Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1034830 razy)

Offline Z.Zachar_1972

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Camry 2021
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #1605 dnia: 24 Listopada 2021, 07:36:11 »
Jeszcze dopowiem, że Camry płynie z Japonii więc sama trasa to około 30 dni więc czekanie na auto nieco ponad dwa miesiące to jak strzał w dziesiątkę teraz. Po prostu ten samochód miał wypisane moje inicjały i czekał tylko na mnie :)))))

Offline Ma2sH

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Auris
« Odpowiedź #1606 dnia: 25 Listopada 2021, 15:23:43 »
Słuchajcie! Warto pogadać ze swoim salonem jak już auto dotrze do Mszczonowa. To tak naprawdę od nich zależy kiedy auto będzie w salonie (muszą zacząć procedurę z dokumentami a wiadomo że są zawaleni robotą - więc warto pogadać ze swoim opiekunem żeby potraktował sprawę priorytetowo). Moje auto już dzisiaj oglądałem a w statusie nadal mam Mszczonów.

Offline vipmleko

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla 2.0 TS
« Odpowiedź #1607 dnia: 26 Listopada 2021, 10:20:53 »
Słuchajcie! Warto pogadać ze swoim salonem jak już auto dotrze do Mszczonowa. To tak naprawdę od nich zależy kiedy auto będzie w salonie (muszą zacząć procedurę z dokumentami a wiadomo że są zawaleni robotą - więc warto pogadać ze swoim opiekunem żeby potraktował sprawę priorytetowo). Moje auto już dzisiaj oglądałem a w statusie nadal mam Mszczonów.
W twoim przypadku jak długo zajął transport z Belgii do Mszczonowa? U mnie od tygodnia pokazuje, że samochód w Belgii i czekam na status Mszczanów.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Milejdi

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: TS GR Sport
« Odpowiedź #1608 dnia: 26 Listopada 2021, 10:34:43 »
U mnie to nawet cofnął się do Grimsby ;)
Ale zmieniły się też nieco daty widoczne w kodzie. Teraz pokazuje mi, że do Mszczonowa auto zajedzie 27.11. (wcześniej była data 20.11)

Offline Ma2sH

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1609 dnia: 26 Listopada 2021, 15:06:49 »
W twoim przypadku jak długo zajął transport z Belgii do Mszczonowa? U mnie od tygodnia pokazuje, że samochód w Belgii i czekam na status Mszczanów.

U mnie trwało to dokładnie 6 dni.

Offline Ma2sH

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1610 dnia: 26 Listopada 2021, 15:09:51 »
Auto będzie miało w poniedziałek nakładaną ceramikę a w systemie nadal status Mszczonów :)

Offline vipmleko

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1611 dnia: 26 Listopada 2021, 15:10:33 »
U mnie to nawet cofnął się do Grimsby ;)
Ale zmieniły się też nieco daty widoczne w kodzie. Teraz pokazuje mi, że do Mszczonowa auto zajedzie 27.11. (wcześniej była data 20.11)
U mnie pokazało się 23.11

Jaku

• Gość
« Odpowiedź #1612 dnia: 27 Listopada 2021, 08:10:16 »
Jaką ceramikę nakładasz? Prosto z salonu jedziesz, czy parę dni później niczemu nie szkodzi?
Sam mam w planie jechać i zastanawiam się jak najlepiej to rozegrać :)
Auto będzie miało w poniedziałek nakładaną ceramikę a w systemie nadal status Mszczonów :)

Offline Ma2sH

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1613 dnia: 27 Listopada 2021, 11:28:45 »
Jaką ceramikę nakładasz? Prosto z salonu jedziesz, czy parę dni później niczemu nie szkodzi?
Sam mam w planie jechać i zastanawiam się jak najlepiej to rozegrać :)

"Nano Ceramic Protect" (lakier, reflektory, szyby, felgi) - gwarancja na 5 lat - nakładana będzie w salonie - Otrzymałem za 1zł w ramach rekompensaty za długi czas oczekiwania na auto :)

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1614 dnia: 27 Listopada 2021, 19:43:15 »
Co pozostanie, jak auto zostanie odebrane
Znajdowanie wad i porównywanie z innymi np dlaczego tak dużo pali,  albo za głośny,lub coś trzeszczy

Offline Milejdi

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: TS GR Sport
« Odpowiedź #1615 dnia: 29 Listopada 2021, 09:55:32 »
Znajdowanie wad i porównywanie z innymi np dlaczego tak dużo pali,  albo za głośny,lub coś trzeszczy

Oj, to ja tak nie mam. Ja się będę cieszyła z właściwego wyboru :)

Jak statusy Waszych aut?

Offline peterchen

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1616 dnia: 29 Listopada 2021, 10:52:26 »
Są takie modele, że 6 mc a i od ręki też są :)
Dokładnie, ja czekam od końca sierpnia i jeszcze w produkcji nie jest. Według strony niby 2 grudnia ma coś zacząć się dziać. Termin odbioru na umowie mam 15 grudnia.
Gdzie to widzisz na stronie, że 2 grudnia ma coś zacząć się dziać? U mnie też na razie status bez zmian pokazała się tylko fabryka i jest nadal przetwarzanie zamówienia.

Offline vipmleko

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1617 dnia: 29 Listopada 2021, 11:03:50 »

Jak statusy Waszych aut?
U mnie status na wyspach. Już przestałem się nakręcać bo źle to wpływa na mój sen ale obstawiam, że około 10 grudnia będzie do odbioru

Offline Glajza

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #1618 dnia: 29 Listopada 2021, 11:30:27 »
Witam, czekam na Corolle Sedan, Comfort + style + tech, biała perła. Samochód zamówiony 28.09, potwierdzenie zamówienia w dniu 22.10, produkcja 02.11, a od 06.11 w statusie transport. Zgodnie z informacjami od dealera autko do odbioru będzie w 1 połowie grudnia  :grin:

Mala aktualizacja, 22.11 samochód pojawił się w Słowenii, a od wczoraj, 28.11 widnieje już w Mszczonowie. Teraz pozostaje czekać na telefon od dealera  :grin:

Jaku

• Gość
« Odpowiedź #1619 dnia: 29 Listopada 2021, 11:46:19 »

Jak statusy Waszych aut?

Niezmiennie mam, że 18.11 pojawił się w Belgii, a 20.11 teoretycznie powinien być w Mszczonowie, ale jest status notVisited :/
Info od dealera brak

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl