Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1033951 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mysliwiec_tech

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #1290 dnia: 17 Grudnia 2020, 23:03:16 »
Moja ślicznotka już w domu:D

Umawiaj się odrazu na odbiór auta to może się wyrobisz przed świetami,
No i takie coś cieszy! Elegancka!
Umówię się od razu za Twoją radą. Też miałem takie wrażenie, że jakbym nie zadzwonił do nich, to za szybko bym nie wiedział, że już na miejscu B-) Ale już bliżej niż dalej. Obstawiam, że w poniedziałek będą tablice, jeśli uda mi się uroczyste umówić na odbiór papierów. No i trzymać kciuki coby przed świętami wyrobili się z oddaniem samochodu. No i do spotkania na trasie

Offline lukasz5000

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1291 dnia: 18 Grudnia 2020, 11:15:29 »
Ja odbieram w poniedziałek, papiery załatwione, blachy przykręcone, jeszcze tylko montaż akcesoriów do domku na Święta :)

Offline andrzejek-k68

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1292 dnia: 18 Grudnia 2020, 12:52:02 »
Zamówiony na początku września, status nadal  w produkcji.Najpierw miał być do odebrania w terminie 1-15listopada, potem 1-15 styczeń, teraz zaś obawiam się, czy 1-15 marzec 2021 będzie realny, jeśli tak dalej "sprawnie" będzie szło.No i cena będzie pewnie uaktualniona i przyszłoroczna, czyli wyższa niż obecna wyprzedażowa. :thumbdown:

Offline krzyszbi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1293 dnia: 18 Grudnia 2020, 13:47:20 »
Moja nowa lalka odebrana w środę, wczoraj i dziś jest jeszcze w SPA na ceramice
dziś, max jutro pełna radość :)

Offline perpetz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1294 dnia: 18 Grudnia 2020, 16:08:58 »
Zamówiony na początku września, status nadal  w produkcji.Najpierw miał być do odebrania w terminie 1-15listopada, potem 1-15 styczeń, teraz zaś obawiam się, czy 1-15 marzec 2021 będzie realny, jeśli tak dalej "sprawnie" będzie szło.No i cena będzie pewnie uaktualniona i przyszłoroczna, czyli wyższa niż obecna wyprzedażowa. :thumbdown:

Ciekawe, sam zamawiałem na początku września wersje kombi 2.0 exe plus vip i jbl i mój samochód jest już w transporcie.

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1295 dnia: 18 Grudnia 2020, 20:42:58 »
Zamówiony na początku września, status nadal  w produkcji.Najpierw miał być do odebrania w terminie 1-15listopada, potem 1-15 styczeń, teraz zaś obawiam się, czy 1-15 marzec 2021 będzie realny, jeśli tak dalej "sprawnie" będzie szło.No i cena będzie pewnie uaktualniona i przyszłoroczna, czyli wyższa niż obecna wyprzedażowa.
Raczej ci ceny nie zmienią bo ja też zamawiałem 13 października z wyprzedaży jak były jeszcze możliwe 3 szt do zamówienia i dzwoniłem w poniedziałek to sprzedawca który mnie obsługuje powiedział że TMP chcą zostawić klientom ten eko bonus tym co zamówili na wyprzedaży bo niewiadomo czy rząd przedłuży to tzn eko bonus na akcyzę i mnie poinformował że auto będę miał 21/21 z ceny jaką ustaliliśmy ale niestety żadne obniżki mnie już nie obejmą.

Wysłane z mojego MI 9 Transparent Edition przy użyciu Tapatalka

Offline Toyota_Tomi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1296 dnia: 21 Grudnia 2020, 18:50:44 »
No i sie "doczekalem", po 3 miesiacach oczekiwania - zmiana statusu na Opuscil fabryke. Ciekawe na kiedy wyznacza mi odbior, bo raczej okres swiateczny nie pomoze w szybkiej realizacji :(

Witam
też 11.12 nastąpiła zmiana statusu na Opuścił fabrykę. Dzisiaj dostałem informację że jest nadal w transporcie. Tylko nie wiem co to znaczy. Czy jest w transporcie do Salonu czy do tej miejscowości Mszczonów?  Zbliżona data dostawy według sprzedawcy ok. 01.01.2020 :/

Offline Toyota_Tomi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1297 dnia: 21 Grudnia 2020, 18:56:08 »
Witam.

Jak dobrze wszyscy wiemy ŚLEDZENIE ZAMÓWIENIA wywaliło ze strony. Mija już tydzień a informatycy nadal z tym walczą. - świetnie. Czy można teraz jakoś zobaczyć nr VIN? Bo tego za bardzo nie ogarniam. Dziękuje z góry za pomoc.

Offline andrzejek-k68

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1298 dnia: 21 Grudnia 2020, 19:33:53 »
Strona nie działa.Kiedy pojawia sie "przydział " VIN-u?{ w czasie jakiego statusu} i ile trwa od jego "przydzielenia" dojscie auta do kraju?

Offline lukasz5000

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1299 dnia: 21 Grudnia 2020, 20:12:30 »
U mnie VIN pojawił się po pierwszej aktualizacji statusu, śledzenie niestety aktualnie nie działa więc nie ma jak sprawdzić.

Offline Julia87

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1300 dnia: 23 Grudnia 2020, 10:45:40 »
Czy ktoś ma jakieś informacje kiedy aplikacja zacznie działać. A jak nie to czy grudniowa produkcja naszych samochodów idzie zgodnie z planem ?

Wesołych Świąt wszystkim !

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1301 dnia: 23 Grudnia 2020, 11:20:22 »
Czy ktoś ma jakieś informacje kiedy aplikacja zacznie działać. A jak nie to czy grudniowa produkcja naszych samochodów idzie zgodnie z planem ?

Wesołych Świąt wszystkim !
Do mnie w dni temu dzwonił handlowiec z informacją że auto zaczęto składać i odbiór na koniec stycznia zamówiony 13 października 2.0 Hybrid comfort+tech+Style

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1302 dnia: 23 Grudnia 2020, 16:29:12 »
Teraz znalezione w sieci
Toyota wstrzymuje produkcję we Francji i Wielkiej Brytanii z powodu zamknięcia granic | https://biznes.autokult.pl/39780,toyota-wstrzymuje-produkcje-we-francji-i-wielkiej-brytanii-z-powodu-zamkniecia-granic

Offline andrzejek-k68

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1303 dnia: 30 Grudnia 2020, 10:35:14 »
Proszę, by każdorazowo w poscie pisać choćby skrótowo datę swojego  zamówienia, bo inaczej trudno się  rozeznać w terminach i opóznieniach.
U mnie zamówienie początek września 2020 hatchback 2.0  Comfort plus Style i Tech , lakier standard.
Odbiór miał być 1-15.listopada , nie dotrzymany,  został przesunięty na 1-15.styczeń 2021 ale nadal brak
 VIN-u i jakiejkolwiek informacji o stanie auta a za parę dni upłyną 4 miesiące od zamówienia.
Jeśli teraz wstrzymano produkcję  to  opóżnienia zwiększą sie o niewiadomo ile.
Ciekawe, czy ktoś ma jakieś info od dealera i jak to wygląda w waszym przypadku?

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1304 dnia: 30 Grudnia 2020, 10:40:26 »
Proszę, by każdorazowo w poscie pisać choćby skrótowo datę swojego  zamówienia, bo inaczej trudno się  rozeznać w terminach i opóznieniach.
U mnie zamówienie początek września 2020 hatchback 2.0  Comfort plus Style i Tech , lakier standard.
Odbiór miał być 1-15.listopada , nie dotrzymany,  został przesunięty na 1-15.styczeń 2021 ale nadal brak
 VIN-u i jakiejkolwiek informacji o stanie auta a za parę dni upłyną 4 miesiące od zamówienia.
Jeśli teraz wstrzymano produkcję  to  opóżnienia zwiększą sie o niewiadomo ile.
Ciekawe, czy ktoś ma jakieś info od dealera i jak to wygląda w waszym przypadku?
2.0 TS imperial Red comfort tech style zamówiony 13.10 odbiór według umowy 2.02.21 info z salonu że na koniec stycznia będzie odbiór, wydaje mi się że linia produkcyjna była puszczona na silniki 1.8 i teraz będą szły już 2.0 bo ja Vin-u też jeszcze nie mam a poza tym wyłączyli opcje podglądu zamówienia i nie wiadomo kiedy włączą ponownie

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl