Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1032807 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline izam

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla HSD
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #2250 dnia: 08 Października 2022, 13:33:58 »
ą skórę oni mają konserwować ? Przecież tam jest skaj i mielonka.
Zamówiłem wersje Executive + VIP (jasne wnętrze). Jeżeli jakość tych skór jest dyskusyjna to tym bardziej impregnacja wyjdzie im tylko na zdrowie. Wole zapobiegać niż potem naprawiać :)
Corolla TS 2.0 Executive, VIP, SkyView, JBL, Oxide Bronze

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2251 dnia: 08 Października 2022, 13:39:16 »
Jeżeli jakość tych skór jest dyskusyjna to tym bardziej impregnacja wyjdzie im tylko na zdrowie
Jak już napisałem , tam nie ma żadnych skór. Mielonka jest nazywana skórą tylko ze względów marketingowych. Jest to po prostu  połączenie odpadków jakichkolwiek skór zwierzęcych i naturalnego lateksu. Odpadki skórzane,  znajdują się w części wewnętrznej, a na zewnątrz mamy warstwę „plastiku”. Chcesz, żeby plastik impregnowali?
« Ostatnia zmiana: 08 Października 2022, 13:44:18 wysłana przez pireus »

Offline izam

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2252 dnia: 08 Października 2022, 13:49:54 »
Jak już to tworzywo sztuczne :) Ale tak, chcę to zrobić.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2253 dnia: 08 Października 2022, 13:59:49 »
Jak już to tworzywo sztuczne
A plastik nie jest tworzywem sztucznym? Chyba nie każde tworzywo sztuczne jest plastikiem, a każdy plastik jest tworzywem sztucznym. Tak kiedyś mnie uczyli na logice. Ale może coś źle zrozumiałem

Offline izam

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2254 dnia: 08 Października 2022, 14:27:49 »
Tak to prawda, plastik jest tworzywem sztucznym. Zrobiłem skrót myślowy polegający na tym, że założyłem (być może błędnie), że plastik jest tworzywem sztucznym twardym - nie że giętkim ale twardym.
Tylko szkoda, że nie byłeś taki płodny w swoich wywodach jak zadawałem konkretne pytania tylko uczepiłeś się tego, że chce wydać swoje pieniądze na impregnację skór zwanych przez Ciebie plastikiem.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #2255 dnia: 08 Października 2022, 15:11:41 »
Twoje pieniądze, twoja sprawa. Konserwacja na pewno nie zaszkodzi a ktoś kiedyś będzie szczęśliwy odkupując od Ciebie auto. To samo skóry/nie skóry,  na pewno nie zaszkodzi.  Ostatnio jak wsiadłem w salonie  do auta z jasną tapicerką skóropodobną w dżinsach, to piękne ślady zostały na fotelu (mazda). Na pewno coś tam uchroni tą tapicerkę zamówiona przez Ciebie impregnacja.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline RokiKrytyk

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #2256 dnia: 08 Października 2022, 17:15:18 »
Nie żałuj JBL. Lepiej za te 5 klocków kupić coś innego do auta, np usługę konserwacji podwozia
Konserwację podwozia zamówiłem od razu przy podpisywaniu umowy. Mało tego, wziąłem też ceramikę i impregnacje skór oraz całego wnętrza :)
W sumie jak byłem teraz w salonie na rozmowach to wsiadłem do Corollki 2.0 TS i już ten samochód nie zrobił na mnie takiego wrażenia jak rok temu. Raczej to była biedniejsza wersja (nie było choćby ładowarki indukcyjnej) ale jakość wykonania była bardzo słaba. Inaczej ja zapamiętałem. Tapicerka strasznie twarda, kierownica jakaś cienka, konsola centralna nie miała tej chromowanej(?) otoczki. Ciekawe czy wykonanie materiałów wnętrza różni się w zależności od wersji wyposażeniowej. Mam nadzieję, że tak :)
Żeby nie to, że wszędzie trzeba długo czekać na nowy samochód to poszedł bym gdzieś indziej a Toyotę rzucił w diabły.

konserwacje je w nowym aucie ? Ty chcesz tym autem 25 lat jeździć??? Prędzej wszystko padnie niż rdza zje auto. A nawet jak rdza nie wyjdzie to po 15 latach wartość jego będzie 10 tys zł. Ja rozumiem konserwowa polonezy ale nowe auto z salonu.

Mam inne zdanie nt konserwacji. Jeśli ktoś zamierza jeździć autem długo, to konserwacja jest bardzo wskazana ze wzgledu na jej symboliczną ilość w nowych autach. Sam się przekonałem na władnej skórze kiedy kupilem 5 letnia Jettę i myślałem, że jest tylko na max 5 lat. Przejeżdziłem nią 10 i była w świetnej kondycji mechanicznej. Jednak ze względu na rude podwozie musiałem ja sprzedać. Gdybym zakonserwował jak tylko kupiłem, to niebyloby mnie na tym forum i dalej nią bym jeździł. Ja swoją konserwuje, bo wiem, że jeśli nie będę miał dzwonów i nikt mi jej nie ukradnie, to będziemy zaprzyjaźnieni na długie lata. Wg mnie zakonserwować auto jest warto, ale to tylko moja opinia.

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
« Odpowiedź #2257 dnia: 08 Października 2022, 17:22:11 »
A co dokładnie robią w ramach konserwacji? Zabezpieczają antykorozyjnie jakoś?
I to się kupuje przy ustalaniu dodatków/szczegółów odbioru auta?

Tak z ciekawości pytam, ale w sumie nie jest to takie głupie bo kto wie jaka będzie sytuacja na rynku za 5 lat, gdzie wszystko nam ograniczają.

Offline RokiKrytyk

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #2258 dnia: 08 Października 2022, 17:33:07 »
A co dokładnie robią w ramach konserwacji? Zabezpieczają antykorozyjnie jakoś?
I to się kupuje przy ustalaniu dodatków/szczegółów odbioru auta?

Tak z ciekawości pytam, ale w sumie nie jest to takie głupie bo kto wie jaka będzie sytuacja na rynku za 5 lat, gdzie wszystko nam ograniczają.

Ja nie konserwuje w Toyocie, bo nie zrobią tego dokładnie łącznie ze ściągnięciem zbiornika i wydechu. Konserwacja polega na aplikacji całego podwozia i profili zamkniętych woskiem.
 Ściągane są osłony, zbiornik, wydech. Myte, suszone i odtłuszczone podwozie i na koniec aplikacja. Są różne środki do aplikacji. Ja zdecydowałem się na wosk. Gwarancji nie tracisz, bo pytałem TMPL.

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
« Odpowiedź #2259 dnia: 08 Października 2022, 17:39:32 »
Jaka cena?

Offline nowy218

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Zaden
« Odpowiedź #2260 dnia: 08 Października 2022, 18:27:15 »
Wie ktoś jak często oni wysyłają statkiem te auta? Raz na miesiąc? Produkcja trwa cały miesiąc czy też jakoś bliżej wypływu?

Offline Dariousz

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Corolla 2.0 TS
« Odpowiedź #2261 dnia: 08 Października 2022, 18:34:48 »
Może kogoś zainteresuje historia mojego zamówienia. :)

1. Zamówienie 28.12.2021
2. Produkcja 28.08.2022
3. Transport Mszczonów 05.10.2022
4. Odbiór w salonie prawdopodobnie koniec pażdziernika

Offline Dariousz

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Corolla 2.0 TS
« Odpowiedź #2262 dnia: 08 Października 2022, 18:36:29 »
Zapomniałem dopisać. Corolla TS 2.0 Hybrid Executive

Offline praetore

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Plug In
« Odpowiedź #2263 dnia: 08 Października 2022, 18:41:12 »
Na stronie Toyoty piszą, że w Mszczonowie auta stoją zazwyczaj do 21 dni.

Offline nowy218

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Zaden
« Odpowiedź #2264 dnia: 08 Października 2022, 18:43:09 »
25 sierpnia zaczęła się produkcja mojej corolli cross i byłem ciekaw ile się produkuje  :-)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl