Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1032764 razy)

Offline TomDzia

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 2.0 TS
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #1785 dnia: 07 Marca 2022, 18:27:04 »
U mnie również zmienił się status w końcu. Dalej co prawda jest zamówienie w toku, ale pojawił się samochód wraz z podstawowa specyfikacja i z wybranym kolorem w podglądzie. Zobaczymy co będzie dalej, do póki nie zobaczę statusu wyjechał z fabryki nie uwierzę xD

Offline RokiKrytyk

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #1786 dnia: 07 Marca 2022, 20:05:18 »
U mnie też nastąpiła zmiana w aplikacji. Status jest ciągle ten sam tj ,,przetwarzanie zamowienia", lecz pojawiła się mapa na której jest zaznaczona trasa z fabryki w UK, przez Belgię do Polski. Nie wiem czy cokolwiek to oznacza.

Offline przemGoku

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1787 dnia: 07 Marca 2022, 20:40:54 »
U mnie też nastąpiła zmiana w aplikacji. Status jest ciągle ten sam tj ,,przetwarzanie zamowienia", lecz pojawiła się mapa na której jest zaznaczona trasa z fabryki w UK, przez Belgię do Polski. Nie wiem czy cokolwiek to oznacza.
Może samochód właśnie do ciebie jedzie. U mnie w aplikacji nic się nie zmieniło. Którego listopada składałeś zamówienie?
Corolla 2.0 TS Hybrid Comfort Style + Tech

Offline RokiKrytyk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1788 dnia: 07 Marca 2022, 21:31:58 »
Może samochód właśnie do ciebie jedzie. U mnie w aplikacji nic się nie zmieniło. Którego listopada składałeś zamówienie?

Zamowienie skladalem 18 listopada. Auto na pewno do mnie nie jedzie. Nie zostało nawet wyprodukowane. W aplikacji oprócz mapy pojawiła się miejscowość w której auto będzie produkowane. Poza tym mój dealer powiedział mi że moje zamówienie zostało przeniesione na grudzień. Czego nie zaakceptuje jeśli tak się wydarzy, ponieważ nie zamierzam być w plecy cały rok z autem. Realnie stracę 15 tyś. na roczniku. Takiej deklaracji ani nawet opcji nie było podczas zakupu.

Offline przemGoku

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1789 dnia: 07 Marca 2022, 21:48:05 »
Zamowienie skladalem 18 listopada. Auto na pewno do mnie nie jedzie. Nie zostało nawet wyprodukowane. W aplikacji oprócz mapy pojawiła się miejscowość w której auto będzie produkowane. Poza tym mój dealer powiedział mi że moje zamówienie zostało przeniesione na grudzień. Czego nie zaakceptuje jeśli tak się wydarzy, ponieważ nie zamierzam być w plecy cały rok z autem. Realnie stracę 15 tyś. na roczniku. Takiej deklaracji ani nawet opcji nie było podczas zakupu.
Ja zamawiałem 13 listopada. Rozumiem Twoje wku*wienie, bo pewnie mnie też szlag trafi jeśli auto dostanę dopiero w grudniu.
Corolla 2.0 TS Hybrid Comfort Style + Tech

Offline RokiKrytyk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1790 dnia: 08 Marca 2022, 08:06:31 »
Jest jakieś wielkie zamieszanie. Dealer utrzymuje do wczoraj, że auto odbieram w grudniu 2022 (zamówienie z 18 listopada 2021) a dzisiaj w aplikacji zmienił mi się status na ,,produkcja w toku". Pojawił się optymizm, ale i konsternacja, bo nie wiem w co wierzyć w końcu.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1791 dnia: 08 Marca 2022, 09:18:31 »
Może dealer liczy że zrezygnujesz i sprzeda drożej.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Kluzior

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: TS 2.0 Gr Sport
« Odpowiedź #1792 dnia: 08 Marca 2022, 09:48:37 »
U mnie opuścił fabrykę 3.12. i nadal samochodu nie mam. Jedynie co pozostało to cierpliwie czekać.

Offline RokiKrytyk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1793 dnia: 08 Marca 2022, 10:36:22 »
U mnie opuścił fabrykę 3.12. i nadal samochodu nie mam. Jedynie co pozostało to cierpliwie czekać.

Jaką informacją otrzymałeś od dealera?

Offline Kluzior

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1794 dnia: 08 Marca 2022, 10:58:58 »

Jaką informacją otrzymałeś od dealera?
Ja zamówiłem pod koniec sierpnia z terminem odbioru połowa grudnia. Od dealera miałem tylko informacje o zmianie terminu odbioru, najpierw połowa stycznia, a później połowa marca.

Offline RokiKrytyk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1795 dnia: 08 Marca 2022, 16:45:53 »
Sprawdził Wam się termin dostawy z tym, co było w kodzie źródłowym jako ,,final destination"? Czy raczej nie?

Offline Kluzior

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1796 dnia: 09 Marca 2022, 10:16:26 »
Sprawdził Wam się termin dostawy z tym, co było w kodzie źródłowym jako ,,final destination"? Czy raczej nie?
U mnie się nie sprawdził ale to już chyba wiesz. :-)

Offline K@11e

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: będzie Corolla
« Odpowiedź #1797 dnia: 09 Marca 2022, 19:37:35 »

nie, w kodzie data jest 2 m-ce późniejsza niż w zamówieniu.. ;/

Offline Siemionek

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla
« Odpowiedź #1798 dnia: 09 Marca 2022, 21:52:05 »
U mnie w kodzie była data 15.3 a tera jest data....01.01.1900

Offline RokiKrytyk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1799 dnia: 10 Marca 2022, 12:47:50 »
Dzisiaj rozmawiałem raz jeszcze z Dealerem. Powiedziałem o swoim statusie w aplikacji (auto w trakcie produkcji). Dealer powiedział, żeby nie zwracać uwagi na informację w aplikacji, bo część produkcji przeszła na grudzień. Powiedział, że w apce są informację zgodne z pierwotnym harmonogramem, który został zmieniony. Utrzymuje, że moje auto będzie dopiero w grudniu. Z 2giej jednak strony, nie zgadza mi się  to z tym, że u niektórych z Was takie informacje nie zostały potwierdzone przez Waszych dealerów a wręcz zapewniali o odbiorze w 2 kwartale.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl