Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1032841 razy)

Offline vipmleko

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla 2.0 TS
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #1590 dnia: 23 Listopada 2021, 10:57:11 »
Wg tego co pokazuje w przeglądarce patrzące sposobem to już powinienem rejestrować samochód

W większości przypadków daty się zgadzają. Co masz w opisie portu? Powinna tam być pozycja: isVisited:, jeżeli jest "notVisited" to znaczy że samochód jeszcze nie wjechał do portu.
W Belgii isVisited w Mszczonowie już notVisited, a 20.11 powinien być w salonie. Chyba mają weekendowe opóźnienie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline aksal

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1591 dnia: 23 Listopada 2021, 11:00:44 »
W Belgii isVisited w Mszczonowie już notVisited, a 20.11 powinien być w salonie. Chyba mają weekendowe opóźnienie
To wg mnie już jest w kraju. Mój miał być 18.11 w Mszczonowie, ale status się nie zmienił, a wczoraj telefon od sprzedawcy, że jest i niedługo odbiór. Poczekaj chwilę, albo zadzwoń do sprzedawcy i się spytaj, czy może ustalić, gdzie jest Twoje auto ;)

Offline vipmleko

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla 2.0 TS
« Odpowiedź #1592 dnia: 23 Listopada 2021, 11:00:54 »
@Milejdi coś te nasze szare cementy długo jadą. Nijak ma się to do 20 listopada w Polsce mi ogólnie sprzedawca podawał datę odbioru 1-15 grudzień

Tłuką się tłuką. Ja ma na umowie 31.12, ale gdzieś majaczyła data 1.12. (do której miałam się nię przywiązywać :) - no ale się przywiązałam). Potem te daty 17, 18, 20.11 - człowieka się napaliła na szybki odbiór :D  W międzyczasie ogarnęłam opony, to mi od razu wymienią.

I powiem Wam tak, że to oczekiwanie jest chyba najlepsze w tym wszystkim. Co pozostanie, jak auto zostanie odebrane? xD
No wyglada na to, że pierwsza połowa grudnia nawet realna data ja nie musiałem szukać opon, skręciłem sprzedawcę (znaczy wynegocjowałem) i dostanę koła zimowe za 1 pln

Offline Z.Zachar_1972

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Camry 2021
« Odpowiedź #1593 dnia: 23 Listopada 2021, 11:03:54 »

No to na 100% tam jest. Do Mszczonowa powinien zajechać po dwóch, trzech dniach od dnia dostawy do portu. Z Mszczonowa do salonu do dwóch tygodni. U mnie zawsze tak było. Kupowałem 4 auta.

Offline Z.Zachar_1972

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1594 dnia: 23 Listopada 2021, 11:04:37 »
I powiem Wam tak, że to oczekiwanie jest chyba najlepsze w tym wszystkim. Co pozostanie, jak auto zostanie odebrane? xD

Jak to co spanie w samochodzie :)))))

Offline Milejdi

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: TS GR Sport
« Odpowiedź #1595 dnia: 23 Listopada 2021, 11:12:41 »
@Milejdi coś te nasze szare cementy długo jadą. Nijak ma się to do 20 listopada w Polsce mi ogólnie sprzedawca podawał datę odbioru 1-15 grudzień

Tłuką się tłuką. Ja ma na umowie 31.12, ale gdzieś majaczyła data 1.12. (do której miałam się nię przywiązywać :) - no ale się przywiązałam). Potem te daty 17, 18, 20.11 - człowieka się napaliła na szybki odbiór :D  W międzyczasie ogarnęłam opony, to mi od razu wymienią.

No wyglada na to, że pierwsza połowa grudnia nawet realna data ja nie musiałem szukać opon, skręciłem sprzedawcę (znaczy wynegocjowałem) i dostanę koła zimowe za 1 pln

O żesz Ty! Dobry z Ciebie negocjator.

Offline Milejdi

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: TS GR Sport
« Odpowiedź #1596 dnia: 23 Listopada 2021, 11:13:23 »

Jak to co spanie w samochodzie :)))))

Czyli poduszka i koc się przydadzą :P

Offline Z.Zachar_1972

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1597 dnia: 23 Listopada 2021, 11:17:25 »
... a tak ciekaw jestem jakie to rabaty uzyskujecie w salonie... powiedzcie to też wam powiem jaki ja dostałem :)

Offline j_24

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1598 dnia: 23 Listopada 2021, 12:34:44 »
... a tak ciekaw jestem jakie to rabaty uzyskujecie w salonie... powiedzcie to też wam powiem jaki ja dostałem :)
To zadaj to pytanie w poście jakie rabaty dostaliście na swoje samochody

KLEPNIĘTE  Z MI 9T PRO

Corolla Sedan 2019 Oxide Bronze 1.6 multidrive Tech+Style-Była
Corolla Sedan 2021 Metal Stream 1.6 multidrive Tech+Style- Jest
Corolla Sedan 2021 Pearl White 1.8 Hybrid  Tech+Style-będzie na dniach

Jaku

• Gość
« Odpowiedź #1599 dnia: 23 Listopada 2021, 16:38:02 »
Też zamawiałem TS 2.0 Manhattan Grey pod koniec sierpnia.
Na umowie mam dostawę 15.12, ale daty zmian statusów pokrywają się z Waszymi, więc pewnie razem jadą ;)
Dajcie znać jak dostaniecie jakieś info od dealera ;) 

Offline radzioleg

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: COROLLA 2.0 HYB
« Odpowiedź #1600 dnia: 23 Listopada 2021, 18:26:08 »
Moja Corolla też się zbliża (status w transporcie), jak tak dalej pójdzie to może odbiorę jeszcze w tym roku, a w umowie mam koniec stycznia :grin:

Offline Karolina83

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 1,8 TS
« Odpowiedź #1601 dnia: 23 Listopada 2021, 19:52:23 »
A jaki jest na ten moment mniej więcej czas oczekiwania na auto?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1602 dnia: 23 Listopada 2021, 19:55:02 »
Są takie modele, że 6 mc a i od ręki też są :)
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Kluzior

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: TS 2.0 Gr Sport
« Odpowiedź #1603 dnia: 23 Listopada 2021, 21:39:14 »
Są takie modele, że 6 mc a i od ręki też są :)
Dokładnie, ja czekam od końca sierpnia i jeszcze w produkcji nie jest. Według strony niby 2 grudnia ma coś zacząć się dziać. Termin odbioru na umowie mam 15 grudnia.

Offline Z.Zachar_1972

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1604 dnia: 24 Listopada 2021, 07:32:29 »
A jaki jest na ten moment mniej więcej czas oczekiwania na auto?

Zależy jakie auto chcesz kupić. Ja zamówiłem Camry 23.10.2021 i tak się złożyło, że była to ostatnia niezamówiona sztuka, która była już w fabryce i dzięki temu możliwe, że odbiorę pod koniec grudnia. Są jednak osoby, które czekają faktycznie nawet 6 miesięcy. Można trafić na nowy samochód, który jest już w salonie, dealerzy tak robią, ale to jak gra w ruletkę nie koniecznie trafisz na taki model i wyposażenie jakie chcesz i nie wiadomo kiedy, no i kwestia ceny. Negocjując zamówienie możesz uzyskać większy rabat niż na samochód, który jest już w salonie.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl