcji i zero vinu z debugu :(

Z tego co mówił mi sprzedawca statusy zmienia się w momencie jak auto jest już na statku. Obserwuje teraz statki i wczoraj o do belgi przypłynał z uk statek z autami obstawiam, że mógł być na nim twój samochód. Dziś też od 13 obserwuje statek który stoi w doku w UK skąd są obierane auta. Jeśli wypłynie i status mi się zmieni to moje auta w nim będzie.
Strona z radarem statków https://www.marinetraffic.com/en/ais/home/centerx:3.236/centery:51.305/zoom:14
numer statku który stoi w belgi (dziś zmienił miejsce w doku rano stał obok doku gdzie jest biuro toyoty) IMO: 9190157
a to numer tego co stoi teraz w UK IMO: 9196319
statków jeszcze nie śledziłem... nawet nie wiedziałem że tyle tego śmiga po wodzie  :o ale wracając do tematu mi pasowałby IMO: 9190157 że w nim auto dotarło na nasz ląd bo pasuje +-  czas wypłynięcia z UK Teraz ten statek już śmiga spowrotem a status dalej w przeładunku.  Kolejny status to w transporcie więc może jak bedzie spakowane na ten nowy środek transportu to się zmieni?   

Ktoś umie, wie, czym ,jak auta docierają BE > PL? I czy się to śledzić daje jakoś? :)
Aktualnie:
Corolla HB 1.8 HSD, 2024, Executive, Imperial Red
Było:
Corolla HB 1.8 HSD, 2020, Executive+VIP, Precious Silver
Auris HB 1.8 HSD, 2017, Premium+Comfort, Manhattan Grey

Offline dawidos160

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1055 dnia: 12 Listopada 2020, 19:09:07 »
Ktoś umie, wie, czym ,jak auta docierają BE > PL? I czy się to śledzić daje jakoś? :)

Według strony Toyoty auta jadą pociągiem ;) Czy da się śledzić? Pojęcia nie mam. Nawet jeśli to Mszczonów jest czarna dziura i tam czas stacjonowania auta jest randomowy ;)

Offline Don Wito

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1056 dnia: 13 Listopada 2020, 08:09:29 »
No moje auto będzie płynąć tym statkiem 9190157. Właśnie opuścił fabrykę.

Offline Pazurek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1057 dnia: 13 Listopada 2020, 20:37:57 »
Miał ktoś z was taki przypadek jak ja.
Zamówiłem wczoraj Toyotę (nie Corolle) auto podczas zamówienia było już na placu w Mszczonowie. Status na moim koncie w toyota.pl  zmienił się na coś takiego: umów się z dilerem na odbiór samochodu, więc według tego wątku wpisałem api/orders i pobrałem VIN. Na swoim koncie w zakładce Mój samochód mam już wpisanego Aurisa II więc dopisałem sobie ten nowy VIN i nowa Toyotka dodała się ładnie ze zdjęciem  :-), robiłem to koło południa. Teraz patrzę na status zamówienia a tam jest: Oczekiwana dostawa- Dostarczony, Status zamówienia ? ZAKOŃCZONE  :| czy to zmieniło się przez to że wpisałem w swoim koncie VIN ? ciekawe.
C-HR II Executive 2.0 - 2025
AYGO Selection x-cite - 2020
Auris II 1.6 Valvematic, Premium+Comfort - 2013

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1058 dnia: 13 Listopada 2020, 22:17:13 »
Tak, ja tak miałem. Dostarczone oznacza tylko to, że jest w Mszczonowie. Wpisanie VIN zakończyło procedurę dostarczania.
« Ostatnia zmiana: 13 Listopada 2020, 22:19:56 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Pazurek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1059 dnia: 13 Listopada 2020, 22:34:52 »
A już myślałem że diler w jeden dzień przywiózł z Mszczonowa  :grin:
Mam nadzieję że to tylko zakończyło się na moim koncie a nie w systemie Toyoty i auto jakoś dotrze do mnie  :-)
« Ostatnia zmiana: 13 Listopada 2020, 22:39:41 wysłana przez Pazurek »
C-HR II Executive 2.0 - 2025
AYGO Selection x-cite - 2020
Auris II 1.6 Valvematic, Premium+Comfort - 2013

Offline Xtone

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1060 dnia: 13 Listopada 2020, 22:50:57 »
A już myślałem że diler w jeden dzień przywiózł z Mszczonowa  :grin:
Mam nadzieję że to tylko zakończyło się na moim koncie a nie w systemie Toyoty i auto jakoś dotrze do mnie  :-)

Spoko, będzie dobrze, choć to może potrwać, u mnie tydzień, u innych nawet dłużej bywało, ale to w związku z doposażeniem chyba. Potem rejestracja...  <kawusia>

Offline Obskurant

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1061 dnia: 13 Listopada 2020, 22:55:31 »

Spoko, będzie dobrze, choć to może potrwać, u mnie tydzień, u innych nawet dłużej bywało, ale to w związku z doposażeniem chyba. Potem rejestracja...  <kawusia>

Rejestrowałeś samemu czy przez salon? Zastanawiam się gdzie będzie szybciej w obecnej sytuacji...

Offline Xtone

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1062 dnia: 13 Listopada 2020, 22:59:32 »

Rejestrowałeś samemu czy przez salon? Zastanawiam się gdzie będzie szybciej w obecnej sytuacji...

Pisałem już o tym wcześniej w tym wątku, lepiej samemu, powinno być szybciej, ja dałem przez salon i trwało to tydzień,samemu załatwiłbym 2-3 dni wcześniej. Choć z tego co wiem akurat u mnie rejestracja jest mało problemowa, w reszcie kraju wygląda to różnie

Offline Obskurant

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1063 dnia: 13 Listopada 2020, 23:02:51 »

Pisałem już o tym wcześniej w tym wątku, lepiej samemu, powinno być szybciej, ja dałem przez salon i trwało to tydzień,samemu załatwiłbym 2-3 dni wcześniej. Choć z tego co wiem akurat u mnie rejestracja jest mało problemowa, w reszcie kraju wygląda to różnie
A nie zwróciłem uwagi ze to Ty pisałeś, bo już o tym faktycznie czytałem.. No wcześniej dało radę to załatwić w jeden dzień z miękkim dowodem, obecnie tylko zdalnie i zastanawiam się ile trwa takie załatwienie sprawy.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1064 dnia: 14 Listopada 2020, 08:43:34 »
To zależy gdzie mieszkasz, a sam czy salon, to zapytaj ile u nich potrwa (czy mają znajomości) bo mi salon odpowiedział, że Goleniów czy Police góra 5 dni, a Szczecin (tu mieszkam) nawet miesiąc bo nie mają żadnych "kontaktów" i normalna procedura (dokumenty wrzucamy do urny i czekasz) przez to czekałem aż 3 tygodnie na prawobrzeżu . Gdybym wziął sprawy w swoje ręce i zarejestrował na lewobrzeżu, to góra tydzień bym czekał, niestety ja nie miałem  czasu na chodzenie po urzędach.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl