Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1034785 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #1545 dnia: 14 Listopada 2021, 21:13:45 »
Nie wiem czy dobrze zrobiłem ale zdecydowałem się zamienić E21 sedan 2020 1.6 PB na e21 1.8 HSD TS Style+Tech MY22. Odbiór jakoś na połowę lutego 2022. Czyli cza czekać ponad 3 miechy.

Dobrze zrobiłeś, a jeśli bys jeszcze wybrał 2.0 kombi... :) Byłbyś pragmatykiem ;)
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline peterchen

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1546 dnia: 15 Listopada 2021, 00:02:56 »
Witam,
22.09.2021 zamówiłem Corollę TS 2.0 hybrid Trek kolor Precious Silver. Termin odbioru 31.01.2022. Status zamówienia przetwarzanie zamówienia/zamówienie w toku. Jakiś czas temu pojawiło się miejsce produkcji.
Może kwestia produkcji zależy od silnika bo widzę, że 1.8 się produkują a 2.0 czekają, chociaż chyba nie wszystkie.

Niektóre "dwójki" już się produkują. Ba! Powiem więcej! Są już w Grimsby i 17.11 mają ruszyć w podróż do Belgii :D

Ciekawe od czego zależy, które się produkują, a które nie ;) Mam nadzieje, że nie losują. Ja nadal czekam na zmianę statusu na "w produkcji".

Offline Ma2sH

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Auris
« Odpowiedź #1547 dnia: 15 Listopada 2021, 10:03:59 »
W moim przypadku droga z Grimsby do Mszczonowa trwała od 2021-10-22 do 2021-11-11.

Offline Ma2sH

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1548 dnia: 15 Listopada 2021, 10:19:08 »
Ma ktoś może wiedzę ile może trwać transport z Mszczonowa do Salonu??

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #1549 dnia: 15 Listopada 2021, 12:12:17 »
Ma ktoś może wiedzę ile może trwać transport z Mszczonowa do Salonu??
Do dwoch tygodni.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Ma2sH

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1550 dnia: 15 Listopada 2021, 20:04:56 »
O to może na początku grudnia będę mógł nacieszyć oko :)

Offline vipmleko

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla 2.0 TS
« Odpowiedź #1551 dnia: 17 Listopada 2021, 16:55:47 »
Jak wasze statusy? Moje auto wg statusu wróciło do fabryki w takim tempie to do świąt nie dojedzie

Offline Kluzior

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: TS 2.0 Gr Sport
« Odpowiedź #1552 dnia: 17 Listopada 2021, 17:44:19 »
U mnie status bez zmian czyli zamówienie w toku. Już pewnie w tym roku autka się nie doczekam.

Offline aksal

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1553 dnia: 17 Listopada 2021, 18:45:42 »
Jak wasze statusy? Moje auto wg statusu wróciło do fabryki w takim tempie to do świąt nie dojedzie

Jak wrócił do fabryki, to znaczy, że ruszył na kontynent, za chwile pokaże się w Belgii (przerabiałem to). U mnie teraz po Belgii wrócił do UK, ale wiem, że jest w drodze do Mszczonowa, bo co innego pokazuje front, a co innego backend aplikacji Moja Toyota. Także do przodu :-)

Offline Milejdi

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: TS GR Sport
« Odpowiedź #1554 dnia: 17 Listopada 2021, 18:48:44 »
U mnie nadal w transporcie. Zgodnie z informacją zawartą w kodzie strony, dziś statek miał wypłynąć z Grimsby. I tak sie chyba stało. Niejaki Sea Cruiser 2 (samochodowiec) jest w drodze z Gremsby do Zeebrugge. Jutro ma dotrzeć do portu w Zeebrugge, a stamtąd (tego samego dnia), wyruszyć do Mszczonowa.

Offline aksal

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1555 dnia: 17 Listopada 2021, 18:52:49 »
U mnie nadal w transporcie. Zgodnie z informacją zawartą w kodzie strony, dziś statek miał wypłynąć z Grimsby. I tak sie chyba stało. Niejaki Sea Cruiser 2 (samochodowiec) jest w drodze z Gremsby do Zeebrugge. Jutro ma dotrzeć do portu w Zeebrugge, a stamtąd (tego samego dnia), wyruszyć do Mszczonowa.

Życzę Ci żeby tak właśnie było, bo mój miał być 10.11 w Zeebrugge, a 14.11 w Mszczonowie (miał jechać pociągiem). Później jednak się okazało, że od Zeebrugge dotarł 13.11 a wczoraj 16.11 dopiero ruszył do Mszczonowa na ciężarówce. Planowany jest jutro w Mszczonowie.

Offline Rogi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1556 dnia: 17 Listopada 2021, 18:54:46 »
Ta apka tak ma. Ja mam co prawda inny model i fabrykę, ale też wrócił do fabryki, a na drugi dzień pokazało Mszczonów.

Gadałem z gościem z salonu to powiedział, że jeszcze tego nie widzi chociaż status zmienił się w sobotę i trzeba poczekać na VIN. Już nie chciałem mu mówić gdzie go może znaleźć.  :-P

Offline vipmleko

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla 2.0 TS
« Odpowiedź #1557 dnia: 17 Listopada 2021, 19:38:40 »

Jak wrócił do fabryki, to znaczy, że ruszył na kontynent, za chwile pokaże się w Belgii (przerabiałem to). U mnie teraz po Belgii wrócił do UK, ale wiem, że jest w drodze do Mszczonowa, bo co innego pokazuje front, a co innego backend aplikacji Moja Toyota. Także do przodu :-)
Dzięki za info. Zacznę chyba choinkę rozkładać

GrzegorzC

• Gość
« Odpowiedź #1558 dnia: 17 Listopada 2021, 22:42:23 »
Te statusy to trochę pic na wodę żeby urozmaicić czekanie, moje stało 2 tygodnie w Mszczonowie a później już w salonie jak do mnie zadzwonili, że do odbioru a w/g apki było cały czas w fabryce.
Nie ma się co napalać i wałkować tego tematu, trzeba po prostu cierpliwie czekać (tak, wiem, wiem, też to przechodziłem...).

Offline Ma2sH

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1559 dnia: 17 Listopada 2021, 23:07:41 »
U mnie po powrocie do fabryki kolejnym punktem była Belgia i potem znów powrót do Grimsby. Następny status to już Mszczonów.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl