Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1034402 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tom__86

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #1110 dnia: 19 Listopada 2020, 08:12:38 »
Jest,  Milskiego 1
Dzięki. Ciekawe dlaczego tego nie reklamują.
Pewnie tego nie ogarniają. Mailowo pwpw poinformowało mnie, że muszę zapytać w urzędzie czy obsługują wnioski z pwpw (mimo że moje miasto na liście widnieje).
Zadzwoniłem do urzędu w Gdańsku i powiedzieli że PWPW wprowadza w błąd "ta platforma to przygotowanie na przyszłość". Czyli w sumie zgadza się ktoś tu czegoś nie ogarnia...

Pozytywne info to że w Gdańsku rezerwacja wizyty to max na za 4dni, ale trzeba dzwonić bo rejestracja internetowa to na dziś najwcześniej 28 grudnia.

Wysłane z mojego HD1903 przy użyciu Tapatalka

Offline Obskurant

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1111 dnia: 19 Listopada 2020, 08:41:23 »
Jest,  Milskiego 1
Dzięki. Ciekawe dlaczego tego nie reklamują.
Pewnie tego nie ogarniają. Mailowo pwpw poinformowało mnie, że muszę zapytać w urzędzie czy obsługują wnioski z pwpw (mimo że moje miasto na liście widnieje).
Zadzwoniłem do urzędu w Gdańsku i powiedzieli że PWPW wprowadza w błąd "ta platforma to przygotowanie na przyszłość". Czyli w sumie zgadza się ktoś tu czegoś nie ogarnia...

Pozytywne info to że w Gdańsku rezerwacja wizyty to max na za 4dni, ale trzeba dzwonić bo rejestracja internetowa to na dziś najwcześniej 28 grudnia.

Wysłane z mojego HD1903 przy użyciu Tapatalka
To w brew pozorom lepiej, bo z miękkim dowodem powinieneś wyjść tego samego dnia.. wiec jak się dobrze umówisz to będziesz miał szybciej niż przez PWPW.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline dawidos160

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1112 dnia: 19 Listopada 2020, 08:54:19 »
Moje o dziwo też w Polsce :) Ale i tak rejestracja w Poznaniu to 10+ dni więc jeśli leasing nie ma jakichś lepszych dojść, to i tak dopiero w grudniu odbiór

Offline mikus76

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1113 dnia: 19 Listopada 2020, 09:52:13 »
u mnie dziś zmiana statusu na "W Polsce Mszczonów" hmmm ciekawe ile bedzie trwał teraz transport do dilera w Rybniku  :o

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1114 dnia: 19 Listopada 2020, 10:09:12 »
Jeśli nic nie "domawiałeś" co montuje Mszononow, to płacisz, przyjdą dokumenty z Wa-wy i rejestracja. Jeśli zamówiłeś coś, co wykracza poza homologację, to najpierw rejestracja, następnie W Mszczonowie montują np. Navi i do Dealera.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1115 dnia: 19 Listopada 2020, 10:28:56 »

Oho, zmiana statusu na po przeładunku.

ps. pojawił się przycisk zaznacz jako zakończone nie pamiętam tego przy Aurisie, to coś robi konkretnego?

Jak naciśniesz, wyświetli Ci się na zielono status ZAKOŃCZONE i tyle,  można też użyć przycisku usuń zamówienie, jak nie chcesz już tego wyświetlać.

Offline Ewasz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1116 dnia: 19 Listopada 2020, 10:52:45 »
A do mnie już papierzyska jadą  :-)
było: 125p, 2xpoldek, 2xMB 190, MB 124T, MB 211T
jest : corolla 1,8 HB hybryda

Offline Don Wito

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1117 dnia: 19 Listopada 2020, 11:53:09 »
Jeśli nic nie "domawiałeś" co montuje Mszononow, to płacisz, przyjdą dokumenty z Wa-wy i rejestracja. Jeśli zamówiłeś coś, co wykracza poza homologację, to najpierw rejestracja, następnie W Mszczonowie montują np. Navi i do Dealera.

A jakie rzeczy może montować jeszcze Mszczonów? Ja dobieram to immo ale to w salonie robią no i koła zimowe ale to też salon.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1118 dnia: 19 Listopada 2020, 13:47:14 »
Różne w zależności od modelu. Np. Alarm miałem montowany w salonie, ale NAVI w Mszczonowie. Auto stało u nich na placu 3 tygodnie aż zarejestrowali,  dopiero ruszyło do Szczecina
Auto zapłacone,  papiery w rejestracji i dooopa,  czekałem bo takie wymogi ma Toyota, że przy rejestracji wszystko musi być zgodne z homologacją.

Wysłane z mojego J23 przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 19 Listopada 2020, 13:48:58 wysłana przez Krisman »

Offline Obskurant

• Toyot Leżący
  • *
Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #1119 dnia: 20 Listopada 2020, 08:59:19 »
Oho po tygodniu na statku w końcu dopłyną :D ikona auta w Belgi..., ale status dalej opuścił fabrykę..

« Ostatnia zmiana: 20 Listopada 2020, 09:01:08 wysłana przez Obskurant »

Offline krzyszbi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1120 dnia: 20 Listopada 2020, 09:03:57 »
Oho po tygodniu na statku w końcu dopłyną :D ikona auta w Belgi..., ale status dalej opuścił fabrykę..
To nasze widocznie płyną tym samym statkiem, dziś zmiana ikonki z kanału na port w belgii.

Offline Obskurant

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1121 dnia: 20 Listopada 2020, 09:08:34 »
To nasze widocznie płyną tym samym statkiem, dziś zmiana ikonki z kanału na port w belgii.
Po czasie jaki miałem ikonę  (na statku) to mam wrażenie ze moj to kilka razy tam i z powrotem pływał:D

Offline Obskurant

• Toyot Leżący
  • *
Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #1122 dnia: 20 Listopada 2020, 09:10:09 »
Po czasie jaki miałem ikonę  (na statku), to mam wrażenie, ze moj to kilka razy tam i z powrotem pływał:D

Offline Don Wito

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1123 dnia: 20 Listopada 2020, 10:48:51 »
Po czasie jaki miałem ikonę  (na statku), to mam wrażenie, ze moj to kilka razy tam i z powrotem pływał:D

Mi się zmienił że na statku w momencie kiedy statek przypłynął do belgi raczej to działa z sporym opóźnieniem. Czyli jak pojawia się, że jest na statku to tak naprawdę go opuścił jak pojawia się przeładunek to znaczy, że zaczął podróż do Polski już. Tak mi się wszytko układa po analizie całego wątku 75 stron plus to co na fb piszą.
« Ostatnia zmiana: 20 Listopada 2020, 10:59:23 wysłana przez Don Wito »

Offline mysliwiec_tech

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1124 dnia: 20 Listopada 2020, 11:59:39 »
Wrzucam, bo być może znajdzie się ktoś, kto w podobnym czasie zamówił samochód i albo przyda mu się moje info, albo mi się przyda info od niego.
Zamówiłem: 28.10.2020 Corollę TS MY21 (Kraków)
Dostawa: 15.12.2020 (przewidywany), 1.01.2021 (gwarantowany)
Silnik: 1.8 Hybrid CVT
Wyposażenie: Comfort + Pakiet Tech
Kolor: Oxide Bronze

Napisałem sobie program, który sprawdza update co 10 min i dzisiaj pomiędzy 11:20, a 11:30 pojawił się u mnie VIN. Reszta statusów bez zmian. Ponad 3 tyg. zajęło pojawienie się VINu. Teraz czekamy czy wyrobią się na deklarowany 15 grudnia.

Czytałem że dodanie VINu do aplikacji myT wiąże się z jakimiś zmianami statusu... Czy nadal wiadomo czy ten problem występuje? Dodałbym sobie go, ale nie jestem pewien czy czegoś nie namieszam.
« Ostatnia zmiana: 20 Listopada 2020, 12:14:04 wysłana przez mysliwiec_tech »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl