Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1033965 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline peterchen

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #1710 dnia: 19 Grudnia 2021, 19:15:58 »
U mnie status bez zmian Grimsby. Kontaktowałem się z opiekunem z salonu, który powiedział że odbiór narazie przesunięty o miesiąc czyli 17 stycznia. Czekamy
U mnie ostatnie info z salonu było takie, że odbiór grudzień 2021/styczeń 2022.

Offline filnak

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1711 dnia: 21 Grudnia 2021, 20:37:23 »
Jak sprawdzacie je swoje auta? handlowiec ciągle  mi mówi że: "Jeśli przekroczy granice Polski pojawi się vin auta i w tedy będzie można go lokalizować." mam numer zamówienia

Wysłane z mojego M2010J19SY przy użyciu Tapatalka

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #1712 dnia: 22 Grudnia 2021, 09:01:12 »
Wszystko jest wyjaśnione w tym wątku. Trzeba prześledzić go od początku lub użyć szukania. Im więcej użytkowników Corolli tym częściej widzę powtarzające się pytania i wątki. Każdy wyjaśnia, że wątek ma ponad 100 stron i nie chce się mu szukać. I dlatego te wątki tyle mają. I tak samo z tematami. Nikomu nie chce się poświęcić góra  20 minut na znalezienie odpowiedzi, tylko każdy chce, żeby mu indywidualnie odpowiadać.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline vipmleko

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla 2.0 TS
Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #1713 dnia: 22 Grudnia 2021, 10:54:31 »
Jak sprawdzacie je swoje auta? handlowiec ciągle  mi mówi że: "Jeśli przekroczy granice Polski pojawi się vin auta i w tedy będzie można go lokalizować." mam numer zamówienia

Wysłane z mojego M2010J19SY przy użyciu Tapatalka
Jeżeli przy zakupie auta sprzedawca dodał twojego maila do zamówienia to możesz się zarejestrować na stronie Toyoty. Jeżeli już to zrobisz to w zakładce mój samochód będziesz widział obecny status. Ten status to powiedzmy z przymróżeniem oka trzeba traktować. Możesz również pobrać sobie aplikacje. A jeżeli chodzi o VIN to musisz się cofnąć na początek tego tematu i tam jest opisane jak wyciągnąć VIN za pomocą narzędzi w przeglądarce. Jeżeli już go będziesz miał to możesz sobie dodać twój samochód do aplikacji.
« Ostatnia zmiana: 22 Grudnia 2021, 10:57:00 wysłana przez vipmleko »

Offline peterchen

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1714 dnia: 22 Grudnia 2021, 21:36:53 »
Do mnie dzisiaj dzwonili, że auto już jest w Polsce, więc może uda się z odbiorem jeszcze w tym roku. Jak u Was wyglądała procedura odbioru samochodu? Kiedy podpisywaliście dokumenty itp?

Offline Kluzior

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: TS 2.0 Gr Sport
« Odpowiedź #1715 dnia: 22 Grudnia 2021, 23:17:45 »
Do mnie dzisiaj dzwonili, że auto już jest w Polsce, więc może uda się z odbiorem jeszcze w tym roku. Jak u Was wyglądała procedura odbioru samochodu? Kiedy podpisywaliście dokumenty itp?
Czy zmienił Ci się status w aplikacji na Mszczonów? U mnie bez zmian Grimsby.

Offline peterchen

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1716 dnia: 23 Grudnia 2021, 11:33:35 »
Status w aplikacji mam nadal Zeebrugge, BELGIUM ale został już zlecony transport auta do salonu.

Offline alexh750

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
« Odpowiedź #1717 dnia: 23 Grudnia 2021, 11:35:30 »
jak się okazuje, 4 mce to nic. Przy odbiorze samochodu zapytałam, ile czasu musiałabym czekać na taką konfigurację jaką kupiłam (GR Sport, 2.0 HB, Pakiet Dynamic, Manhattan Gray) gdybym dziś złożyła zamówienie?�  Odpowiedź: czekałabym mniej więcej do sierpnia.

Życzę wszystkim szybkich odbiorów i szerokości.
Odmeldowuję się.

Raczej więcej niż mniej, właśnie zamówiłem podobną konfigurację (różnice to TS, Imperial Red) i zapisany termin w umowie to 1.08 - 30.09

Offline peterchen

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1718 dnia: 23 Grudnia 2021, 13:00:29 »
jak się okazuje, 4 mce to nic. Przy odbiorze samochodu zapytałam, ile czasu musiałabym czekać na taką konfigurację jaką kupiłam (GR Sport, 2.0 HB, Pakiet Dynamic, Manhattan Gray) gdybym dziś złożyła zamówienie?�  Odpowiedź: czekałabym mniej więcej do sierpnia.

Życzę wszystkim szybkich odbiorów i szerokości.
Odmeldowuję się.

Raczej więcej niż mniej, właśnie zamówiłem podobną konfigurację (różnice to TS, Imperial Red) i zapisany termin w umowie to 1.08 - 30.09

To widzę, że zamawiając teraz trochę trzeba poczekać.

Offline lozo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1719 dnia: 24 Grudnia 2021, 09:15:18 »
Status w aplikacji mam nadal Zeebrugge, BELGIUM ale został już zlecony transport auta do salonu.

U mnie bardzo podobnie. Status w apce Zeebrugge i z kodu Mszczonów dalej not visited, a dzisiaj dzwonili z salonu, że auto do nich zmierza. Wydanie po nowym roku, pierwszy tydzień

Offline Siemionek

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla
« Odpowiedź #1720 dnia: 29 Grudnia 2021, 19:20:29 »
Witam, auto zamówione pod koniec października, na stronie myT znalazłem termin wyjazdu z fabryki 2 luty, początek transportu do Polski 6 luty. Dziś w salonie powiedzieli mi ze transport do kraju to 1 marzec, w salonie 15 marzec. Poczekamy zobaczymy ;)

Offline radzioleg

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: COROLLA 2.0 HYB
« Odpowiedź #1721 dnia: 31 Grudnia 2021, 10:26:44 »
U mnie samochód pojawił się w aplikacji, czy to oznacza że jest w Mszczonowie czy już u dealera? Na stronie po zalogowaniu też się pojawił, ale nadal mam możliwość podglądu zamówienia i tam jest, że jest w Belgii.

Offline Rogi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1722 dnia: 31 Grudnia 2021, 10:56:33 »
Spokojnie. Z Mszczonowa to jeszcze 2 tyg. będzie szedł. :D

Offline szwed

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: corolla
« Odpowiedź #1723 dnia: 02 Stycznia 2022, 20:42:25 »
Witam, auto zamówione pod koniec października, na stronie myT znalazłem termin wyjazdu z fabryki 2 luty, początek transportu do Polski 6 luty. Dziś w salonie powiedzieli mi ze transport do kraju to 1 marzec, w salonie 15 marzec. Poczekamy zobaczymy

Gdzie znalazłeś te informacje, w narzędziach deweloperskich czy normalnie w aplikacji? Jaki masz obecnie status zamówienia? Ja też zamówiłem w październiku (2.0 TS GR Sport + dynamic) i dalej mam przetwarzanie zamówienia

Offline qxboz

• Prawie Toyot
  • Samochód:: TS C+S+T 2.0
« Odpowiedź #1724 dnia: 03 Stycznia 2022, 13:45:53 »
U mnie, zamawiając wersję TS 2.0 Comfort + Style + Tech, sytuacja wyglądała następująco:

31.08.2021 - złożenie zamówienia, obiecywany termin dostawy na grudzień 2021,
21.10.2021 - samochód pojawił się w aplikacji,
15-17.11.2021 - produkcja,
18.11.2021 - dotarł do portu w Grimsby, z którego wyruszył 22.11,
23.11.2021 - dotarł do portu w Zeebrugge, z którego 27.11 miał wyjechać w stronę Mszczonowa. Tak się jednak nie stało.
01.12.2021 - zaktualizowały się daty opuszczenia Zeebrugge, a opis zmienił się na 'left', podczas gdy według ikonek auto wróciło do Grimsby ;) W Mszczonowie, według strony miał się pojawić 02.12, lecz pewnie ze względu na problemy logistyczne w Belgii, słuch o nim zaginął na cały miesiąc.
29.12.2021 - telefon od dilera, że samochód właśnie do nich dotarł i w biegu chcą dokończyć formalności oraz rejestrację, tak aby zdążyć przed końcem roku. Do końca dnia dostałem już dokumenty, że samochód jest zarejestrowany i ubezpieczony. Gdybym tylko ja miał czas, to odbiór byłby 30.12, ale został przełożony na dziś 03.01.2022.

Tak więc, w moim przypadku, cała procedura od dnia zamówienia do odbioru zajęła równe 4 miesiące, wliczając w to kilkutygodniowe problemy w Belgii.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl