Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1032759 razy)

Offline dariolee

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #2580 dnia: 28 Lutego 2023, 22:44:22 »
U mnie nie wiedzą czy dostaną nową wersję po FL do jazdy bo mają całkiem świeżą wersję przed FL, także jak coś to będę musiał szukać gdzieś dalej, żeby nie było jazdy próbnej dopiero jak odbiorę swoje auto.
Corolla 2.0 196 GR Sport + Dynamic TS

Offline danmaz24

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 1.8 TS
« Odpowiedź #2581 dnia: 01 Marca 2023, 09:05:06 »
Moja 1.8 TS poszła do rejestracji. Jest już w ASO. Mam nadzieję że za kilka dni odbiorę.
Corolla Hybrid TS 1.8 Comfort + Tech 2023

Offline jeremiasz

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla E21 TS
« Odpowiedź #2582 dnia: 01 Marca 2023, 10:18:36 »
Hej

Mozna wiedzieć ile auto stało w Mszczonowie? mój trafił tam tydzień temu i z tego co wiem to około miesiąca jest czas oczekiwania aż dojedzie do ASO, ciekaw jestem jak to było u Ciebie

Offline czarmi

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla2.0GR HB
« Odpowiedź #2583 dnia: 01 Marca 2023, 10:42:08 »
Niektórzy z Was piszą w temacie - czas oczekiwania na auto, ale nie wiadomo nawet na jakie auto czekają...
Corolla 2.0 HB GR Sport Dynamic, 2RZ, 2023r.

Offline danmaz24

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 1.8 TS
« Odpowiedź #2584 dnia: 01 Marca 2023, 10:44:39 »
Niestety nie mam pojęcia kiedy trafiło do Mszczonowa. Jest to auto służbowe i nie mam dostępu do aplikacji. W poniedziałek szef podpisał umowę leasingu. Mam tylko info że auto w ASO jest od 4 dni. Wcześniejsza informacja z salonu była 14-02 że auto jest w Polsce. Ale kiedy przyjechało nie wiem.
Corolla Hybrid TS 1.8 Comfort + Tech 2023

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2585 dnia: 01 Marca 2023, 10:45:54 »
Niektórzy z Was piszą w temacie - czas oczekiwania na auto, ale nie wiadomo nawet na jakie auto czekają...
W dzisiejszych czasach, można dostać inne auto niż zamówione, może dlatego nie piszą na jakie czekają  :grin:

Offline jeremiasz

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla E21 TS
« Odpowiedź #2586 dnia: 01 Marca 2023, 11:04:05 »
Hej

Sorrki, że nie napisałem, chodzi o corollkę 1.8 ts, wyszedłem z założenia, że jeśli piszę w wątku tyczącym corolli to jest to oczywiste... no mój bład.

Offline bbbb

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla 1.5
« Odpowiedź #2587 dnia: 01 Marca 2023, 11:08:19 »
Pany i panewki, piszecie o różnym, głównie długim oczekiwaniu na auto. Co się dziwić skoro moja Corolla będąca w Mszczonowie jakimś cudem w ciągu nocy wylądowała w Koper w Słowenii(wg aplikacji MyT).

Offline czarmi

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla2.0GR HB
« Odpowiedź #2588 dnia: 01 Marca 2023, 11:45:31 »
Co się dziwić skoro moja Corolla będąca w Mszczonowie jakimś cudem w ciągu nocy wylądowała w Koper w Słowenii(wg aplikacji MyT).
... a czy ona na pewno była już w Mszczonowie, czy też tylko wskazywała na to owa aplikacja?
Ciekawi (pewnie nie tylko mnie), czy po kolejnej już podwyżce cen Corolli (od 1 marca br. aż o 4.000zł) będą uznawali nasze ceny aut zawarte w umowach, bo jeśli tak dalej pójdzie to nie z naszej przecież winy samochody będziemy odbierać po półtora roku od ich zamówienia (lipiec lub sierpień chyba są przerwy w produkcji), a od tamtej chwili oficjalne ceny barrdzo już wzrosły...
Corolla 2.0 HB GR Sport Dynamic, 2RZ, 2023r.

Offline bbbb

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla 1.5
« Odpowiedź #2589 dnia: 01 Marca 2023, 12:21:32 »
.. a czy ona na pewno była już w Mszczonowie, czy też tylko wskazywała na to owa aplikacja?
Sprzedawca w chwili zamawiania twierdził, że auto jest pod Warszawą. Jeszcze tego samego dnia po zalogowaniu na MyT wg nr zamówienia Corolla przez tydzień figurowała "w transporcie" w Mszczonowie do późnego wieczora 27 lutego. A rano 28 lutego wyjechała z fabryki w Turcji i była "w transporcie" w Słowenii. I tu, i tu był ten sam nr zamówienia.

Offline Xaron

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla
« Odpowiedź #2590 dnia: 01 Marca 2023, 13:18:26 »
Masz gwarancję ceny z dnia złożenia zamówienia z przytoczonymi wyżej wyjątkami.

Masz pewność co do tej gwarancji ceny?
Ja w swojej umowie mam:

4. W terninie trzech miesięcy przed datą, o której mowa w §3 ust. 1 Umowy, SPRZEDAJĄCY poinformuje KUPUJĄCEGO o dokładnej wysokości ceny, o której §1 Umowy. Jeśli cena różni się od ceny orientacyjnej lub specyfikacja samochodu różni się od ..., w terminie 14 dni od daty otrzymania przez KUPUJĄCEGO informacji, o której mowa w zdaniu poprzednim, KUPUJĄCY jest uprawniony do złożenia SPRZEDAJĄCEMU oświadczenia o odstąpieniu od Umowy.

Z tego rozumiem że na 3miesiące przed otrzymaniem samochodu dostanę informację o jego faktycznej cenie, i jak będzie wyższa i nie będzie mi pasowała to zwrócą mi zaliczkę. Czy może się mylę?

Offline TenTakiTam

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: TS 2.0 MY2023
« Odpowiedź #2591 dnia: 01 Marca 2023, 13:21:31 »
Widocznie wzór umowy uległ zmianie.
Toyota Corolla TS 2.0 GR SPORT+Dynamic MY23

Offline dariolee

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2592 dnia: 01 Marca 2023, 13:53:19 »
Dzwoniłem do dealera i moje zamówienie jest w jakimś statusie, który określa, że auto będzie wyprodukowane w tym miesiącu, chociaż w aplikacji jeszcze nic się nie zmieniło.
Generalnie data dostarczenia do salonu zmieniła się na koniec kwietnia a jak będzie to się okaże.
Corolla 2.0 196 GR Sport + Dynamic TS

Offline Homeless88PL

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla + Aygo
« Odpowiedź #2593 dnia: 01 Marca 2023, 14:01:57 »

Zmienił się wzór umowy. Jakoś chyba w okolicy października 2022r.
Ja, zamawiając w kwietniu 2022, też mam zapis o gwarancji ceny. Są tylko wspomniane wcześniej wyłączenia.

W październiku modyfikowałem zamówienie, dodałem AVS. Sprzedawca ostrzegał, że może się zmienić wzór umowy na ten nowy, bez gwarancji, a nie ten co podpisywałem pierwotnie. Całe szczęście się nie zmienił.

Więc puki co, spokojnie czekam co się dalej wydarzy.
Corolla FL TS 2.0 GR

Offline dziubas

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 2.0 HB
« Odpowiedź #2594 dnia: 01 Marca 2023, 14:27:04 »

Ja w swojej umowie mam:

4. W terninie trzech miesięcy przed datą, o której mowa w §3 ust. 1 Umowy, SPRZEDAJĄCY poinformuje KUPUJĄCEGO o dokładnej wysokości ceny, o której §1 Umowy. Jeśli cena różni się od ceny orientacyjnej lub specyfikacja samochodu różni się od ..., w terminie 14 dni od daty otrzymania przez KUPUJĄCEGO informacji, o której mowa w zdaniu poprzednim, KUPUJĄCY jest uprawniony do złożenia SPRZEDAJĄCEMU oświadczenia o odstąpieniu od Umowy.

Z tego rozumiem że na 3miesiące przed otrzymaniem samochodu dostanę informację o jego faktycznej cenie, i jak będzie wyższa i nie będzie mi pasowała to zwrócą mi zaliczkę. Czy może się mylę?

A masz wpisaną przewidywaną datę dostarczenia pojazdu? U mnie jest puste miejsce (umowa z przed dwóch tygodni).
Corolla 2.0 HB Style 6X1 MY2024

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl