Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1033815 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pireus

• Gość
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #2475 dnia: 01 Grudnia 2022, 12:39:16 »
Czy w salonie Toyoty naklejkę Bolt/Uber/Freenow/Taxi dostajemy gratis czy musimy dokupić?

Offline dariolee

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2476 dnia: 01 Grudnia 2022, 12:52:05 »
Jest nowy cennik dla TSa i ceny w porównaniu do poprzedniego, obowiązującego od 1.10 poszły w górę o 2k
Corolla 2.0 196 GR Sport + Dynamic TS

Offline shark_

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2477 dnia: 07 Stycznia 2023, 11:25:49 »
Witam forumowiczów przy swoim pierwszym wpisie.
Zamówiłem corollę sedan 1.8 Hybrid 140 KM e-CVT style
04.01.2023 .... Termin odbioru 15.12.2023 r.

Zastanawiałem się nad TS ...ale termin był na 03.2024
Corolla 1.8 hybrid 23' style sedan

Offline CorollaHybrid

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Corolla Touring
« Odpowiedź #2478 dnia: 07 Stycznia 2023, 19:04:12 »
W moim wypadku zacząłem pytać o Corollę pod koniec sierpnia w dwóch salonach Toyoty w Dublinie. Z żoną byliśmy zgodni co do tego, że to ma być Corolla ale problem byl czy to ma być hatchback czy sedan, tutaj zwany saloon. Od ręki prawie zaoferowano nam najdroższą wersję, na pozostale czas oczekiwania szacowano na pół roku. Żona wypatrzyla kombi i powiedziano nam, ze to wersja demo i mozemy ja miec przed świętami czyli za okolo 4 miesiace. Facet nam potwierdził, ze taki sam ale nowy bedzie po nowym roku, ale dokladnie kiedy nie wiedzial.
No i mamy Touringa Sports w wersji Luna z 7 tys przebiegiem.
Toyota Corolla Hybrid 1.8 Touring Sports Luna

Offline czarmi

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla2.0GR HB
« Odpowiedź #2479 dnia: 10 Stycznia 2023, 11:22:39 »
Czy komukolwiek z zamawiających Corollę z roku 2023 zmienił się status w "Moje zamówienia" z "Przetwarzanie zamówienia" choćby na "Produkcja w toku".
Ja swoją zamawiałem w kwietniu 2022r. z planowanym terminem dostawy/odbioru w lutym 2023r. i w dalszym ciągu mam status "przetwarzania zamówienia". Wiem i liczę się z tym, że mój termin odbioru w lutym br. jest raczej nierealny, ale może ktoś cokolwiek już wie na temat odbioru swojego auta.
Może jakieś inne wiadomości w tej kwestii?
Corolla 2.0 HB GR Sport Dynamic, 2RZ, 2023r.

Offline ppawel1981

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 1.8 sd
« Odpowiedź #2480 dnia: 10 Stycznia 2023, 12:38:32 »
.
« Ostatnia zmiana: 10 Stycznia 2023, 12:47:43 wysłana przez ppawel1981 »

Offline ppawel1981

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2481 dnia: 10 Stycznia 2023, 12:44:21 »
.
« Ostatnia zmiana: 10 Stycznia 2023, 12:49:08 wysłana przez ppawel1981 »

Offline ppawel1981

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2482 dnia: 10 Stycznia 2023, 12:55:33 »
Czy komukolwiek z zamawiających Corollę z roku 2023 zmienił się status w "Moje zamówienia" z "Przetwarzanie zamówienia" choćby na "Produkcja w toku".
Ja swoją zamawiałem w kwietniu 2022r. z planowanym terminem dostawy/odbioru w lutym 2023r. i w dalszym ciągu mam status "przetwarzania zamówienia". Wiem i liczę się z tym, że mój termin odbioru w lutym br. jest raczej nierealny, ale może ktoś cokolwiek już wie na temat odbioru swojego auta.
Może jakieś inne wiadomości w tej kwestii?

Moje pierwsze zamówienie też było w kwietniu 2022. W październiku 2022 zniknęło zamówienie z apki. Podjechałem do dilera i się okazało, że anulowali zamówienia przedliftowe. Złożyłem nowe zamówienie na auto poliftowe i mam termin na 1 kwartał 2023.
Podjedź do dilera i zapytaj. Najwyżej powie ci że trzeba czekać.

Offline czarmi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2483 dnia: 10 Stycznia 2023, 13:44:13 »
Dzwoniłem do swojego dealera który poinformował mnie, że w dokumentacji Toyoty termin dostawy mojego auta, to od początku marca do końca kwietnia br. Tak więc tak to wygląda na tę chwilę...

Offline DeLGS

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #2484 dnia: 12 Stycznia 2023, 23:47:58 »
Czy mamy tutaj kogoś kto zamawiał Corollę TS Kombii model na 2023 i ma już jakieś info odnośnie produkcji?

I ewentualnie ktoś kto ma zamówioną jaką macie datę odbioru w umowie? Ja zamawiając pod koniec kwietnia 2022 odbiór mam na 31 marca 2023 i zastanawiam się czy dopiero wtedy ona będą zjeżdżać z fabryk i będę jednym z pierwszych czy jednak są jakieś odbiory przewidziane na styczeń czy luty?
Toyota Corolla MY23 TS 2.0 196km Style Oxide Bronze

Offline Michal92

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Zam.TS 2.0 2023
« Odpowiedź #2485 dnia: 15 Stycznia 2023, 00:49:08 »
Cześć wszystkim,

Nie miałem tu wcześniej konta, ale zaglądałem do tego wątku ponieważ w mojej firmie pojawiła się właśnie nowa Corolla do wyboru i jestem ciekawy jak to wygląda czasowo u innych. Dla mnie jest już zamówiona wersja TS Kombi 2.0 już jako MY2023. Samochód został zamówiony we wrześniu i obecnie wstępna informacja jest, że auto ma być na koniec 2023/początek 2024. Niestety nie mam podglądu do szczegółów zamówienia, bo robi to u nas flota. Pamiętam, że jak byłem na jeździe próbnej w salonie pod koniec sierpnia, to już wtedy mówili, że jakbym zamówił teraz to odbiór listopad 2023

Online Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #2486 dnia: 15 Stycznia 2023, 01:11:50 »
Obecny termin oczekiwania to 18 miesięcy na taki wóz, co chwilę się wydłuża :)
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline shark_

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2487 dnia: 15 Stycznia 2023, 09:33:29 »
Obecny termin oczekiwania to 18 miesięcy na taki wóz, co chwilę się wydłuża :)
Tego wątku trzeba pilnować.
Bo jak mam 11 mc na odbior sedana a jest 18 mc na Ts
To chcąc oo 2 latach wymienić sedana na TS, trzeba bedzie za jakies 4 mc zamówić drugie auto  :shock:
Corolla 1.8 hybrid 23' style sedan

Offline DeLGS

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #2488 dnia: 19 Stycznia 2023, 23:12:40 »
Napisałem na klient@toyota.pl z zapytaniem i taką odpowiedź dostałem :/ Niestety spodziewałem się tego ale mimo wszystko liczyłem na odbiór w terminie :/ Pewnie dotyczy to wszystkich, którzy mieli odbiór w Q1 a Ci co mieli odbiór później też się przesunie.

Cytuj (zaznaczone)
Szanowny Panie,

dziękujemy za kontakt.

W odpowiedzi na Pan zapytanie informujemy, że zamówienie (transakcja nr XXX) w chwili obecnej oczekuje na potwierdzenie, czyli wyznaczenie terminu produkcji. Na chwilę obecną planowana data rozpoczęcia Pana zamówienia przypada na marzec bieżącego roku, natomiast planowana data dostarczenia Pana samochodu do właściwej Autoryzowanej Stacji Dilerskiej to przełom kwietnia/maja 2023 r.

Jednocześnie chcielibyśmy zapewnić Pana, że dokładamy wszelkich starań, aby możliwie szybko realizować zamówienia złożone przez naszych Klientów, ale nie zawsze jest to możliwe, zwłaszcza w obliczu nieprzewidzianych wydarzeń jakie miały miejsce w ostatnich miesiącach. Prosimy o zrozumienie, że wydarzenia te zakłóciły także normalny przebieg procesów logistycznych, co w konsekwencji doprowadziło do wydłużenia czasu realizacji przedmiotowego zamówienia.

Z poważaniem,

W razie jakichkolwiek wątpliwości lub dodatkowych pytań, pozostajemy do dyspozycji.

« Ostatnia zmiana: 19 Stycznia 2023, 23:14:31 wysłana przez DeLGS »
Toyota Corolla MY23 TS 2.0 196km Style Oxide Bronze

Offline czarmi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2489 dnia: 20 Stycznia 2023, 10:54:16 »
DeLGS - ja wczoraj również napisałem do Toyoty Polska zapytanie co z moim zamówieniem złożonym w połowie kwietnia ub. r.
W odpowiedzi dostałem niemal identyczną odpowiedź, z takimi samymi terminami poszczególnych etapów realizacji mojego zamówienia, tylko trochę z szerszym opisem tzw. trudności obiektywnych. Pozostało nam oczekiwać na tzw. potwierdzenie zamówienia, bo to chyba jest najważniejsze.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl