Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1033209 razy)

Offline K@11e

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: będzie Corolla
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #1800 dnia: 10 Marca 2022, 13:36:01 »
Widać u każdego inna sytuacja :| :| moje podobno już nawet się produkuje (chociaż w aplikacji tego nie widać)...

Offline RokiKrytyk

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #1801 dnia: 10 Marca 2022, 13:47:17 »
Ciężko mi uwierzyć, że termin realizacji zamówienia z listopada 2021 będzie dopiero w grudniu 2022. Nie spotkałem się jeszcze z informacją na forum, że z dnia na dzień termin zostaje przesunięty o 8 msc (Z kwietnia na grudzien). Zaczynam być podejrzliwy.

Offline Piotr Jacek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1802 dnia: 10 Marca 2022, 14:42:47 »
Z przesunięciem terminu produkcji  auta już zamówionego o tyle czasu również się nie spotkałem, ale spotkałem się z informacją, że na pewien model w konkretnej wersji wyposażenia, gdyby go zamówić na początku tego roku, trzeba by czekać do 1 kwartału 2023 i jeszcze bez gwarancji nawet tak odległego terminu. Więc coś może być niestety na rzeczy i cierpliwość trzeba ćwiczyć.
Życzę Ci, żebyś dostał auto jak najszybciej, bo kiedy w zeszłym roku czekałem na swoje nowo zamówione auto (nie Toyotę) 12 tygodni zamiast 10, byłem wściekły jak cholera i opieprzałem sprzedawcę a czekać prawie rok więcej to można oszaleć.

Offline Karolina83

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 1,8 TS
« Odpowiedź #1803 dnia: 14 Marca 2022, 13:33:37 »
Sprawdził Wam się termin dostawy z tym, co było w kodzie źródłowym jako ,,final destination"? Czy raczej nie?
Witam, czy mógłby ktoś podprowadzić mnie do wątku jak sprawdzić final destination? Kiedyś gdzieś widziałam, teraz nie mogę znaleźć:(....bez bicia proszę:)

Offline monasterio

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1804 dnia: 14 Marca 2022, 13:43:08 »
Sprawdził Wam się termin dostawy z tym, co było w kodzie źródłowym jako ,,final destination"? Czy raczej nie?
Witam, czy mógłby ktoś podprowadzić mnie do wątku jak sprawdzić final destination? Kiedyś gdzieś widziałam, teraz nie mogę znaleźć:(....bez bicia proszę:)

a proszę Cię bardzo, post numer 18 (druga strona) tego wątku:
W przeglądarce np. Chrome (podam na jego przykładzie - w innych przeglądarkach jest podobnie) trzeba odpalić narzędzia dla developerów (na windowsie to było chyba Ctrl + Shift + I), przejść do zakładki "Network", wejść na stronę statusu zamówienia i odświeżyć stronę mając otwartą zakładkę network. W zakładce network będzie pole "filter", wystarczy tam wyfiltrować po frazie "api/orders" i powinno się na liście zapytań do serwera pojawić jedna pozycja - żądanie pobrania statusu zamówienia. Klikamy na te żądanie, otworzy się pogląd tego żądania, przechodzimy w nim do zakładki "Preview", pojawi się tam "0: ..." z takim szarym trójkątem (chyba, że mamy więcej samochodów w śledzeniu zamówienia - wtedy trzeba odszukać właściwe zamówienie, najlepiej po kodzie zamówienia - pole "orderId") - klikamy na ten trójkąt, aby nam się to rozwinęło. Jak się rozwinie można tam odszukać pole "VIN"

Ja już ze swoim zamówieniem jestem na ostatniej prostej i mam nadzieję, że w marcu odbiorę (miał być luty/marzec wg zapewnień handlowca). Co lepsze, w zeszłym tygodniu dzwoniłem dopytać i sprzedawca rzucił tekstem: a to dobrze, że dostał pan powiadomienie, że auto jest wyprodukowane i w drodze, bo są straszne opóźnienia w produkcji
« Ostatnia zmiana: 14 Marca 2022, 13:46:40 wysłana przez monasterio »

Offline Karolina83

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1805 dnia: 14 Marca 2022, 15:27:51 »
a proszę Cię bardzo, post numer 18 (druga strona) tego wątku

Dziękuję ślicznie :)

Offline B.N.

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota
« Odpowiedź #1806 dnia: 15 Marca 2022, 10:39:23 »

Witam
Czy ktoś zamawiał Corolle 1.8 TS w  listopadzie 2021 - kiedy potwierdzony odbiór?

Offline RokiKrytyk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1807 dnia: 15 Marca 2022, 10:56:25 »
Witajcie. Możecie coś doradzić proszę? Nie wiem co myśleć. W piątek otrzymałem informację z klient@toyota.pl że moje auto zostało już wyprodukowane z przewidywanym terminem na 2 połowę kwietnia. Z kodu źródłowego wynika, że termin dostawy to koniec maja a dealer mój mówi, że dopiero koniec roku. W aplikacji jest status, że auto jest w produkcji i nie ma VIN jeszcze. Kto waszym zdaniem może mieć rację? Dealer, czy TMPL?

Offline RokiKrytyk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1808 dnia: 15 Marca 2022, 10:58:39 »

Witam
Czy ktoś zamawiał Corolle 1.8 TS w  listopadzie 2021 - kiedy potwierdzony odbiór?

Ja zamawiałem 18 listopada i dealer mówi że dopiero koniec roku. W aplikacji jest status auto w produkcji  a TMPL mówi, że auto jest wyprodukowane i odbior z końcem kwietnia. Jak w powyższym poście napisałem, jestem zmieszany.

Offline Maciek1916

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Corolla
« Odpowiedź #1809 dnia: 15 Marca 2022, 11:11:36 »

Witam
Witam. Zamówienie 23 listopada i auto wczoraj zarejestrowane. Corolla TS w wersji Comfort.

Offline B.N.

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1810 dnia: 15 Marca 2022, 11:28:15 »
Czyli jakaś nadzieja jest, że odbiór nastąpi niebawem ?!?!?! ;-)

Offline B.N.

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1811 dnia: 15 Marca 2022, 11:31:26 »
Do Maciek 1916
A dużo wcześniej miałeś info że już jest.
Jak to przebiegało ?
--------SZCZĘŚLIWCU----------

Offline Maciek1916

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Corolla
« Odpowiedź #1812 dnia: 15 Marca 2022, 11:38:56 »
Ja nie śledziłem w żadnej aplikacji itp. bo miałem czym jeździć i jakiegoś większego ciśnienia nie było. Przy zamówieniu miałem termin koniec stycznia. Zadzwoniłem do handlowca kilka dni przed tym terminem i powiedział mi że będzie początek kwietnia. W zeszłym tygodniu wysłał mi info że auto już u nich.

Offline B.N.

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1813 dnia: 15 Marca 2022, 12:06:10 »
Może ktoś się jeszcze wypowie na temat listopadowego zamówienia, późniejszego oczekiwania i ewentualnego finału?

Offline Karolina83

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1814 dnia: 15 Marca 2022, 12:44:50 »
Może ktoś się jeszcze wypowie na temat listopadowego zamówienia, późniejszego oczekiwania i ewentualnego finału?
Ja zamawiałam 1.8 TS Comfort+style+tech 30 listopada....Termin odbioru podobno czerwiec/lipiec....Czekam, w aplikacji cisza.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl