Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1033540 razy)

Offline mikus76

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #1260 dnia: 04 Grudnia 2020, 20:28:39 »
czyli jak wyłączyć radio całkowicie na włączonym zapłonie ?
jak załącze radio to tylko wyłączam go moge całkowici gasząc auto i wyjmując kluczyk ? inaczej sie nie da ?

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1261 dnia: 04 Grudnia 2020, 22:27:55 »
Tam prócz radia są inne funkcje które działają więc całego tabletu przy włączonym silniku nie wyłączysz

Offline mysliwiec_tech

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1262 dnia: 05 Grudnia 2020, 10:47:14 »
Cytat: mysliwiec_tech w 16-11-2020, 09:07:08
Wrzucam, bo być może znajdzie się ktoś, kto w podobnym czasie zamówił samochód i albo przyda mu się moje info, albo mi się przyda info od niego.
Zamówiłem: 28.10.2020 Corollę TS MY21 (Kraków)
Dostawa: 15.12.2020 (przewidywany), 1.01.2021 (gwarantowany)
Silnik: 1.8 Hybrid CVT
Wyposażenie: Comfort + Pakiet Tech
Kolor: Oxide Bronze

Pojawienie się VINu (19.11.2020) - 3 tyg. 2 dni:
Napisałem sobie program, który sprawdza update co 10 min i dzisiaj pomiędzy 23:20, a 23:30 pojawił się u mnie VIN. Reszta statusów bez zmian. Ponad 3 tyg. zajęło pojawienie się VINu.

Opuścił fabrykę (24.11.2020) - 3 tyg. 6 dni:
Wygląda na to, że dla mnie po raz drugi Toyota zmieniła status zamówienia o 23:30. Wychodzi, że u mnie zawsze o tej samej porze. Przed chwilą miałem kolejną zmianę statusu, tym razem na "Opuścił fabrykę".

Zmiana pozycja na: na wodzie 28.11.2020 - 4 tyg. 3 dni.
Tym razem równo o północy. Zmieniła się tylko pozycja na tą na statku.

Po przeładunku (02.12.2020) - 5 tyg.
Ponownie zmiana statusu o 23:30, czyli tak jak to przeważnie było w moim przypadku :cheesy: Ktoś sobie przypomniał i zmienił jednak aktualny stan zamówienia. Czyli nie utonęła po 4 dniach "pływania na wodzie" :grin:

Zmiana pozycji na Niemcy 05.12.2020 - 5 tyg. 3 dni.
O godzinie 00:00. Wygląda na to, że pewnie zawitał do naszych sąsiadów. Chyba jednak pociągi wyjeżdżają z Belgii nie tylko w niedzielę :o Do tego dzisiaj przestała działać mapka na ich stronie (używają nieaktualnej wersji API do Google Maps) :-P

Edit1: Czyli teraz z tydzień lub dwa na dostawę do Krakowa? Ile zazwyczaj stacjonuje w Mszczonowie?
« Ostatnia zmiana: 05 Grudnia 2020, 10:54:31 wysłana przez mysliwiec_tech »

Offline lukasz5000

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1263 dnia: 05 Grudnia 2020, 12:24:56 »
Edit1: Czyli teraz z tydzień lub dwa na dostawę do Krakowa? Ile zazwyczaj stacjonuje w Mszczonowie?
Mój od poniedziałku się tam aklimatyzuje i jeszcze do dilera nie dojechał, papiery też jeszcze nie dojechały. Ktoś pisał że mają 10 dni na ścieżkę techniczną i transport w miejsce docelowe.

Mapka mi też nie działa.

Offline piter-ek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1264 dnia: 07 Grudnia 2020, 08:54:56 »
czyli jak wyłączyć radio całkowicie na włączonym zapłonie ?
jak załącze radio to tylko wyłączam go moge całkowici gasząc auto i wyjmując kluczyk ? inaczej sie nie da ?

Pytasz o radio (audio) czy o wyświetlacz? Radio wyłączasz naciskając krótko "Power". By wyłączyć ekran naciskasz przycisk "Menu" i wybierasz: "Wyświetlanie" -> "Wyłącz ekran".

Offline mysliwiec_tech

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1265 dnia: 07 Grudnia 2020, 23:41:21 »
Cytat: mysliwiec_tech w 16-11-2020, 09:07:08
Wrzucam, bo być może znajdzie się ktoś, kto w podobnym czasie zamówił samochód i albo przyda mu się moje info, albo mi się przyda info od niego.
Zamówiłem: 28.10.2020 Corollę TS MY21 (Kraków)
Dostawa: 15.12.2020 (przewidywany), 1.01.2021 (gwarantowany)
Silnik: 1.8 Hybrid CVT
Wyposażenie: Comfort + Pakiet Tech
Kolor: Oxide Bronze

Pojawienie się VINu (19.11.2020) - 3 tyg. 2 dni:
Napisałem sobie program, który sprawdza update co 10 min i dzisiaj pomiędzy 23:20, a 23:30 pojawił się u mnie VIN. Reszta statusów bez zmian. Ponad 3 tyg. zajęło pojawienie się VINu.

Opuścił fabrykę (24.11.2020) - 3 tyg. 6 dni:
Wygląda na to, że dla mnie po raz drugi Toyota zmieniła status zamówienia o 23:30. Wychodzi, że u mnie zawsze o tej samej porze. Przed chwilą miałem kolejną zmianę statusu, tym razem na "Opuścił fabrykę".

Zmiana pozycja na: na wodzie 28.11.2020 - 4 tyg. 3 dni.
Tym razem równo o północy. Zmieniła się tylko pozycja na tą na statku.

Po przeładunku (02.12.2020) - 5 tyg.
Ponownie zmiana statusu o 23:30, czyli tak jak to przeważnie było w moim przypadku :cheesy: Ktoś sobie przypomniał i zmienił jednak aktualny stan zamówienia. Czyli nie utonęła po 4 dniach "pływania na wodzie" :grin:

Zmiana pozycji na Niemcy 05.12.2020 - 5 tyg. 3 dni.
O godzinie 00:00. Wygląda na to, że pewnie zawitał do naszych sąsiadów. Chyba jednak pociągi wyjeżdżają z Belgii nie tylko w niedzielę :o

W Polsce (07.12.2020) - 5 tyg. 5 dni.
Zmiana statusu 23:30. Dotarła do Mszczonowa! Tak więc pojawiła się w PL przed planowanym 15 grudnia. Ciekawe czy dotrze przed tym 15.12 do salonu - byłoby extra!

Czy ktoś z Krakowa robił rejestrację nowego wozu? Jak tak, to jak lepiej - przez internet na esp.pwpw.pl, czy osobiście się umówić? Jak robiliście przez neta, to jakie macie doświadczenia jeśli chodzi o szybkość załatwienia tego elektronicznie i jak z odbiorem tablic?

Offline Obskurant

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1266 dnia: 08 Grudnia 2020, 08:18:01 »

Czy ktoś z Krakowa robił rejestrację nowego wozu? Jak tak, to jak lepiej - przez internet na esp.pwpw.pl, czy osobiście się umówić? Jak robiliście przez neta, to jakie macie doświadczenia jeśli chodzi o szybkość załatwienia tego elektronicznie i jak z odbiorem tablic?

Z tego co się orientuje w Krakowie się nie umówisz. Albo wrzucasz do urny albo przez internet. Ja raczej będę celował w pwpw. Około tygodnia im to zajmuje podobno, więc jakby w tym tygodniu były papiery to jest szansa na odbiór przed świetami:)

Offline mysliwiec_tech

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1267 dnia: 08 Grudnia 2020, 10:25:03 »
Z tego co się orientuje w Krakowie się nie umówisz. Albo wrzucasz do urny albo przez internet. Ja raczej będę celował w pwpw. Około tygodnia im to zajmuje podobno, więc jakby w tym tygodniu były papiery to jest szansa na odbiór przed świetami:)
Odnośnie PWPW, to podobno warto też nie korzystać z płatności online, a pieniądze przelać bezpośrednio na konto UM (wniosek jest wtedy wysłany szybciej, źródło: https://sprawdz-auto24.pl/porady-motoryzacyjne/rejestracja-pojazdu-bez-wychodzenia-z-domu/).
Dzięki więc za info. Jeśli jest tak jak mówisz, to u mnie albo się uda, albo nie przed świętami. Oby papiery teraz przyszły jak najszybciej, żeby załatwiać. Wiesz może czy po przyjeździe z Mszczonowa salon jeszcze coś tam ogarnia samochód, czy jest gotowy do wydania? :-P

Offline lukasz5000

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1268 dnia: 08 Grudnia 2020, 10:30:41 »
Wiesz może czy po przyjeździe z Mszczonowa salon jeszcze coś tam ogarnia samochód, czy jest gotowy do wydania?
Tak, na miejscu w salonie montowane są zazwyczaj zabezpieczenia antykradzieżowe czy montaż innych akcesoriów.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1269 dnia: 08 Grudnia 2020, 10:41:37 »
U mnie auto przyszło "gotowe" do wydania, poza właśnie autoalarmem. To zainstalowali w dniu gdy przyszło auto, a następnego dnia wydali mi kluczyki.
Chlapacze i inne pierdoły już w trakcie posiadania, na  ten bon 1000 za apkę MyT
« Ostatnia zmiana: 08 Grudnia 2020, 10:43:19 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline lukasz5000

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1270 dnia: 08 Grudnia 2020, 13:52:31 »
Mój już w Polsce 

Po 7 dniach stania w Mszczonowie ruszył dalej - jutro ma być u dealera  <taniec>

Offline mysliwiec_tech

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1271 dnia: 08 Grudnia 2020, 16:23:46 »
Po 7 dniach stania w Mszczonowie ruszył dalej - jutro ma być u dealera 
No i na takie newsy czekamy :-) Oby mój też niebawem dotarł. Później przeniesiemy się na inne tematy na tym forum i oby to nie były tematy związane z problemami ;-)

Offline krzyszbi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1272 dnia: 09 Grudnia 2020, 08:23:53 »
No i na takie newsy czekamy :-)
Mój stoi u dealera, mozliwe ze jutro bedzie rejestracja i przyszły tydzień może odbiór

Offline Obskurant

• Toyot Leżący
  • *
Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #1273 dnia: 10 Grudnia 2020, 00:13:02 »
Ja dzisiaj zadzwoniłem do sprzedawcy, trochę słabe jest to, że okazało się iż dokumenty i auto już jest na miejscu, fakt ze przyszły dzisiaj, ale jakbym nie zadzwonił to bym się nie dowiedział. Planowo sprzedawca mówił ze raczej będzie to w piątek. Miłe zaskoczenie ale niesmak braku kontaktu pozostaje. Auto z Mszczonowa przyszło w 1,5 tygodnia
« Ostatnia zmiana: 10 Grudnia 2020, 00:15:51 wysłana przez Obskurant »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1274 dnia: 10 Grudnia 2020, 07:53:12 »
Może chodziło o efekt miłej niespodzianki?  dzwonię do faceta w piątek kiedy będzie samochód, mówi że nie wie, a w poniedziałek dzwoni że ma miłą niespodziankę. Mówię wreszcie doszedł? A on na to, więcej dziś jest do odebrania
Tak było u mnie, czego i wam życzę.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl