Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1034268 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #1440 dnia: 20 Października 2021, 18:33:34 »
Mercedes GLC?
GLA 35 AMG, podobno na Polskę jest tylko 15 sztuk.
Super autko, moc i przyspieszenie bajka - Gratki
Zięć próbował zamówić,  ale rok czekania (wtedy) go ostudził.

W temacie oczekiwania

https://youtu.be/uxendg6p3b8

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 20 Października 2021, 19:08:18 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1441 dnia: 21 Października 2021, 11:35:37 »
ale rok czekania (wtedy) go ostudził.
Mi się nie spieszy, zamówiłem, bo przy tym co się dzieje pod względem inflacji w Polsce za rok może być poza moim zasięgiem. Termin odbioru jest do grudnia 2022 ale z możliwością przesunięcia odbioru nawet o kolejne 6 mies. :-(  Ze względu na obecne trudności dostawą półprzewodników nie można zamówić wideorejestratora jazdy, ładowarki bezprzewodowej telefonu i nagłośnienia Burmester® surround, ale są to drobiazgi, wszystko inne na szczęście jest dostępne. :grin:

Offline peterchen

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1442 dnia: 21 Października 2021, 15:06:19 »
RAV4 Black edt AWD - zamówiona 01.09. dzisiaj zmienił się status na w produkcji.

U mnie zmienił się status i pokazało w jakiej fabryce będzie produkowany ale nie mam jeszcze info, że jest w produkcji. U Was też tak było? Po jakim czasie była kolejna aktualizacja, że wszedł do produkcji?

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Mazda CX-30 2.0
« Odpowiedź #1443 dnia: 21 Października 2021, 19:18:46 »
Znajomy był zapytać w Salonie Mercedesa o nowy Mercedes V-klase. Z indywidualną konfiguracją nie przyjmują zamówień.  Kazali pytać po 1 czerwca 2022 o możliwość zamówienia.  :-)
Mazda CX-30 2.0 SKYACTIV MHEV 186KM 6AT HIKARI

Offline Rogi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1444 dnia: 21 Października 2021, 19:56:16 »
U mnie zmienił się status i pokazało w jakiej fabryce będzie produkowany ale nie mam jeszcze info, że jest w produkcji. U Was też tak było? Po jakim czasie była kolejna aktualizacja, że wszedł do produkcji?

A gdzie w ogóle i kiedy się to pojawia?

Offline peterchen

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1445 dnia: 21 Października 2021, 20:39:26 »

A gdzie w ogóle i kiedy się to pojawia?
U mnie przyszło powiadomienie na maila i w aplikacji MyT.

Offline lozo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1446 dnia: 22 Października 2021, 10:25:22 »
RAV4 Black edt AWD - zamówiona 01.09. dzisiaj zmienił się status na w produkcji.

Ok. Miesiąc od tej zmiany o której piszesz

Offline lozo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1447 dnia: 22 Października 2021, 10:29:02 »
ale rok czekania (wtedy) go ostudził.
Mi się nie spieszy, zamówiłem, bo przy tym co się dzieje pod względem inflacji w Polsce za rok może być poza moim zasięgiem. Termin odbioru jest do grudnia 2022 ale z możliwością przesunięcia odbioru nawet o kolejne 6 mies. :-(  Ze względu na obecne trudności dostawą półprzewodników nie można zamówić wideorejestratora jazdy, ładowarki bezprzewodowej telefonu i nagłośnienia Burmester® surround, ale są to drobiazgi, wszystko inne na szczęście jest dostępne. :grin:
Lepiej się dowiedz o szczegóły, bo np w Mercedes w Łodzi nie gwarantuje ceny ostatecznej przy odbiorze auta. W teorii może być wyższa od tej którą masz na papierze w tym momencie. Z kolei u innego dealera z tego co się dowiedziałem wypowiadane są umowy zawarte dużo wcześniej z upustami, bo samochody i tak sprzedadzą po katalogowych.

Offline peterchen

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1448 dnia: 22 Października 2021, 10:59:19 »

Ok. Miesiąc od tej zmiany o której piszesz
A od wejścia do produkcji do odbioru auta ile czasu może średnio minąć?

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1449 dnia: 22 Października 2021, 11:19:28 »
Lepiej się dowiedz o szczegóły, bo np w Mercedes w Łodzi nie gwarantuje ceny ostatecznej przy odbiorze auta. W teorii może być wyższa od tej którą masz na papierze w tym momencie. Z kolei u innego dealera z tego co się dowiedziałem wypowiadane są umowy zawarte dużo wcześniej z upustami, bo samochody i tak sprzedadzą po katalogowych.
Wszystko mam na piśmie, cena uwzględnia też podwyżkę inflacyjną na przyszły rok i zapłaciłem już zadatek. Dostałem też 7% upust na grupę zawodową. Tak więc jestem dobrej myśli, a jak będzie faktycznie to się okaże w przyszłym roku. Umowy na przyszły rok były przyjmowane od wtorku, w/g mojej wiedzy na dzień dzisiejszy prawie wszystkie dostępne samochody z kontyngentu dla Polski  zostały już sprzedane.

Offline Rogi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1450 dnia: 23 Października 2021, 17:36:37 »
U mnie już też jest. Okazało się, że sprzedawca czegoś tam wcześniej nie kliknął i nie wskoczyło do profilu.

Offline peterchen

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1451 dnia: 25 Października 2021, 11:35:53 »
U mnie już też jest. Okazało się, że sprzedawca czegoś tam wcześniej nie kliknął i nie wskoczyło do profilu.
To dobrze. Teraz tylko czekać na auto i oby dotarło jak najszybciej.

Offline vipmleko

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla 2.0 TS
« Odpowiedź #1452 dnia: 27 Października 2021, 09:33:37 »

Zamawiałem 6.09 i tego samego dnia co Ty dostałem zmianę statusu, a w aplikacji pojawiła się informacja w jakiej fabryce będzie produkcja.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline peterchen

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1453 dnia: 27 Października 2021, 12:42:57 »

Zamawiałem 6.09 i tego samego dnia co Ty dostałem zmianę statusu, a w aplikacji pojawiła się informacja w jakiej fabryce będzie produkcja.

A jaki model zamawiałeś? Też jest produkowany w Wielkiej Brytanii?

Offline vipmleko

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla 2.0 TS
« Odpowiedź #1454 dnia: 27 Października 2021, 18:41:41 »

A jaki model zamawiałeś? Też jest produkowany w Wielkiej Brytanii?
Tak w UK, Toyota Corolla TS 2.0 hybrid comfort tech+style, manhattan grey

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl