Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1033931 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mysliwiec_tech

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #1275 dnia: 10 Grudnia 2020, 23:05:17 »
Ja dzisiaj zadzwoniłem do sprzedawcy, trochę słabe jest to, że okazało się iż dokumenty i auto już jest na miejscu, fakt ze przyszły dzisiaj, ale jakbym nie zadzwonił to bym się nie dowiedział. Planowo sprzedawca mówił ze raczej będzie to w piątek. Miłe zaskoczenie ale niesmak braku kontaktu pozostaje. Auto z Mszczonowa przyszło w 1,5 tygodnia
U mnie jest w podobnie... Sprzedawca nie do końca słowny, gdy umawiamy się na telefon tego samego dnia np. gdy samochód zostanie zamówiony z Mszczonowa, nie dostaję telefonu... Dzwonię następnego dnia pytam, czy może coś poszło nie tak, bo nie zadzwoniono do mnie - dowiaduję się, że wszystko ok i na bieżąco jest sprawdzany stan zamówienia.

Pewnie jest tak, że jak kupiec już jest przyklepany, to zaangażowanie sprzedawcy spada :thumbdown: Najgorsze jest to, że już któryś raz umawiam się na oddzwonienie w jakiejś sprawie, i zawsze pytam się kiedy mogę oczekiwać odpowiedzi, ale to nie działa. Trzeba ścigać o update'y, tym bardziej, że chciałoby się otrzymać samochód przed świętami, a każdy dzień zwłoki, czy zagapienia się jest na niekorzyść.

Offline Obskurant

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1276 dnia: 11 Grudnia 2020, 00:31:47 »
Papiery już mam, auto tez już jest:) ale kurna ile się człowiek musi nagimnastykować żeby zmieścić rozmiar tych ************ załączników do 3,5 Mb.... wniosek złożony do pwpw, zobaczymy jaki będzie czas oczekiwania na tablice:)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline mikkeboss

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1277 dnia: 11 Grudnia 2020, 00:36:54 »
No i sie "doczekalem", po 3 miesiacach oczekiwania - zmiana statusu na Opuscil fabryke. Ciekawe na kiedy wyznacza mi odbior, bo raczej okres swiateczny nie pomoze w szybkiej realizacji :(

Offline jaykob

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1278 dnia: 11 Grudnia 2020, 08:41:25 »
No i sie "doczekalem", po 3 miesiacach oczekiwania - zmiana statusu na Opuscil fabryke. Ciekawe na kiedy wyznacza mi odbior, bo raczej okres swiateczny nie pomoze w szybkiej realizacji :(
Może Mikołaj przepchnie przez komin?  <taniec>

Offline mysliwiec_tech

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1279 dnia: 11 Grudnia 2020, 09:31:10 »
Papiery już mam, auto tez już jest:) ale kurna ile się człowiek musi nagimnastykować żeby zmieścić rozmiar tych ************ załączników do 3,5 Mb.... wniosek złożony do pwpw, zobaczymy jaki będzie czas oczekiwania na tablice:)
A próbowałeś w PDFie, czy załączałeś obrazki? Czytałem, że limit tyczy się głównie JPEG, ale jeszcze nie miałem możliwości sprawdzić :-) Czekam na newsa o możliwości odebrania tablic, bo sam będę w tym samym mieście wyrabiał i jestem ciekawy ile urzędom zajmuje ogarnięcie tych spraw.

Offline Ewasz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1280 dnia: 11 Grudnia 2020, 11:03:27 »
A w mojej gminie szybko i sprawnie:
10 -ta  z minutami- telefon od kuriera , że wiezie papiery
telefon do urzędu jak teraz załatwić, odp: jak będą papiery przyjechać
12 00- urząd (opłaty, wypełnianie kwitków)
13 00 dowód tymczasowy i tablice w łapkach  :-)
było: 125p, 2xpoldek, 2xMB 190, MB 124T, MB 211T
jest : corolla 1,8 HB hybryda

Offline Obskurant

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1281 dnia: 11 Grudnia 2020, 12:12:48 »
A próbowałeś w PDFie, czy załączałeś obrazki? Czytałem, że limit tyczy się głównie JPEG, ale jeszcze nie miałem możliwości sprawdzić :-) Czekam na newsa o możliwości odebrania tablic, bo sam będę w tym samym mieście wyrabiał i jestem ciekawy ile urzędom zajmuje ogarnięcie tych spraw.
Trochę tego trochę tego:D Max rozmiar na wszystko to 3.5Mb. Wiec zeskanowałem z małym dpi ale Dowód i Karta pojazdu była nieczytelna. Wiec zrobiłem zdjęcia. Ale na zdjęcia jest dodatkowy limit Max 200k jednego załącznika. Wiec trochę musiałem się nakombinować żeby to posklejać:D

Tu niespodzianka.. wczoraj wniosek, dziś odpowiedz, można iść po dowód tymczasowy:)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1282 dnia: 11 Grudnia 2020, 13:09:24 »
A w mojej gminie szybko i sprawnie:
10 -ta  z minutami- telefon od kuriera , że wiezie papiery
telefon do urzędu jak teraz załatwić, odp: jak będą papiery przyjechać
12 00- urząd (opłaty, wypełnianie kwitków)
13 00 dowód tymczasowy i tablice w łapkach  :-)
Rekord świata bez trzymanki
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline adam_12

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Camry 2025
« Odpowiedź #1283 dnia: 14 Grudnia 2020, 09:28:20 »
"Błąd
To zamówienie nie istnieje w systemie."

- dzisiaj mam taki komunikat w systemie śledzenia zamówienia na toyota.pl, wcześniej było "w produkcji"

Ktos tez tak ma?

Offline mysliwiec_tech

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1284 dnia: 14 Grudnia 2020, 10:25:40 »
"Błąd
To zamówienie nie istnieje w systemie."

- dzisiaj mam taki komunikat w systemie śledzenia zamówienia na toyota.pl, wcześniej było "w produkcji"

Ktos tez tak ma?
Zgadza się, coś się u nich się sypło. Po API też nie działa. Trzeba czekać aż naprawią

Offline Julia87

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1285 dnia: 17 Grudnia 2020, 18:31:25 »
A jak sądzicie czy salony będą otwarte w czasie narodowej kwarantanny ? Mam termin odbioru ostatecznie do 16 stycznia. Uważacie że jest to realny termin jeśli produkcja rozpoczęła się 25 listopada 2020 roku. ?

Offline mysliwiec_tech

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1286 dnia: 17 Grudnia 2020, 19:00:14 »
Cytat: mysliwiec_tech w 16-11-2020, 09:07:08
Wrzucam, bo być może znajdzie się ktoś, kto w podobnym czasie zamówił samochód i albo przyda mu się moje info, albo mi się przyda info od niego.
Zamówiłem: 28.10.2020 Corollę TS MY21 (Kraków)
Dostawa: 15.12.2020 (przewidywany), 1.01.2021 (gwarantowany)
Silnik: 1.8 Hybrid CVT
Wyposażenie: Comfort + Pakiet Tech
Kolor: Oxide Bronze

Pojawienie się VINu (19.11.2020) - 3 tyg. 2 dni:
Napisałem sobie program, który sprawdza update co 10 min i dzisiaj pomiędzy 23:20, a 23:30 pojawił się u mnie VIN. Reszta statusów bez zmian. Ponad 3 tyg. zajęło pojawienie się VINu.

Opuścił fabrykę (24.11.2020) - 3 tyg. 6 dni:
Wygląda na to, że dla mnie po raz drugi Toyota zmieniła status zamówienia o 23:30. Wychodzi, że u mnie zawsze o tej samej porze. Przed chwilą miałem kolejną zmianę statusu, tym razem na "Opuścił fabrykę".

Zmiana pozycja na: na wodzie 28.11.2020 - 4 tyg. 3 dni.
Tym razem równo o północy. Zmieniła się tylko pozycja na tą na statku.

Po przeładunku (02.12.2020) - 5 tyg.
Ponownie zmiana statusu o 23:30, czyli tak jak to przeważnie było w moim przypadku :cheesy: Ktoś sobie przypomniał i zmienił jednak aktualny stan zamówienia. Czyli nie utonęła po 4 dniach "pływania na wodzie" :grin:

Zmiana pozycji na Niemcy 05.12.2020 - 5 tyg. 3 dni.
O godzinie 00:00. Wygląda na to, że pewnie zawitał do naszych sąsiadów. Chyba jednak pociągi wyjeżdżają z Belgii nie tylko w niedzielę :o

Update dojechał do salonu 17.12.2020 - 6 tyg. 5 dni.
Dzisiaj dowiedziałem się, że dzisiaj dojechał do salonu i będę się musiał jakoś umówić po papiery i jak załatwię rejestrację, to po odbiór.

A jak sądzicie czy salony będą otwarte w czasie narodowej kwarantanny ? Mam termin odbioru ostatecznie do 16 stycznia. Uważacie że jest to realny termin jeśli produkcja rozpoczęła się 25 listopada 2020 roku. ?
Może oblicz sobie na podstawie tego co było u mnie i na jakim masz etapie produkcji - starałem się jak najczęściej notować zmiany, żeby inni mogli sobie porównać jak to u nich wygląda. U mnie pewnie skończy się, że na ok. 7 tygodniu od zamówienia będę miał samochód "w łapach".

Tu niespodzianka.. wczoraj wniosek, dziś odpowiedz, można iść po dowód tymczasowy:)
Twój już dotarł? Dzisiaj miał być chyba ten wielki dzień :cool:

Offline Obskurant

• Toyot Leżący
  • *
Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #1287 dnia: 17 Grudnia 2020, 20:05:20 »
Twój już dotarł? Dzisiaj miał być chyba ten wielki dzień :cool:

Moja ślicznotka już w domu:D

Umawiaj się odrazu na odbiór auta to może się wyrobisz przed świetami, jak rozmawialiśmy rejestracja przez pwpw będzie expresowa, po złożeniu wniosku możesz śmiało na 2 dzień iść po odbiór tablic:) dłużej się czeka na odbiór auta w salonie:)

« Ostatnia zmiana: 17 Grudnia 2020, 20:13:50 wysłana przez Obskurant »

Offline Julia87

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1288 dnia: 17 Grudnia 2020, 21:51:47 »
Piękna, ile łącznie czekałeś ? I czy można więcej zdjęć ?

Offline Obskurant

• Toyot Leżący
  • *
Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #1289 dnia: 17 Grudnia 2020, 22:09:06 »
Piękna, ile łącznie czekałeś ? I czy można więcej zdjęć ?
Zdjęcia może się udać dodać po weekendzie w świetle dziennym lepiej wygląda:) zamawiałem z końcem września, 10 listopada opuścił fabrykę. Nie pamietam kiedy miałem status, że jest przypisany do produkcji.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl