Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1032733 razy)

Offline przemGoku

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla 2.0 TS
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #1755 dnia: 14 Lutego 2022, 23:54:33 »
Camry Executive zamówione 30 listopada - odbiór jutro (14 luty) :D
Zazdroszczę. Nie samochodu, bo jednak sedan jest dla mnie ciut niepraktyczny, ale tego, że nie musisz już czekać.
Corolla 2.0 TS Hybrid Comfort Style + Tech

Offline RokiKrytyk

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #1756 dnia: 27 Lutego 2022, 16:01:16 »
Cześć. Możecie proszę  napisać, jak wyglądają Wasze terminy odbiorów aut? Mocno się wydłużają? Pytam, ponieważ wstępnie miałem odebrać na początku marca, w aplikacji jednak ciągle jest zamówienie przetwarzane. Toyota to, Corolla Tech Style 1.8 imperial red.

Pozdrawiam

Offline brzezi

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Prius PlugIn 22
« Odpowiedź #1757 dnia: 27 Lutego 2022, 16:53:45 »
Cześć. Możecie proszę  napisać, jak wyglądają Wasze terminy odbiorów aut? Mocno się wydłużają? Pytam, ponieważ wstępnie miałem odebrać na początku marca, w aplikacji jednak ciągle jest zamówienie przetwarzane. Toyota to, Corolla Tech Style 1.8 imperial red.

Pozdrawiam

Nie zwracaj uwagi na status w aplikacji, potrafi sie on czasami zmienic miesiac po faktycznym np. opuszczeniu samochodu z fabryki, kontaktuj sie z dealerem, tzn sam dealer powinien dać ci znac jak np. samochód opuści fabryke.

Offline RokiKrytyk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1758 dnia: 28 Lutego 2022, 08:48:05 »
Dzięki za odpowiedź. Byłem przekonany, że status zamówienia z MyT jest aktualizowany na bieżąco.

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Mazda CX-30 2.0
Mazda CX-30 2.0 SKYACTIV MHEV 186KM 6AT HIKARI

Offline jaykob

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1760 dnia: 01 Marca 2022, 04:54:01 »
Najpewniej jakoś błąd w systemie. Toyota dużo produkuje. Prawdziwy atak hakerski był wczoraj na polskie banki oraz telekomy i dostawców internetu. Na szczęście wybroniliśmy się i były tylko lekkie przerwy ;)

Offline Monte

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1761 dnia: 01 Marca 2022, 14:50:25 »
Czyli plan Klausa Schwaba z MFW sie sprawdza? O cyberatakach?

Offline RokiKrytyk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1762 dnia: 01 Marca 2022, 18:02:04 »
Są spore opóźnienia. Auto miało być na początku marca. Obecnie czas się wydłużył do połowy kwietnia. Przpuszczam, że to nie koniec poślizgu. Toyota nie przyjmuje już zamówień na Corolle TS Hybryda na 2022 rok. Dopiero ruszy sprzedaż w listopadzie na przedsprzedaż rocznika 2023. Masakra. Toyota twierdzi, że sytuacja na Ukrainie nie ma wpływu na moce produkcyjne. Biorąc pod uwagę, że Rosja jest 2gim krajem pod względem produkcji aluminium w średnim terminie nie ma opcji aby się nie przełożyło na spowolnienie sektorów opartych o ten komponent. Zatem wg mnie będą jeszcze spore opóźnienia w fabrykach ( większości producentów-szczegolnie niemieckich).

Offline Kluzior

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: TS 2.0 Gr Sport
« Odpowiedź #1763 dnia: 02 Marca 2022, 09:54:23 »
U mnie w końcu po 3 miesiącach zmiana statusu z Grimsby na Zeebrugge, eta przesunięty na 01.04.22. A jak sytuacja u Was?

Offline K@11e

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: będzie Corolla
« Odpowiedź #1764 dnia: 02 Marca 2022, 12:56:50 »
Odbiór wg umowy na poczatek kwietnia. W apce nadal cisza, dealer wczoraj w rozmowie potwierdza poki co utrzymanie tego terminu... zobaczymy jak bedzie..

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

Offline RokiKrytyk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1765 dnia: 02 Marca 2022, 20:13:33 »
Dzisiaj dzwoniłem raz jeszcze do dealera. Okazuje się, że moje zamówienie z listopada 2021 nie będzie zrealizowane jednak w kwietniu a dopiero w grudniu 2022 !!!!! Zatem są opóźnienia i to gigantyczne. Czuje się zrobiony.....Innymi słowy odnoszę wrażenie, że zamówienia były przyjmowane na wyrost. Po kilku msc oczekiwania i tak większość nie zrezygnuje i poczeka kilka dodatkowych msc. Zatem deklaracja Toyoty mówiąca o dostępności modeli jak dla mnie jest półprawda.

Offline przemGoku

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1766 dnia: 02 Marca 2022, 21:03:51 »
Dzisiaj dzwoniłem raz jeszcze do dealera. Okazuje się, że moje zamówienie z listopada 2021 nie będzie zrealizowane jednak w kwietniu a dopiero w grudniu 2022 !!!!! Zatem są opóźnienia i to gigantyczne. Czuje się zrobiony.....Innymi słowy odnoszę wrażenie, że zamówienia były przyjmowane na wyrost. Po kilku msc oczekiwania i tak większość nie zrezygnuje i poczeka kilka dodatkowych msc. Zatem deklaracja Toyoty mówiąca o dostępności modeli jak dla mnie jest półprawda.
Szok. Też zamówiłem w listopadzie 21. Będę jutro musiał zadzwonić do dealera :-(

Offline RokiKrytyk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1767 dnia: 02 Marca 2022, 21:22:56 »
Szok. Też zamówiłem w listopadzie 21. Będę jutro musiał zadzwonić do dealera :-(

Daj znać pliss na forum czego się dowiedziałeś. Dzieki

Offline przemGoku

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1768 dnia: 02 Marca 2022, 21:28:40 »

Daj znać pliss na forum czego się dowiedziałeś. Dzieki
Napiszę jak tylko się czegoś dowiem. Szczerze mówiąc rok czekania na samochód nie uśmiecha mi się za bardzo. Ale nie mam wyjścia bo w tej cenie i tak niczego bym już nie kupił. Pozostaje liczyć, że te obsuwy nie będą aż takie.

Offline Karolina83

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 1,8 TS
« Odpowiedź #1769 dnia: 03 Marca 2022, 13:43:33 »
Dziś dzwoniłam do swojego salonu. Podobno zamówienia złożone w listopadzie bez zmian. Ja składałam na koniec listopada i od razu miałam powiedziane koniec czerwca/lipiec.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl