Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1032816 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dawidos160

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #1080 dnia: 16 Listopada 2020, 10:16:14 »
Wrzucam, bo być może znajdzie się ktoś, kto w podobnym czasie zamówił samochód i albo przyda mu się moje info, albo mi się przyda info od niego.
Zamówiłem: 28.10.2020 Corollę TS MY21 (Kraków)
Dostawa: 15.12.2020 (przewidywany), 1.01.2021 (gwarantowany)
Silnik: 1.6 Hybrid CVT
Wyposażenie: Comfort + Pakiet Tech
Kolor: Oxide Bronze

Jak dotąd od pierwszego dnia status zamówienia mojego samochodu widnieje jako "zamówiony". Śmiesznie, bo również wpadłem na podglądanie co leci po REST z ich serwera i od pierwszego dnia odpowiedź zawsze ta sama, a to już 3 tydzień będzie niedługo.

Pytanie do Krakowa "na zaś" - czy jak ktoś rejestrował z Was samochód, to terminy w urzędzie były w miarę bliskie, czy lepiej zrobić sobie rezerwację na jakiś dzień w pobliżu przewidywanego czasu dostawy coby uniknąć nadmiernego czekania?

Silnik to rozumiem błąd i ma być 1.8 ;)

Auto dopiero w grudniowej produkcji będzie klepane,więc komunikat na stronie powinien zmienić się około 20-25 listopada na "w produkcji" i wtedy będzie w grudniowej produkcji - przynajmniej u mnie tak było,że koło 20 października zmienił się status i chyba większości osób,które zamawiały sierpień/wrzesień (poza tymi,co brali kolory w produkcji). VIN pojawiał się razem z komunikatem "opuścił fabrykę. A co do umawiania się na termin - za duża loteria,żeby próbować,bo może być tak,że umówisz się np. na 29 albo nawet 2.01 a dalej nie będzie papierów do zarejestrowania. Ale o tym można też pogadać ze sprzedawcą.

Offline mysliwiec_tech

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1081 dnia: 16 Listopada 2020, 10:30:14 »
Haha, racja z tym silnikiem. Jeszcze mi się myli pojemność z obecnym :D

A odnośnie Krakowa, to rzeczywiście może być problem z umawianiem się osobiście, bo jak się już wczytałem obecnie osobiście można jedynie odbierać dowód rejestracyjny. Reszta przez internet. Jakby ktoś potrzebował: https://peu.um.krakow.pl/usluga/-/usluga/KM-1

Cytuj (zaznaczone)
Auto dopiero w grudniowej produkcji będzie klepane,więc komunikat na stronie powinien zmienić się około 20-25 listopada na "w produkcji" i wtedy będzie w grudniowej produkcji - przynajmniej u mnie tak było,że koło 20 października zmienił się status i chyba większości osób,które zamawiały sierpień/wrzesień (poza tymi,co brali kolory w produkcji).
To niezłe tempo będą mieć jak chcą w takim razie zdążyć na 15 grudnia najwcześniej  :grin:
Przeważnie ostatnimi czasy mieścili się w widełkach czasowych?

Offline dawidos160

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1082 dnia: 16 Listopada 2020, 10:51:46 »

A odnośnie Krakowa, to rzeczywiście może być problem z umawianiem się osobiście, bo jak się już wczytałem obecnie osobiście można jedynie odbierać dowód rejestracyjny. Reszta przez internet. Jakby ktoś potrzebował: https://peu.um.krakow.pl/usluga/-/usluga/KM-1

Cytuj (zaznaczone)
Auto dopiero w grudniowej produkcji będzie klepane,więc komunikat na stronie powinien zmienić się około 20-25 listopada na "w produkcji" i wtedy będzie w grudniowej produkcji - przynajmniej u mnie tak było,że koło 20 października zmienił się status i chyba większości osób,które zamawiały sierpień/wrzesień (poza tymi,co brali kolory w produkcji).
To niezłe tempo będą mieć jak chcą w takim razie zdążyć na 15 grudnia najwcześniej  :grin:
Przeważnie ostatnimi czasy mieścili się w widełkach czasowych?

Chyba nie ma osoby,która Ci to potwierdzi - Ci co zamawiali auta,które były w produkcji - odebrały zgodnie z terminami raczej. Ale Ci co zamówili tak jak ja,że auto było dopiero do produkcji to mają obsuwę albo nadal czekają na grudzień - więcej info mogę dać za +/- 2 tygodnie ;)

Offline Don Wito

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1083 dnia: 16 Listopada 2020, 11:13:06 »

Cytuj (zaznaczone)
To niezłe tempo będą mieć jak chcą w takim razie zdążyć na 15 grudnia najwcześniej  :grin:Przeważnie ostatnimi czasy mieścili się w widełkach czasowych?

Jeśli twoje auto w tej chwili nie płynie statkiem to nie masz co liczyć na grudzień 15. Mój właśnie płynie i termin odbioru mam 1.12 nie później niż 15.12. Sprawdź w debugu czy jest napis noFactory czy jakoś tak. Jeśli jest to będzie obsuwa na bank,
« Ostatnia zmiana: 16 Listopada 2020, 11:28:23 wysłana przez Don Wito »

Offline mysliwiec_tech

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1084 dnia: 16 Listopada 2020, 12:07:50 »
Jeśli twoje auto w tej chwili nie płynie statkiem to nie masz co liczyć na grudzień 15. Mój właśnie płynie i termin odbioru mam 1.12 nie później niż 15.12. Sprawdź w debugu czy jest napis noFactory czy jakoś tak. Jeśli jest to będzie obsuwa na bank,

Pewnie masz na myśli status, bo nic z factory nie znalazłem:
category: "opened"
messageCode: "processingOrder"

Czyli pewnie poczekam, chyba że będę miał szczęście i po prostu gdzieś im się status update zgubił... Ciekawe czy w związku z tym będę mógł się ubiegać o jakieś benefity, gdyby nie doszło na termin gwarantowany...

Offline Don Wito

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1085 dnia: 16 Listopada 2020, 12:11:46 »

Pewnie masz na myśli status, bo nic z factory nie znalazłem:
category: "opened"
messageCode: "processingOrder"

Czyli pewnie poczekam, chyba że będę miał szczęście i po prostu gdzieś im się status update zgubił... Ciekawe czy w związku z tym będę mógł się ubiegać o jakieś benefity, gdyby nie doszło na termin gwarantowany...
noFactory nie jest w statusie musisz rozwinąć wszystkie i tam gdzieś to może być.

Offline mysliwiec_tech

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1086 dnia: 16 Listopada 2020, 12:23:26 »
noFactory nie jest w statusie musisz rozwinąć wszystkie i tam gdzieś to może być.
Właśnie nie ma nic co by zawierało tekst "factory" i wskazywałoby na to, że coś się dzieje. Nigdzie w odpowiedzi z serwera w żadnym miejscu w tym obiekcie JSON.

Offline lukikow

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla e21 1.8
« Odpowiedź #1087 dnia: 16 Listopada 2020, 12:31:17 »
Właśnie nie ma nic co by zawierało tekst "factory" i wskazywałoby na to, że coś się dzieje. Nigdzie w odpowiedzi z serwera w żadnym miejscu w tym obiekcie JSON.
A to nie było coś w skrócie z nco?
Corolla TS 1.8 HSD, 2021, Executive, Manhattan Grey

Offline Don Wito

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1088 dnia: 16 Listopada 2020, 12:32:03 »
No to lepiej niż jakby był.

Offline dawidos160

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1089 dnia: 16 Listopada 2020, 12:38:37 »

Jak mnie pamięć nie myli to w estimated delivery i jest ncoFactor czy coś podobnego

Offline Don Wito

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1090 dnia: 16 Listopada 2020, 12:40:33 »
A to nie było coś w skrócie z nco?
ncoWithFactory dokładnie tak to wygląda.

Offline lukikow

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla e21 1.8
« Odpowiedź #1091 dnia: 16 Listopada 2020, 14:47:20 »
Wczoraj nie zwróciłem uwagi a dziś widzę, że ikoną samochodu jest w Niemczech. Czy mapa śledzenia pokazuje na żywo gdzie jest samochód?
Mój status to po przeładunku.
Corolla TS 1.8 HSD, 2021, Executive, Manhattan Grey

Offline Don Wito

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1092 dnia: 16 Listopada 2020, 14:58:38 »
Wczoraj nie zwróciłem uwagi a dziś widzę, że ikoną samochodu jest w Niemczech. Czy mapa śledzenia pokazuje na żywo gdzie jest samochód?
Na żywo to nie, mi jak wjechał na statek zmienił status. O 22 ma dopłynąć do belgi obstawiam, że status zmieni się dopiero jak ruszy dalej.

Offline Obskurant

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1093 dnia: 16 Listopada 2020, 15:41:55 »
Na żywo to nie, mi jak wjechał na statek zmienił status. O 22 ma dopłynąć do belgi obstawiam, że status zmieni się dopiero jak ruszy dalej.
Mi  się zmienił status w tym samym czasie co lukikow na opuścił fabrykę, Jego już ma status po przeładunku, a mi dopiero wczoraj pojawiła się ikona jakby był na statku a status dalej opuścił fabrykę. Wiec te statusy to takie randomowe się wydają..

Offline Don Wito

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1094 dnia: 16 Listopada 2020, 16:32:41 »
Mi  się zmienił status w tym samym czasie co lukikow na opuścił fabrykę, Jego już ma status po przeładunku, a mi dopiero wczoraj pojawiła się ikona jakby był na statku a status dalej opuścił fabrykę. Wiec te statusy to takie randomowe się wydają..
Ja czekam na 22 bo o tej godzinie statek będzie w belgi i mam nadzieję, że status się zmieni bo zmienił się na opuścił jak pojawił się w porcie UK.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl