Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1033358 razy)

Offline mysliwiec_tech

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #1245 dnia: 02 Grudnia 2020, 16:36:56 »
Mój jest planowany na 15.12, nie później niż 01.01.
Czyli tak jak mój. Chodziło mi raczej, czy już masz info od dealera kiedy możesz brać papiery i rejestrować.

Offline lukasz5000

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1246 dnia: 02 Grudnia 2020, 16:49:09 »
Dzwoniłem wczoraj i diler mówi, że skład w PL sam się będzie z nim kontaktować jak auto przejdzie ścieżkę techniczną. Papierów jeszcze nie mają. Kazał czekać... <rybki>

Offline Don Wito

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1247 dnia: 02 Grudnia 2020, 17:20:39 »
Mój już w Polsce  :good:
A masz już datę odbioru? Pytam z ciekawości, coby mniej więcej ocenić ile czasu będzie siedzieć w Mszczonowie. Z tego co mówi @Don Wito to mój pewnie będzie niestety z pewnym opóźnieniem, bo się zatrzymał po drodze.  :-)
twój w Polsce będzie pewnie 9-11.12 w Mszczonowie. Mszczonów ma do 10 dni na transport według mojego handlowca, zwyczajowo do mojego salonu mówi, że zajmuję im to 5-6 dni roboczych czyli do Warszawy na Bielany.

Offline mysliwiec_tech

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1248 dnia: 02 Grudnia 2020, 23:42:09 »
Cytat: mysliwiec_tech w 16-11-2020, 09:07:08
Wrzucam, bo być może znajdzie się ktoś, kto w podobnym czasie zamówił samochód i albo przyda mu się moje info, albo mi się przyda info od niego.
Zamówiłem: 28.10.2020 Corollę TS MY21 (Kraków)
Dostawa: 15.12.2020 (przewidywany), 1.01.2021 (gwarantowany)
Silnik: 1.8 Hybrid CVT
Wyposażenie: Comfort + Pakiet Tech
Kolor: Oxide Bronze

Pojawienie się VINu (19.11.2020) - 3 tyg. 2 dni:
Napisałem sobie program, który sprawdza update co 10 min i dzisiaj pomiędzy 23:20, a 23:30 pojawił się u mnie VIN. Reszta statusów bez zmian. Ponad 3 tyg. zajęło pojawienie się VINu.

Opuścił fabrykę (24.11.2020) - 3 tyg. 6 dni:
Wygląda na to, że dla mnie po raz drugi Toyota zmieniła status zamówienia o 23:30. Wychodzi, że u mnie zawsze o tej samej porze. Przed chwilą miałem kolejną zmianę statusu, tym razem na "Opuścił fabrykę".

Zmiana pozycja na: na wodzie 28.11.2020 - 4 tyg. 3 dni.
Tym razem równo o północy. Zmieniła się tylko pozycja na tą na statku.

Po przeładunku (02.12.2020) - 5 tyg.
Ponownie zmiana statusu o 23:30, czyli tak jak to przeważnie było w moim przypadku :cheesy: Ktoś sobie przypomniał i zmienił jednak aktualny stan zamówienia. Czyli nie utonęła po 4 dniach "pływania na wodzie" :grin:

Offline Don Wito

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1249 dnia: 03 Grudnia 2020, 12:45:47 »
Cytat: mysliwiec_tech w 16-11-2020, 09:07:08
Wrzucam, bo być może znajdzie się ktoś, kto w podobnym czasie zamówił samochód i albo przyda mu się moje info, albo mi się przyda info od niego.
Zamówiłem: 28.10.2020 Corollę TS MY21 (Kraków)
Dostawa: 15.12.2020 (przewidywany), 1.01.2021 (gwarantowany)
Silnik: 1.8 Hybrid CVT
Wyposażenie: Comfort + Pakiet Tech
Kolor: Oxide Bronze

Pojawienie się VINu (19.11.2020) - 3 tyg. 2 dni:
Napisałem sobie program, który sprawdza update co 10 min i dzisiaj pomiędzy 23:20, a 23:30 pojawił się u mnie VIN. Reszta statusów bez zmian. Ponad 3 tyg. zajęło pojawienie się VINu.

Opuścił fabrykę (24.11.2020) - 3 tyg. 6 dni:
Wygląda na to, że dla mnie po raz drugi Toyota zmieniła status zamówienia o 23:30. Wychodzi, że u mnie zawsze o tej samej porze. Przed chwilą miałem kolejną zmianę statusu, tym razem na "Opuścił fabrykę".

Zmiana pozycja na: na wodzie 28.11.2020 - 4 tyg. 3 dni.
Tym razem równo o północy. Zmieniła się tylko pozycja na tą na statku.

Po przeładunku (02.12.2020) - 5 tyg.
Ponownie zmiana statusu o 23:30, czyli tak jak to przeważnie było w moim przypadku :cheesy: Ktoś sobie przypomniał i zmienił jednak aktualny stan zamówienia. Czyli nie utonęła po 4 dniach "pływania na wodzie" :grin:
No to zaraz będzie w Mszczonowie

Offline mysliwiec_tech

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1250 dnia: 03 Grudnia 2020, 13:14:18 »
Czyli jakbyś to rozumiał, bo z tego co widziałem w wypowiedziach, to pociągi wyjeżdżają w niedzielę z BE. Byłoby więc, że już dawno w drodze (i status się nie zmieniał), czy po jest zapakowany i czeka na niedzielny odjazd?

Offline Don Wito

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1251 dnia: 03 Grudnia 2020, 13:15:49 »
Czyli jakbyś to rozumiał, bo z tego co widziałem w wypowiedziach, to pociągi wyjeżdżają w niedzielę z BE. Byłoby więc, że już dawno w drodze (i status się nie zmieniał), czy po jest zapakowany i czeka na niedzielny odjazd?
jedzie juz

Offline mysliwiec_tech

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1252 dnia: 03 Grudnia 2020, 13:18:09 »
jedzie juz
Na pewno byłoby to fajne, ale to co - inny pociąg by mięli oprócz niedzielnego? :-D
Przydałaby się stronka do śledzenia pociągów, coś typu tej co jest do statków

Offline Don Wito

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1253 dnia: 03 Grudnia 2020, 13:31:33 »
jedzie juz
Na pewno byłoby to fajne, ale to co - inny pociąg by mięli oprócz niedzielnego? :-D
Przydałaby się stronka do śledzenia pociągów, coś typu tej co jest do statków
To działa z opóźnieniem. Mi status zmienił się o pierwszej w nocy z niedzieleni na pon.

Offline lukasz5000

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1254 dnia: 03 Grudnia 2020, 13:37:26 »
Odebrał może już ktoś Comfort+Style+Tech i może się pochwalić np. felgami i fotelami? W MY21 jest nowy wzór felg i częściowo "skórzane" fotele.

Offline mikus76

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1255 dnia: 04 Grudnia 2020, 18:38:40 »
Witam w towarzystwie już nowo odebranej Tośki corolli SD 1.6  <taniec> autko pieknie sie prezentuje, jestem zachwycony , tylko mnie martwi jedna rzecz odnośnie audi podjechałem pod garaż auto odpalone stoi i chciałem wyłączyć radio wcisnąłem PAWER a tu audio (dzwięk ) sie wyciszyło i napis "audio wył." hmmm  :o no to przytrzymałem  przycisk dłużej PAWR i radio sie wyłączyło ale zaraz sie same załączyło, o co w tym biega ?  pomożecie coś .

Offline D3F

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 1.8H
« Odpowiedź #1256 dnia: 04 Grudnia 2020, 19:13:17 »
Witam w towarzystwie już nowo odebranej Tośki corolli SD 1.6   autko pieknie sie prezentuje, jestem zachwycony , tylko mnie martwi jedna rzecz odnośnie audi podjechałem pod garaż auto odpalone stoi i chciałem wyłączyć radio wcisnąłem PAWER a tu audio (dzwięk ) sie wyciszyło i napis "audio wył." hmmm   no to przytrzymałem  przycisk dłużej PAWR i radio sie wyłączyło ale zaraz sie same załączyło, o co w tym biega ?  pomożecie coś .
jak przy włączonym radiu wciśniesz power to działa to jak mute. Żeby włączyć dźwięk trzeba jeszcze raz krótko nacisnąć.
Przytrzymanie power to reset radia, proste ;-)

Offline mikus76

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1257 dnia: 04 Grudnia 2020, 19:19:57 »
rozumiem, ale ja chce wyłączyć całkiem na przykład w czasie jazdy to co mam zrobić. Czytam ist. audio i pisze "Nacisn?ç, aby wł?czyç lub wył?czyç system audio/wideo oraz obróciç, aby dostosowaç głośność. Nacisn?ç i przytrzymaç, aby ponownie uruchomiç system."

Offline D3F

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 1.8H
« Odpowiedź #1258 dnia: 04 Grudnia 2020, 20:13:38 »
rozumiem, ale ja chce wyłączyć całkiem na przykład w czasie jazdy to co mam zrobić. Czytam ist. audio i pisze "Nacisn?ç, aby wł?czyç lub wył?czyç system audio/wideo oraz obróciç, aby dostosowaç głośność. Nacisn?ç i przytrzymaç, aby ponownie uruchomiç system."
wg mnie nie ma opcji na wyłączenie w czasie jazdy/odpalonym silniku (po prostu automatycznie startuje). Włączać/wyłączać można tylko przy włączonym zapłonie.

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1259 dnia: 04 Grudnia 2020, 20:21:18 »
wg mnie nie ma opcji na wyłączenie w czasie jazdy/odpalonym silniku (po prostu automatycznie startuje). Włączać/wyłączać można tylko przy włączonym zapłonie.

Można ewentualnie ekran wyłączyć (chyba przycisk Menu i tam).

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl