Ja rownież bardziej wybierałem miedzy różnymi typami aut byłem byłem na jeździe testowej tymi autami zanim podjąłem decyzje o zakupie Corolli Cross:
- BMW 3 - zbyt małe w środku
- Ford Kuga - fajnie jeździ - ale mocno wykończenie nam nie odpowiadało.
- Cupra formentor - fajnie jeździ ale bagażnik malutki
- Cupra Ateca - fajnie jeździ - ale zbyt mocno vw… a nie lubię ich stylu - ale silnik super

- Rav4 Plug in - fajnie przyspiesza - ale źle mi się tym jeździło i żonie - mieliśmy odczucie że to po prostu nie to od samego zajęcia miejsca za kierownicą po przez jazdę.
- Mazda CX60 - fajne ale wyspecyfikowany jak chciałem to bardzo drogi wóz.
- nowa Honda Civic oraz CRV - auta fajne ale hybryda hondy mi nie podeszła
- ostatnio KIA jeździłem bo chciałem sprawdzić to co na forum polecaliście czyli KIA Niro - ale ich napęd jest za słaby a w środku czułem się przytłoczony ekranami…
Kryterium doboru aut było podyktowane moim portfelem i subiektywnymi odczuciami (np na BMW byłem skłonny dorzucić do budżetu tak samo do Mazdy, ale przy KIA czy fordzie już nie, nawet do rav4 plugin bym dorzucił, ale jazda testowa mi to wybiła z głowy)
Przekrój aut jak widać był spory bo tak naprawdę kupując nowe auto szukałem tego w czym się odnajdę - corolla Cross kupiła mnie mocą i wyglądem - mnie się podoba. A na Byond Zero doszła bardzo wygodna dla mnie pozycja za kierownicą - gdzie się tylko upewniłem w dobrym wyborze. Później prezentacja w Hiszpanii i korekta przyspieszenia z 8.1 na 7.5 do 100 rownież sprawiła że jeszcze bardziej utwierdzam się w przekonaniu że to dobry wybór. Niskie spalanie wg testów też pozwala sądzić że to dobry wybór. I póki co mimo masy szamba jakie się wylało na ten samochód i tak się doczekać nie mogę aż odbiorę

Bo główny zarzut do tego auta który się powtarza to wyciszenie - który będzie można naprawić za 5-6k w niezależnym serwisie i po problemie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk