Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1033265 razy)

Offline Homeless88PL

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla + Aygo
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #2535 dnia: 14 Lutego 2023, 13:27:09 »
Hej
Moja Corolla TS jest już w Polsce (zapewne Mszczonów). Przed chwilą dostaliśmy info z salonu z danymi do załatwienia finansowania. Czyli zaczynają zjeżdżać nowe modele.
Super, gratuluję. Będziesz jednym z pierwszych.
Koniecznie wrzuć zdjęcia, jak tylko odbierzesz.
Ile czasu minęło od informacji o produkcji do pojawienia się auta w Polsce?
Corolla FL TS 2.0 GR

Offline DeLGS

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #2536 dnia: 14 Lutego 2023, 14:21:39 »
Hej
Moja Corolla TS jest już w Polsce (zapewne Mszczonów). Przed chwilą dostaliśmy info z salonu z danymi do załatwienia finansowania. Czyli zaczynają zjeżdżać nowe modele.

Gratulację czyli jeden z pierwszych ;) Wiesz może jaką masz konkretną wersję wyposażenia? Activ/Comfort/Style/GR/Executive?
Koniecznie wstaw jakieś dokładne zdjęcia wnętrza jak już odbierzesz.
Toyota Corolla MY23 TS 2.0 196km Style Oxide Bronze

Offline danmaz24

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 1.8 TS
« Odpowiedź #2537 dnia: 14 Lutego 2023, 15:53:08 »
Gratulację czyli jeden z pierwszych  Wiesz może jaką masz konkretną wersję wyposażenia? Activ/Comfort/Style/GR/Executive?
Koniecznie wstaw jakieś dokładne zdjęcia wnętrza jak już odbierzesz.
Konkretnie TS 1.8 140 km Comfort + Tech
Corolla Hybrid TS 1.8 Comfort + Tech 2023

Offline marko_all

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: czekam na Toyot
« Odpowiedź #2538 dnia: 14 Lutego 2023, 16:23:12 »
Witam
Ja zdecydowałem się na zakup Corolli TS w styczniu tego roku, niestety jak dowiedziałem się jakie są terminy to opadły mi ręce. Po namyśle zamówiłem sedana na grudzień b.r, ale nie mogłem przeżyć jak ładnym autem jest wersja kombi, więc zacząłem szukać... i udało się, auto jest już w Polsce i czeka na transport do salonu. Ale żeby nie było tak kolorowo, odbiór dopiero na początku czerwca, ponieważ będzie na ekspozycji... I tu mam trochę obawy co do mojego wyboru... Czy ktoś ma zamówione takie auto, czy tylko ja miałem taki być może głupi pomysł?

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #2539 dnia: 14 Lutego 2023, 16:24:55 »
Witam
Ja zdecydowałem się na zakup Corolli TS w styczniu tego roku, niestety jak dowiedziałem się jakie są terminy to opadły mi ręce. Po namyśle zamówiłem sedana na grudzień b.r, ale nie mogłem przeżyć jak ładnym autem jest wersja kombi, więc zacząłem szukać... i udało się, auto jest już w Polsce i czeka na transport do salonu. Ale żeby nie było tak kolorowo, odbiór dopiero na początku czerwca, ponieważ będzie na ekspozycji... I tu mam trochę obawy co do mojego wyboru... Czy ktoś ma zamówione takie auto, czy tylko ja miałem taki być może głupi pomysł?

Uwazam ze to bardzo dobry pomysl.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2540 dnia: 14 Lutego 2023, 16:41:42 »
Ekspozycyjne… wytrzaskane, wymagane, wysiedziane, wycieranie bóg wie przez kogo… ja bym chyba nie chciał. Chyba gorsza jest tylko testówka…

NieToyota

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #2541 dnia: 14 Lutego 2023, 16:49:15 »
No i co z tego ze ekspozycyjne? Na auto jest gwarancja, lepiej takie niz po dzwonie i naprawie u pana Janka. Jesli to jest jedyna opcja zeby zdobyc wymarzone auto i nie czekac rok czy dwa to jestem za.

Inaczej musimy wykreslic wszystkie uzywki.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2542 dnia: 14 Lutego 2023, 16:49:19 »
czy tylko ja miałem taki być może głupi pomysł?
Pomysł bardzo dobry, kiedyś kupowało się auta, które były w salonie, a że często stały tam długo to były z zasadzie też takie ekspozycyjne. tak więc spoko zakup.

Offline topoll

• Toyot Spamer
Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #2543 dnia: 14 Lutego 2023, 17:07:12 »
No i co z tego ze ekspozycyjne? Na auto jest gwarancja, lepiej takie niz po dzwonie i naprawie u pana Janka. Jesli to jest jedyna opcja zeby zdobyc wymarzone auto i nie czekac rok czy dwa to jestem za.

Inaczej musimy wykreslic wszystkie uzywki.
To że już swoje przeszło. Setki trzaśnięć drzwiami, maską itp, obmacane paluchami, setki tyłków przewinęły się przez fotele itd.
Wiele osób nie kupuje używek. Jednak z tego tytułu zazwyczaj są odpowiednio tańsze od nowych. Natomiast ekspozycyjne masz niemal w cenie nowego. Demówka ponadto ma przejechane kilka-kilkanaście tysięcy km. Nierzadko piłowania przez różnych kierowców.

Takie jest moje zdanie. Zazwyczaj ekspozycyjne czy demówki są zbyt mało przecenione by to się opłacało. Jeszcze raz podkreślam: moim zdaniem. Pytanie było o nasze opinie na ten temat.

NieToyota

« Ostatnia zmiana: 14 Lutego 2023, 17:24:56 wysłana przez topoll »

Offline czarmi

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla2.0GR HB
« Odpowiedź #2544 dnia: 14 Lutego 2023, 17:55:19 »
Ekspozycyjne… wytrzaskane, wymagane, wysiedziane, wycieranie bóg wie przez kogo… ja bym chyba nie chciał. Chyba gorsza jest tylko testówka…
Potrafisz człowieka pocieszyć i podnieść na duchu, nie ma co ...
Jedno licho wie, jaki samochód dostaniesz Ty, po jakich przejściach itp. Bo różnie to bywa w życiu...
Corolla 2.0 HB GR Sport Dynamic, 2RZ, 2023r.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2545 dnia: 14 Lutego 2023, 18:00:15 »
Wiem, czasem spadają z lawety itp.
Tym niemniej mogę być w błogiej niewiedzy ale za to płacę. Nie chciałbym płacić tyle samo za pewność, że nie jest dziewiczo świeży.
Człowiek się pytał o zdanie, to swoje wyraziłem. Czemu miałem go podnosić na duchu? Nie sprawiał wrażenie przygnębionego a nawet wprost przeciwnie.

NieToyota

Offline DeLGS

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #2546 dnia: 14 Lutego 2023, 18:53:48 »
Jeśli byłaby to wyprzedaż rocznika w mega atrakcyjnej cenie albo przynajmniej niższej od katalogowej to czemu nie. A tutaj podejrzewam, że jeśli rabat jakiś dostałeś to pewnie symboliczny a jednak zużycie auta jakieś będzie.

Jak jesteś mocno napalony i nie dasz rady wytrzymać to bierz ale musisz mieć świadomość, że pod pewnym względem auto będzie zużyte.
albo dzwoń po dealerach i pytaj czy ktoś akurat nie zrezygnował i może ktoś coś będzie miał od ręki.
Toyota Corolla MY23 TS 2.0 196km Style Oxide Bronze

Offline marko_all

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: czekam na Toyot
« Odpowiedź #2547 dnia: 14 Lutego 2023, 19:38:31 »

Jeśli byłaby to wyprzedaż rocznika w mega atrakcyjnej cenie albo przynajmniej niższej od katalogowej to czemu nie. A tutaj podejrzewam, że jeśli rabat jakiś dostałeś to pewnie symboliczny a jednak zużycie auta jakieś będzie.

Jak jesteś mocno napalony i nie dasz rady wytrzymać to bierz ale musisz mieć świadomość, że pod pewnym względem auto będzie zużyte.
albo dzwoń po dealerach i pytaj czy ktoś akurat nie zrezygnował i może ktoś coś będzie miał od ręki.

Niestety realia są jakie są, komuna 2.0 daje o sobie znać, ciężko wywalczyć jakiś większy rabat w sytuacji kiedy po auto ustawia się kolejka chętnych.
Wiem, że mógłbym poczekać ale w tym momencie jest to już naprawdę odległy termin, strzelam, że końcówka 2024, a do tego zamówienie bez gwarancji ceny.
Tak, jestem dogadany z jednym z dealerów, że jak pojawi się wolna alokacja to da mi znać, ale wiadomo, nie jedyny czekam na taką okazję.

Auto ma stać w salonie ok 3 miesięcy, na pewno trochę ludzi się przewinie przez to auto...

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2548 dnia: 14 Lutego 2023, 19:42:30 »
że pod pewnym względem auto będzie zużyte.
Pod jakim względem będzie zużyte? Bardzo mnie to ciekawi?
Auto ma stać w salonie ok 3 miesięcy, na pewno trochę ludzi się przewinie przez to auto
Nie sądzę, nie jest to samochód do jazd próbnych.
« Ostatnia zmiana: 14 Lutego 2023, 19:44:24 wysłana przez pireus »

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #2549 dnia: 14 Lutego 2023, 20:55:21 »
Zrobią polerkę karoserii przed wydaniem, wymienią akumulator i kilka podrapanych plastików a do czerwca już blisko.
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl