Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1034009 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pireus

• Gość
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #2385 dnia: 02 Listopada 2022, 20:39:31 »
Ok przekonałes mnie
Zdjęcia są zrobione pod różnym kątem, mogą przekłamywać realną wielkość bagażników

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #2386 dnia: 02 Listopada 2022, 20:39:53 »
A o konserwacji szkoda gadać bo mało kto robi dobrze. Po kilku latach kamienie i tak uszkodzą podwozie. I ruda może pojawić się że z dwojoną siłą po 10-15 latach.

Sądzę z tej wypowiedzi że chcesz sam siebie oszukać i usprawiedliwić by tego nie robić.
Jeśli dobrze poszukasz to znajdziesz odpowiednią firme.
Stosowane środki i technologia nanoszenia tak poszła do przodu że
powierzchnia konserwowana nie ulega odsłonięciu nawet przy jeździe po kamienistej drodze.

黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline dariolee

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2387 dnia: 02 Listopada 2022, 20:52:20 »
Ja rownież bardziej wybierałem miedzy różnymi typami aut byłem byłem na jeździe testowej tymi autami zanim podjąłem decyzje o zakupie Corolli Cross:
- BMW 3 - zbyt małe w środku
- Ford Kuga - fajnie jeździ - ale mocno wykończenie nam nie odpowiadało.
- Cupra formentor - fajnie jeździ ale bagażnik malutki
- Cupra Ateca - fajnie jeździ - ale zbyt mocno vw… a nie lubię ich stylu - ale silnik super :)
- Rav4 Plug in - fajnie przyspiesza - ale źle mi się tym jeździło i żonie - mieliśmy odczucie że to po prostu nie to od samego zajęcia miejsca za kierownicą po przez jazdę.
- Mazda CX60 - fajne ale wyspecyfikowany jak chciałem to bardzo drogi wóz.
- nowa Honda Civic oraz CRV - auta fajne ale hybryda hondy mi nie podeszła
- ostatnio KIA jeździłem bo chciałem sprawdzić to co na forum polecaliście czyli KIA Niro - ale ich napęd jest za słaby a w środku czułem się przytłoczony ekranami…

Ja zamówiłem Corollę TS 2023 ale zanim to zrobiłem jeździłem:
- Corollą 2.0
- RAV4 - chciałem na początku zamówić w ciemno ale po jeździe w trasie i hałasie przeszło mi
- Mazda 6 - także chciałem brać w ciemno ale jeździłem 2.0 i wszystko fajnie tylko nie było zbytnio czym jechać
- Kia Ceed 1.5 160KM - nawet ok tylko zadecydował brak automatu w ofercie
- Kia Proceed 1.6 204KM - 1-2letnia, tu jest czym jechać ale wydechy za głośne i dzieciaki narzekały na hałas
I z całości najlepszym kompromisem okazała się Corolla
Corolla 2.0 196 GR Sport + Dynamic TS

Offline KLP89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2388 dnia: 02 Listopada 2022, 21:13:25 »
Ja rownież bardziej wybierałem miedzy różnymi typami aut byłem byłem na jeździe testowej tymi autami zanim podjąłem decyzje o zakupie Corolli Cross:
- BMW 3 - zbyt małe w środku
- Ford Kuga - fajnie jeździ - ale mocno wykończenie nam nie odpowiadało.
- Cupra formentor - fajnie jeździ ale bagażnik malutki
- Cupra Ateca - fajnie jeździ - ale zbyt mocno vw… a nie lubię ich stylu - ale silnik super :)
- Rav4 Plug in - fajnie przyspiesza - ale źle mi się tym jeździło i żonie - mieliśmy odczucie że to po prostu nie to od samego zajęcia miejsca za kierownicą po przez jazdę.
- Mazda CX60 - fajne ale wyspecyfikowany jak chciałem to bardzo drogi wóz.
- nowa Honda Civic oraz CRV - auta fajne ale hybryda hondy mi nie podeszła
- ostatnio KIA jeździłem bo chciałem sprawdzić to co na forum polecaliście czyli KIA Niro - ale ich napęd jest za słaby a w środku czułem się przytłoczony ekranami…

Ja zamówiłem Corollę TS 2023 ale zanim to zrobiłem jeździłem:
- Corollą 2.0
- RAV4 - chciałem na początku zamówić w ciemno ale po jeździe w trasie i hałasie przeszło mi
- Mazda 6 - także chciałem brać w ciemno ale jeździłem 2.0 i wszystko fajnie tylko nie było zbytnio czym jechać
- Kia Ceed 1.5 160KM - nawet ok tylko zadecydował brak automatu w ofercie
- Kia Proceed 1.6 204KM - 1-2letnia, tu jest czym jechać ale wydechy za głośne i dzieciaki narzekały na hałas
I z całości najlepszym kompromisem okazała się Corolla
I o to chodzi - może toyota  nie ma auta będącego mistrzem w jakimś konkretnym aspekcie kategorii- ale biorąc całokształt - corollę wypadają całkiem nieźle. W końcu je kupujemy :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline KLP89

• Toyot Pełzający
  • **
Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #2389 dnia: 02 Listopada 2022, 21:17:09 »
Ja bym jeszcze dołożył do tej listy cx-5 który ma bardzo ładną podniesioną sylwetkę - widać, że to SUV, w przeciwieństwie do opadającej xc30
Tak tym też jeździłem - umknęło mi gdy wymieniałem :) auto fajne i bardzo dobrze jeździ ale opatrzone na ulicy i te spalanie trochę duże… w porównaniu do CC czy nawet RAV4.

« Ostatnia zmiana: 02 Listopada 2022, 21:22:10 wysłana przez KLP89 »

Offline KLP89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2390 dnia: 02 Listopada 2022, 21:41:27 »
Ok przekonałes mnie
Zdjęcia są zrobione pod różnym kątem, mogą przekłamywać realną wielkość bagażników
Może i są pod różnym kątem - ale to nie znaczy że ich nie widziałem i subiektywnie naprawdę ten w CC wydaje się być pakowniejszy ;) Mało tego bagażnik cupry Ateca porównywany był bezpośrednio z Suzuki Vitarą - postawiłem auta obok siebie kuframi otwartymi i Vitara ze swoimi 380L miała porównywalny kufer do Cupra Ateca która w papierach ma 485L… to co grupa VAG podaje odnośnie pojemności bagażników to gruba przesada - Japończycy pod tym względem
tak nie ściemniają klientom. Sam sprzedawca gdy to widział stwierdził że w Cuprze pewnie z kołem zapasowym policzone :)

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2391 dnia: 02 Listopada 2022, 22:44:31 »
subiektywnie naprawdę ten w CC wydaje się być pakowniejszy
Być może tak jest, ale dla mnie najważniejszy jest test walizek (powinni określić do pomiarów wymiar standardowych walizek i podawać ile i jakie się mieszczą), nienawidzę upychania toreb, torebek itp. w każdą wolną dziurę.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #2392 dnia: 02 Listopada 2022, 23:01:35 »
Oooo, ja też
W Ravie nie ma tego problemu i to jest wartość dodana

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #2393 dnia: 03 Listopada 2022, 05:37:35 »
Nie wiem czy o tym było już na forum ale czy ktoś Was oświecił jak wygląda ewentualna podwyżka ceny za auto jak euro przekroczy 5zł? Mi dealer powiedział, że ponieważ takiej sytuacji nie było to nie wiedzą :) i w razie co nie wiadomo na ile się szykować. Może komuś innemu udało się dowiedzieć.

Offline TenTakiTam

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: TS 2.0 MY2023
« Odpowiedź #2394 dnia: 03 Listopada 2022, 08:17:30 »
Nie wiem czy o tym było już na forum ale czy ktoś Was oświecił jak wygląda ewentualna podwyżka ceny za auto jak euro przekroczy 5zł? Mi dealer powiedział, że ponieważ takiej sytuacji nie było to nie wiedzą  i w razie co nie wiadomo na ile się szykować. Może komuś innemu udało się dowiedzieć.
Mi powiedziano, że podwyżka nie powinna przekroczyć kwoty 'zaliczki' którą wpłaciłem (3500zł), ale nie przywiązywałbym się do tej informacji... Niestety, ale w takim przypadku będziemy na łasce sprzedającego.
Toyota Corolla TS 2.0 GR SPORT+Dynamic MY23

Offline dariolee

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2395 dnia: 03 Listopada 2022, 08:19:09 »
Ja obstawiam, że o ile zdrożeje o tyle trzeba będzie dopłacić.
Zakładając, że Corolla kosztuje 150tys zł a 1 Euro jest po 5zł to daje 30tys Euro, czyli jak Euro będzie po 5.20 to trzeba będzie dopłacić 20gr x 30 000 = 6tys zł
Przynajmniej na logikę tak by wychodziło

Offline dariolee

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2396 dnia: 03 Listopada 2022, 08:20:45 »
Nie wiem czy o tym było już na forum ale czy ktoś Was oświecił jak wygląda ewentualna podwyżka ceny za auto jak euro przekroczy 5zł? Mi dealer powiedział, że ponieważ takiej sytuacji nie było to nie wiedzą  i w razie co nie wiadomo na ile się szykować. Może komuś innemu udało się dowiedzieć.
Mi powiedziano, że podwyżka nie powinna przekroczyć kwoty 'zaliczki' którą wpłaciłem (3500zł), ale nie przywiązywałbym się do tej informacji... Niestety, ale w takim przypadku będziemy na łasce sprzedającego.

Nie zdziwię się jak sami wypowiedzą umowę, zwrócą kasę a auto sprzedadzą znacznie drożej niż było zamówione.
Pytanie czy dla Toyoty ważniejszy jest zysk czy reputacja.

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
« Odpowiedź #2397 dnia: 03 Listopada 2022, 09:05:06 »
Mi dealer powiedział, że trzeba będzie dopłacić, ale to będzie maks 2-3k może

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #2398 dnia: 03 Listopada 2022, 12:22:51 »
Hehe, czyli każdy ma swoją wersję. Dzięki za odpowiedzi. Na szczęście teraz euro trochę spadło, może nie pójdzie tak szybko do 5zł :)

Gorzej jak auto nie jest liczone 150 tys i eur po 5zl tylko kurs w chwili podpisania umowy a potem doplaca sie np 50gr za 1 euro w momencie gdy kurs w dniu podpisania byl 4.70 a urósł do 5.20 :) wtedy się robi już spora różnica.

Offline dariolee

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2399 dnia: 03 Listopada 2022, 12:26:45 »
Jak dealer zadzwoni do mnie z aktualizacją statusu zamówienia to podpytam jak oni to widzą

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl