Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1034758 razy)

Offline czarmi

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla2.0GR HB
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #1890 dnia: 25 Kwietnia 2022, 12:09:08 »
Myślę, ze najprościej jest zadzwonić do dealera i najpierw wysłuchać co on ma do powiedzenia w tej sprawie.
Później wyciągać wnioski i powziąć decyzję.
Powodzenia :-)
Corolla 2.0 HB GR Sport Dynamic, 2RZ, 2023r.

Offline trepek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1891 dnia: 25 Kwietnia 2022, 14:57:20 »
Mam oficjalne info, ze w roczniku modelowym 2023 wylatuje wersja Executive z wyposazenia. Max to bedzie GR + Dynamic. No i wersja 2.0 bedzie miala 196 koni. Obecnie czas oczekiwania na samochod to rok z tendencja rosnaca.

Offline czarmi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1892 dnia: 25 Kwietnia 2022, 15:52:28 »
Właśnie taką zamówiłem, z terminem dostawy określonym w umowie - luty 2023r.
Corolla GR Sport + Dynamic z silnikiem 2.0 z mocą 195KM i z ponad dwudziestoma modyfikacjami/nowym wyposażeniem, określonymi w poszczególnych wersjach (Comfort; Style; GR Sport Dynamic) razem.
Nowe wyposażenie ma dotyczyć między innymi od powiększenia cyfrowego wyświetlacza na tablicy zegarów (12,3"), systemu multimedialnego Toyota z kolorowym ekranem dotykowym (10,5"HD), nowego sportowego designu tylnego i przedniego zderzaka, nowych świateł przednich LED z kierunkowskazem zintegrowanym ze światłami do jazdy dziennej, nową tapicerką z elementami alcantary, aż po nowy design kół 18".
Czas pokaże ile trzeba będzie czekać faktycznie ...

Offline monasterio

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #1893 dnia: 25 Kwietnia 2022, 15:58:22 »
Jak możecie ocenić faktyczny czas transportu auta z Mszczonowa do dilera. Pytanie kieruję do tych, którzy odbierali zamówione auta w ostatnim czasie (w tym roku).
Informację, że auto jest w Mszczonowie otrzymałem na początku marca (chyba jakoś na początku) a auto odbierałem 22.03. Do dealera trafiło niecały tydzień wcześniej - tyle czasu zajęło im zarejestrowanie i doposażenie auta.
Całość około 3 tygodni w moim przypadku.

Offline Johny87

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1894 dnia: 25 Kwietnia 2022, 20:03:02 »
Ile mniej więcej czeka się na auto od momentu podpisania umowy leasingu(w aplikacji auto ma cały czas status zamówienie w toku)

Offline Karolina83

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 1,8 TS
« Odpowiedź #1895 dnia: 26 Kwietnia 2022, 00:29:02 »
Jak możecie ocenić faktyczny czas transportu auta z Mszczonowa do dilera. Pytanie kieruję do tych, którzy odbierali zamówione auta w ostatnim czasie (w tym roku). Sytuacja jest o tyle dziwna, że termin odbioru samochodu został określony w zamówieniu na sierpień-wrzesień, a tu nagle dostaję informację, że auto jest w Mszczonowie i muszę się zadeklarować co do jego odbioru od dilera w ciagu najbliższych dwóch tygodni, a najpóźniej w czerwcu.

Ja to bym tak nawet chciała..... Auto zamowione 30 listopa i ciągle nie w produkcji. Niby jeszxze czas.... Ale jakos myślę, ze to sie moze niestery przeciągnąć....

Offline RokiKrytyk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1896 dnia: 26 Kwietnia 2022, 11:14:02 »
Opiszę jak u mnie to wygląda:

Zamówienie 1.8 TS  w listopadzie, chyba 18go. Auto zostało wyprodukowane 9 marca. Na placu koło fabryki stało do 27 marca. W Zeebrugge pojawiło się 28 marca i opuściło 31 marca. W Mszczonowie od 6 kwietnia. Odbior 28 kwietnia.

Wniosek: od produkcji do odbioru ponad 1.5 msc.

Offline Kanapka

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla
« Odpowiedź #1897 dnia: 26 Kwietnia 2022, 12:00:43 »

Zamówienie 1.8 TS  w listopadzie, chyba 18go. Auto zostało wyprodukowane 9 marca. Na placu koło fabryki stało do 27 marca. W Zeebrugge pojawiło się 28 marca i opuściło 31 marca. W Mszczonowie od 6 kwietnia. Odbior 28 kwietnia.

Twoje zamówienie również czeka w Mszczonowie przez brak części? W aplikacji termin odbioru mam na 14.04.22, auto jest zarejestrowane ale nadal nie może wyjechać przez ten brak. Ani klient@toyota.pl ani diler nie są w stanie powiedzieć kiedy auto zostanie skompletowane i dostarczone. Pierwszy raz kupuję nowe auto i jestem rozczarowany podejściem Toyoty w tej sprawie.

Offline szwed

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: corolla
« Odpowiedź #1898 dnia: 26 Kwietnia 2022, 13:36:46 »
Twoje zamówienie również czeka w Mszczonowie przez brak części? W aplikacji termin odbioru mam na 14.04.22, auto jest zarejestrowane ale nadal nie może wyjechać przez ten brak. Ani klient@toyota.pl ani diler nie są w stanie powiedzieć kiedy auto zostanie skompletowane i dostarczone. Pierwszy raz kupuję nowe auto i jestem rozczarowany podejściem Toyoty w tej sprawie.

Jakich części im brakuje?

Offline RokiKrytyk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1899 dnia: 26 Kwietnia 2022, 15:53:27 »

Moje auto już jest w salonie. Nic mi nie wiadomo, aby brakowało części do montażu w Mszczonowie. Możesz coś więcej napisać o tym, czego konkretnie brakuje?

Offline Kanapka

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1900 dnia: 26 Kwietnia 2022, 17:03:31 »

Moje auto już jest w salonie. Nic mi nie wiadomo, aby brakowało części do montażu w Mszczonowie. Możesz coś więcej napisać o tym, czego konkretnie brakuje?

@szwed, @RokiKrytyk: brakuje "chromowanej listwy z przodu samochodu", cytując dilera. Zamawiałem czarną wersje Executive z szyberdachem, bez jakichkolwiek innych zmian w wyposażeniu.

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #1901 dnia: 26 Kwietnia 2022, 18:28:33 »
Mam oficjalne info, ze w roczniku modelowym 2023 wylatuje wersja Executive z wyposazenia

Pewnie z powodu problemów z półprzewodnikami, których w Executive jest najwięcej.

łaśnie taką zamówiłem,
Corolla GR Sport + Dynamic z silnikiem 2.0 z mocą 195KM

Możesz napisać, gdzie ty w dzisiejszych czasach będziesz tym jeździł? Bo ja swoją 1,8, 122 KM już dwa mandaty złapałem za przekroczenie prędkości :-( więc 2,0, 195 KM w moich warunkach drogowych do niczego by mi się nie przydała, a i paliwa więcej bierze.
« Ostatnia zmiana: 26 Kwietnia 2022, 18:30:30 wysłana przez fynooh »
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline czarmi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1902 dnia: 26 Kwietnia 2022, 19:59:41 »
Możesz napisać, gdzie ty w dzisiejszych czasach będziesz tym jeździł? Bo ja swoją 1,8, 122 KM już dwa mandaty złapałem za przekroczenie prędkości  więc 2,0, 195 KM w moich warunkach drogowych do niczego by mi się nie przydała, a i paliwa więcej bierze.
Też mi argument...
Próbujesz mnie pouczać?

Offline RokiKrytyk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1903 dnia: 26 Kwietnia 2022, 20:26:04 »
Mam oficjalne info, ze w roczniku modelowym 2023 wylatuje wersja Executive z wyposazenia

Pewnie z powodu problemów z półprzewodnikami, których w Executive jest najwięcej.

łaśnie taką zamówiłem,
Corolla GR Sport + Dynamic z silnikiem 2.0 z mocą 195KM

Możesz napisać, gdzie ty w dzisiejszych czasach będziesz tym jeździł? Bo ja swoją 1,8, 122 KM już dwa mandaty złapałem za przekroczenie prędkości :-( więc 2,0, 195 KM w moich warunkach drogowych do niczego by mi się nie przydała, a i paliwa więcej bierze.

Calkowicie sie nie zgadzam z Twoją opinią. Nie chodzi o prędkość maksymalną, ale o dynamikę, przyspieszenie, kulturę pracy silnika i bezpieczeństwo podczas np wyprzedzania. Sam mam 1.8, lecz wybrałem go z innych względów mając świadomość i ból serca, że będzie mi w nim bardzo brakowało mocy.

Offline Kanapka

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1904 dnia: 27 Kwietnia 2022, 14:40:41 »

@szwed, @RokiKrytyk: brakuje "chromowanej listwy z przodu samochodu", cytując dilera. Zamawiałem czarną wersje Executive z szyberdachem, bez jakichkolwiek innych zmian w wyposażeniu.

Udało się, auto skompletowane i jest już w drodze do salonu. Jutro odbieram.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl