Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1033523 razy)

Offline szwed

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: corolla
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #1860 dnia: 06 Kwietnia 2022, 12:16:07 »
Ktoś wie, ile wcześniej przez faktycznym odbiorem pojawia się status <produkcja w toku> ?
Jest to miesiąc, 2 miesiące wcześniej ?

Według mojego dilera, czeka się mniej więcej miesiąc od momentu rozpoczęcia produkcji.

Offline RokiKrytyk

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #1861 dnia: 06 Kwietnia 2022, 18:27:22 »
Ktoś wie, ile wcześniej przez faktycznym odbiorem pojawia się status <produkcja w toku> ?
Jest to miesiąc, 2 miesiące wcześniej ?

Według mojego dilera, czeka się mniej więcej miesiąc od momentu rozpoczęcia produkcji.

Między 1.5 msc a 2 msc lub nawet dłużej.  Taki jest wniosek n a podstawie udzielonych informacji przez forumowiczów. Pokrywają się z tym jak u mnie wygląda cały proces od produkcji aż do odbioru. Auto wyprodukowane 9 marca  a odbior ostatni tydzień kwietnia. Dzisiaj wjechało do Mszczonowa i tam okolo 2 tyg będzie, następnie transport do dealera i po kilku dniach odbior.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #1862 dnia: 07 Kwietnia 2022, 11:42:07 »
Jeśli ktoś chce, to może zainstalować sobie dodatek do śledzenia zamówienia:
https://github.com/thyngster/toyota-orders-tracker
Wada (dla mnie): po hiszpańsku, ale można przetłumaczyć. Instrukcja instalacji jest podana na stronie. Trzeba ściągnąć plik zip i wypakować gdzieś. Ja używam Ms Edge, ale działa z każdą przeglądarką na chrome. W edge wpisać w pasku adresu edge:extensions załaduj nierozpakowane i wybrać folder z wtyczką. Potem logowanie na stronę toyoty, wejście w zakładkę mój samochód, moje zamówienie i wyskoczy strona z podsumowaniem.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline grz3hoo

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla TS 2,0H
« Odpowiedź #1863 dnia: 07 Kwietnia 2022, 12:50:16 »
W ramach ciekawostki. W 2023 jest facelift toyoty corolla i wzmocniony układ hybrydowy i nowe multimedia...
Wersja z 2,0 Hybrid Dynamic Force ma mieć po 195 KM

Offline RokiKrytyk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1864 dnia: 07 Kwietnia 2022, 13:09:12 »
Wada (dla mnie): po hiszpańsku, ale można przetłumaczyć. Instrukcja instalacji jest podana na stronie. Trzeba ściągnąć plik zip i wypakować gdzieś. Ja używam Ms Edge, ale działa z każdą przeglądarką na chrome. W edge wpisać w pasku adresu edge:extensions załaduj nierozpakowane i wybrać folder z wtyczką. Potem logowanie na stronę toyoty, wejście w zakładkę mój samochód, moje zamówienie i wyskoczy strona z podsumowaniem.

Możesz napisać proszę , co daje ten dodatek w porównaniu do trybu deweloperskiego? Są w nim jakieś dodatkowe istotne informacje?

Offline apek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1865 dnia: 07 Kwietnia 2022, 13:49:29 »
Widzisz głównie to samo, ale w przyjaźniejszej formie. Ja w trybie deweloperskim nie znalazłem daty przewidywanej produkcji, a z dodatku się dowiedziałem, kiedy ma być zaczęta produkcja.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD

Offline K@11e

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: będzie Corolla
« Odpowiedź #1866 dnia: 07 Kwietnia 2022, 16:34:51 »
U mnie wg aplikacji nadal "przetwarzanie zamówienia", ale data z pola "estimatedDeliveryToFinalDestination" przeskoczyła o miesiąc (z czerwca na maj), a wg dealera auto jest w drodze i przed końcem kwietnia powinno być do odbioru...

Kogoś zamówienie również wisi na statusie "W transporcie - Zeebrugge"? Zauważyłem w kodzie że zmienił się status na opuszczono w dniu 29.03.2022 i jest w drodze do Mszczonowa, gdzie powinien dotrzeć 31.04.2022 ale nadal nie dotarł. Ile przeważnie trwa taki transport?

4.
countryCode: "BE"
countryName: "BELGIUM"
destinationType: "HUB"
estimatedArrivalDate: "2022-03-17"
isVisited: "inTransit"
leftLocationOn: "2022-03-29"
locationCode: "HB.ZB.1"
locationLatitude: 51.3189468
locationLongitude: 3.2068507
locationName: "Zeebrugge"
transportMethod: "Rail"
5.
countryCode: "PL"
countryName: "POLAND"
estimatedArrivalDate: "2022-03-31"
isVisited: "notVisited"
leftLocationOn: ""
locationCode: "HB.MZ.1"
locationLatitude: 51.97417
locationLongitude: 20.52667
locationName: "Mszczonow"

Ja mam w transporcie z planowaną datą w Mszczonowie 02.04.2022. Dziwne jest to, że w wersjii przegladarkowej mój status cofnął się z Zeebrugge do Grimsby. W aplikacji natomiast wciąż jest w Zeebrugge.

Offline RokiKrytyk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1867 dnia: 07 Kwietnia 2022, 17:28:29 »
U mnie wg aplikacji nadal "przetwarzanie zamówienia", ale data z pola "estimatedDeliveryToFinalDestination" przeskoczyła o miesiąc (z czerwca na maj), a wg dealera auto jest w drodze i przed końcem kwietnia powinno być do odbioru...

Kogoś zamówienie również wisi na statusie "W transporcie - Zeebrugge"? Zauważyłem w kodzie że zmienił się status na opuszczono w dniu 29.03.2022 i jest w drodze do Mszczonowa, gdzie powinien dotrzeć 31.04.2022 ale nadal nie dotarł. Ile przeważnie trwa taki transport?

4.
countryCode: "BE"
countryName: "BELGIUM"
estimatedArrivalDate: "2022-03-17"
isVisited: "inTransit"
leftLocationOn: "2022-03-29"
locationCode: "HB.ZB.1"
locationLatitude: 51.3189468
locationLongitude: 3.2068507
locationName: "Zeebrugge"
5.
countryCode: "PL"
countryName: "POLAND"
estimatedArrivalDate: "2022-03-31"
isVisited: "notVisited"
leftLocationOn: ""
locationCode: "HB.MZ.1"
locationLatitude: 51.97417
locationLongitude: 20.52667
locationName: "Mszczonow"

Ja mam w transporcie z planowaną datą w Mszczonowie 02.04.2022. Dziwne jest to, że w wersjii przegladarkowej mój status cofnął się z Zeebrugge do Grimsby. W aplikacji natomiast wciąż jest w Zeebrugge.

Napisz do toyoty. Oni Ci odpiszą kiedy jest planowany odbior auta a nawet potwierdza czy zostało już wyprodukowane. Jeśli nie zostało wyprodukowane to nie ma szans na odbior w kwietniu. Najwcześniej  2ga połowa maja.

Offline Kanapka

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla
« Odpowiedź #1868 dnia: 07 Kwietnia 2022, 18:05:09 »
@RokiKrytyk, @K@11e: auto odbieram pod koniec przyszłego tygodnia lub zaraz po świętach według dilera.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1869 dnia: 07 Kwietnia 2022, 21:25:39 »
Zmieniłem na język polski (znaczy przetłumaczyłem ile umiałem) i wrzucam na https://megawrzuta.pl/download/53c551ac6df3352d68a66de0ccc267ba.html

Offline trepek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1870 dnia: 07 Kwietnia 2022, 21:34:14 »
W ramach ciekawostki. W 2023 jest facelift toyoty corolla i wzmocniony układ hybrydowy i nowe multimedia...
Wersja z 2,0 Hybrid Dynamic Force ma mieć po 195 KM

Ma byc ta sama jednostka co w Corolli Cross?

Offline OBI_FMJ_PL

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 AWD HYBRID
« Odpowiedź #1871 dnia: 08 Kwietnia 2022, 00:45:14 »
Zmieniłem na język polski (znaczy przetłumaczyłem ile umiałem)
Dzięki dobry człowieku, działa, ale muszę jeszcze poczekać. Po 1,5 miesiąca "ZAMÓWIENIE NIE POSIADA JESZCZE DANYCH ETAPÓW" :) Nie powinno być "dalszych"?
RAV4 C+S, AWD, hybrid, Tokyo RED - zamówienie z 18.02.2022 r. - 20.01.2023 - odebrany!

Offline apek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1872 dnia: 08 Kwietnia 2022, 06:33:33 »
Zmieniłem na język polski (znaczy przetłumaczyłem ile umiałem)
Dzięki dobry człowieku, działa, ale muszę jeszcze poczekać. Po 1,5 miesiąca "ZAMÓWIENIE NIE POSIADA JESZCZE DANYCH ETAPÓW" :) Nie powinno być "dalszych"?
Sprawdzę co z tym zrobiłem I najwyżej poprawię. Jeśli chcesz sam coś pozmieniać to wystarczy edytować plik injection czy jakoś tak (teraz mam wyłączony komputer) za pomocą np. notepad++. Nie wiem też co oznaczają pewne skróty, to zostawiłem jak jest. Wszelkie poprawki mile widziane, żeby każdemu korzystało się wygodnie i z poprawną polszczyzną.

Offline alexh750

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
« Odpowiedź #1873 dnia: 08 Kwietnia 2022, 09:16:29 »

Próbuję zainstalować rozszerzenie (na chrome) ale po instalacji mam info o błędzie: "Manifest version 2 is deprecated, and support will be removed in 2023" . Miałeś może coś takiego?

Edit: Po restarcie przeglądarki, mimo błędu, rozszerzenie działa :) Dzięki.
« Ostatnia zmiana: 08 Kwietnia 2022, 09:19:52 wysłana przez alexh750 »

Offline RokiKrytyk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1874 dnia: 08 Kwietnia 2022, 09:39:35 »
@RokiKrytyk, @K@11e: auto odbieram pod koniec przyszłego tygodnia lub zaraz po świętach według dilera.

Dzięki za informację. Nasze auta wjechały do PL w tyg odstępie, więc zakładam, że odbiorę auto zgodnie z informacją w aplikacji tj z końcem marca. Mam na myśli informacje z apki z środy która wskazywała odbior na 29.04.2022. Teraz przewidywany odbior jest na 1900.01.01 ;-)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl