Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1032842 razy)

Offline TomDzia

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 2.0 TS
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #1770 dnia: 03 Marca 2022, 14:26:21 »
Dzwoniłem dzisiaj do swojego sprzedawcy i dalej podtrzymuje koniec kwietnia odbiór. Zamawiałem 2.0 TS Comfort + Style + Tech w październiku i miałem na początku termin na 28.02, ale na początku lutego była informacja, że koniec kwietnia. Zobaczymy jak się sprawy potoczą koło 20 marca ma trafić do produkcji.

Offline RokiKrytyk

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #1771 dnia: 03 Marca 2022, 22:34:06 »
Dzwoniłem dzisiaj do swojego sprzedawcy i dalej podtrzymuje koniec kwietnia odbiór. Zamawiałem 2.0 TS Comfort + Style + Tech w październiku i miałem na początku termin na 28.02, ale na początku lutego była informacja, że koniec kwietnia. Zobaczymy jak się sprawy potoczą koło 20 marca ma trafić do produkcji.

Możesz prosze napisać jaki masz status w aplikacji dot. Twojego zamówienia?

Offline RokiKrytyk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1772 dnia: 03 Marca 2022, 22:38:27 »
Dziś dzwoniłam do swojego salonu. Podobno zamówienia złożone w listopadzie bez zmian. Ja składałam na koniec listopada i od razu miałam powiedziane koniec czerwca/lipiec.

Możesz podzielić się informacją nr. Statusu Twojego zamowienia w aplikacji?
Dzieki

Offline TomDzia

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1773 dnia: 04 Marca 2022, 00:14:36 »

Możesz prosze napisać jaki masz status w aplikacji dot. Twojego zamówienia?

Mam cały czas w aplikacji „zamówienie w toku” nic nie drgnęło od początku od zamówienia. W styczniu jakoś na początku tez dzwoniłem się pytać i tez termin 28.02 miałem potwierdzony ale widocznie do 20 stycznia wtedy się przesunęło. Także dopóki nie zmieni mi się status albo nie dostanę informacji ze trafił na listę do fabryki to się na kwiecień nie nastawiam. Zacząłem już coś powoli szukać innego w razie W.

Offline Pawlick

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1774 dnia: 04 Marca 2022, 00:53:27 »
Terminy długie, gdyby ktoś nie chciał tyle czekać odstąpię leasing na swoją Corollę. Zmiana na Rav4.

https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-corolla-corolla-ts-executive-vip-jbl-hak-navi-odstapie-leasing-ID6Ew2f6.html

Offline przemGoku

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1775 dnia: 04 Marca 2022, 09:56:39 »
Rozmawiałem przed chwilą ze swoim dealerem i zapewniał mnie, że na dzień dzisiejszy nie ma żadnych przesunięć i termin odbioru samochodu zamówionego w listopadzie zeszłego roku będzie w okolicach kwietnia, maja. Ale oczywiście dodał, że pewnych rzeczy nie można przewidzieć. Nieco przerażające było to, że zapewnił mnie, iż "samochód na pewno zostanie wyprodukowany w tym roku". Grudzień też jest w tym roku, więc nie wiem co o tym myśleć. Mam do niego zadzwonić w poniedziałek i sprawdzi konkretnie moje zamówienie.
Corolla 2.0 TS Hybrid Comfort Style + Tech

Offline Karolina83

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 1,8 TS
« Odpowiedź #1776 dnia: 05 Marca 2022, 23:38:57 »
Możesz podzielić się informacją nr. Statusu Twojego zamowienia w aplikacji?
Dzieki
Cały czas ten sam, zamówienie w toku.

Offline Karolina83

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 1,8 TS
« Odpowiedź #1777 dnia: 05 Marca 2022, 23:40:51 »
Rozmawiałem przed chwilą ze swoim dealerem i zapewniał mnie, że na dzień dzisiejszy nie ma żadnych przesunięć i termin odbioru samochodu zamówionego w listopadzie zeszłego roku będzie w okolicach kwietnia, maja. Ale oczywiście dodał, że pewnych rzeczy nie można przewidzieć. Nieco przerażające było to, że zapewnił mnie, iż "samochód na pewno zostanie wyprodukowany w tym roku". Grudzień też jest w tym roku, więc nie wiem co o tym myśleć. Mam do niego zadzwonić w poniedziałek i sprawdzi konkretnie moje zamówienie.

Ciekawa odpowiedź.... Między kwietniem, niby gwarantowanym, a grudniem to przepaść. Mam wrażenie, że oni sami nie wiedzą nic....

Offline przemGoku

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1778 dnia: 06 Marca 2022, 10:36:24 »
Więcej mam się niby dowiedzieć jutro, ale czy tak się stanie? Śmiem wątpić.

Offline RokiKrytyk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1779 dnia: 07 Marca 2022, 14:12:27 »
Witajcie. Potwierdziłem dzisiaj na 100% status mojego zamówienia. Otóż zlecenie z listopada 2021 przeszło na grudzień 2022 !!!!

Offline RokiKrytyk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1780 dnia: 07 Marca 2022, 14:16:26 »

Ciekawa odpowiedź.... Między kwietniem, niby gwarantowanym, a grudniem to przepaść. Mam wrażenie, że oni sami nie wiedzą nic....

Wydaje mi się,  że jednak wiedzą. Może grają na zwłokę, bo inne były ustalenia między wami. Widzi w systemie kiedy przewidywana jest dostawa. Skoro unika wskazania daty, to oznacza, że nie jest to informacją którą można uszczęśliwić.

Offline przemGoku

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1781 dnia: 07 Marca 2022, 15:39:13 »
Witajcie. Potwierdziłem dzisiaj na 100% status mojego zamówienia. Otóż zlecenie z listopada 2021 przeszło na grudzień 2022 !!!!
Kolejny raz rozmawiałem z dealerem, u którego zamawiałem samochód. Na dzień dzisiejszy upiera się, że w systemie widnieje termin odbioru 31 maja. Za miesiąc zadzwonię ponownie i wtedy zobaczymy.

Offline K@11e

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: będzie Corolla
« Odpowiedź #1782 dnia: 07 Marca 2022, 18:10:11 »
U mnie dzisiaj zmienił się status na Przetwarzanie zamówienia ("Produkcja Twojego auta może się już rozpocząć...")... ciekawe co będzie dalej, no i kiedy..

Offline RokiKrytyk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1783 dnia: 07 Marca 2022, 18:13:54 »
U mnie dzisiaj zmienił się status na Przetwarzanie zamówienia ("Produkcja Twojego auta może się już rozpocząć...")... ciekawe co będzie dalej, no i kiedy..

Możesz napisać kiedy składałeś zamówienie i konkretny model auta wraz z pakietami?

Dzięki

Offline K@11e

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: będzie Corolla
« Odpowiedź #1784 dnia: 07 Marca 2022, 18:17:47 »
Zamówienie z końca października. 1.8 TS comfort + style + tech. Wg umowy do połowy kwietnia powinien być.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl