Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1033970 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ppawel1981

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 1.8 sd
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #3015 dnia: 20 Lipca 2023, 12:40:22 »
Dzisiaj - Koper Słowenia. Ciekawe jak dugo jeszcze...

Offline Colourfull

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C. 1.8 Hrybid S
« Odpowiedź #3016 dnia: 20 Lipca 2023, 21:06:58 »
U mnie wskoczył Bytom po około dwóch tygodniach Koper

Offline wnusio_cosplay

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Auris
« Odpowiedź #3017 dnia: 22 Lipca 2023, 08:04:24 »
U mnie wskoczył Bytom po około dwóch tygodniach Koper

Tak samo. Czyli gdzieś jeszcze dwa tyg minimum czekania.

Offline ercioo

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Aygo
« Odpowiedź #3018 dnia: 25 Lipca 2023, 13:56:50 »
Pojawiła się opcja zamówienia samochodu Corolla HB 2.0 + dynamic. Zupełnie nowe zamówienie złożone dnia 24.06. Termin odbioru wrzesień 2023. Dzisiaj (25.07) ukazała się nazwa miejscowości Derbyshire w aplikacji myT, wychodzi na to że auto rzeczywiście będzie do odbioru we wrześniu.
Czekam na: Toyota Corolla HB 2.0 GR SPORT+Dynamic 2023r Dynamic Grey/Eclipse Black

Offline OnTheRoad

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla HB GR-S
« Odpowiedź #3019 dnia: 25 Lipca 2023, 15:26:04 »
Pojawiła się opcja zamówienia samochodu Corolla HB 2.0 + dynamic. Zupełnie nowe zamówienie złożone dnia 24.06. Termin odbioru wrzesień 2023. Dzisiaj (25.07) ukazała się nazwa miejscowości Derbyshire w aplikacji myT, wychodzi na to że auto rzeczywiście będzie do odbioru we wrześniu.

Podobna sytuacja, wersja identyczna. Zamówienie z dnia 30.06.2023 r., przewidywany czas dostarczenia auta wpisany przez salon - listopad 2023 r., w dniu dzisiejszym ukazała się nazwa miejscowości Derbyshire UNITED KINGDOM. Spodziewam się. że produkcja zacznie się za miesiąc lub około z tego co wynika z wpisów na forum. Optymistycznie mam nadzieję, że jest szansa na wcześniejszą dostawę auta.
Toyota Corolla HB 2.0 GR SPORT+Dynamic 2RZ

Offline dariolee

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3020 dnia: 25 Lipca 2023, 15:50:40 »
No właśnie przy odbiorze auta miesiąc temu dostałem info, że każdą wersję jeszcze można zamówić z odbiorem w tym roku. Widać jakiś większy slot się zwolnił na produkcji albo nowa linię odpalili.
Corolla 2.0 196 GR Sport + Dynamic TS

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #3021 dnia: 25 Lipca 2023, 17:17:51 »
Ciekawe. Zamówienia z maja 2023 na HB 2.0 miały realizację na koniec 2024r.
Ciekawe czy im przyspieszą?

Offline ercioo

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Aygo
« Odpowiedź #3022 dnia: 25 Lipca 2023, 17:36:13 »

Podobna sytuacja, wersja identyczna. Zamówienie z dnia 30.06.2023 r., przewidywany czas dostarczenia auta wpisany przez salon - listopad 2023 r., w dniu dzisiejszym ukazała się nazwa miejscowości Derbyshire UNITED KINGDOM. Spodziewam się. że produkcja zacznie się za miesiąc lub około z tego co wynika z wpisów na forum. Optymistycznie mam nadzieję, że jest szansa na wcześniejszą dostawę auta.

To wychodzi na to, że powinno być we wrześniu, skoro tak samo jak ki wskoczyło. Przynajmniej w moim salonie się zarzekają że tak będzie.
Czekam na: Toyota Corolla HB 2.0 GR SPORT+Dynamic 2023r Dynamic Grey/Eclipse Black

Offline Haczyk94

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla 23
« Odpowiedź #3023 dnia: 25 Lipca 2023, 22:51:49 »
Może sporo ludzi zaczęło rezygnować z zamówień, a część już była wyprodukowana i kupił ja ktoś inny kto czekał na takie samo zamówienie. I w planie produkcyjnym zrobiło się miejsce na nowe zamówienia.

Online topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #3024 dnia: 26 Lipca 2023, 02:24:00 »
Gdzieś czytałem, że „połapali sznurki” i wyeliminowali jakieś wąskie gardła plus wypadły zamówione w Rosji.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline shark_

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3025 dnia: 26 Lipca 2023, 11:11:02 »
Gdzieś czytałem, że „połapali sznurki” i wyeliminowali jakieś wąskie gardła plus wypadły zamówione w Rosji.
Super ....
Co nie zmienia faku, że gdy ja zamawiałem corollę w styczniu 23` a chciałem TSa to mi zaproponowali kwiecień 24` a sedana grudzień 23`
Wybrałem z tego powodu sedana.
Teraz czytajac wasze wiadomosci, że w czerwcu można było zamówić auto na listopad trochę czuję się jak frajer.
Mało tego. Do teraz nie ma wersji demonstracyjnej sedana z hybryda 5 generacji na śląsku.  Propozycja oglądniecia hb mnie ubawiła.
« Ostatnia zmiana: 26 Lipca 2023, 11:15:36 wysłana przez shark_ »
Corolla 1.8 hybrid 23' style sedan

Online topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #3026 dnia: 26 Lipca 2023, 11:14:26 »
Super ....
Co nie zmienia faku, że gdy ja zamawiałem corollę w styczniu 23` a chciałem TSa to mi zaproponowali kwiecień 24` a sedana grudzień 23`
Wybrałem z tego powodu sedana.
Teraz czytajac wasze wiadomosci, że w czerwcu można było zamówić auto na listopad trochę czuję się jak frajer
Nie frajer tylko podejmowałeś decyzję w określonej sytuacji. Jak ja zamawiałem w grudniu to termin miałem przełom października/listopada, potem opóżnienia do grudnia a finalnie powinna być we wrześniu…
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline shark_

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3027 dnia: 26 Lipca 2023, 11:20:19 »
Obsuniecia terminu rozumiem. Przyczyn może być 1000 ale dla mnie niepojetym jest jak ktoś zamawia auto pół roku za mną i dostaje je miesiąc przedemną.
Wg. mnie to się powinno kolejkować, ja nie mam problemu odebrac samochód 3 miesiace wcześniej. Wchodzac do salonu z zamiarem kupna mógłbym nim wyjechać, finansowo byłem przygotowany
Corolla 1.8 hybrid 23' style sedan

Offline OnTheRoad

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3028 dnia: 26 Lipca 2023, 11:55:07 »
Obsuniecia terminu rozumiem. Przyczyn może być 1000 ale dla mnie niepojetym jest jak ktoś zamawia auto pół roku za mną i dostaje je miesiąc przedemną.
Wg. mnie to się powinno kolejkować, ja nie mam problemu odebrac samochód 3 miesiace wcześniej. Wchodzac do salonu z zamiarem kupna mógłbym nim wyjechać, finansowo byłem przygotowany

W dniu podpisania umowy z rozmowy wynikało, iż się ruszyło coś w produkcji co za tym idzie nadrabiali i nadrabiają wcześniejsze zamówienia jednocześnie realizując już te na 2024 (ponoć już zamknięte na 2024) i do tego dobijają jeszcze roczniki bieżące z dostawą do końca roku. Więc wg. mnie kolejka jaka była taka jest a do tego dobijają (ponadplanowo) rocznik 2023, widocznie nie będzie dużo zmian z linią produkcji modelów 2024 dla corolli i nie muszą kończyć produkcji 2023 jak to chyba było w przypadku 2022 gdy to wskoczyła od tego roku 5-ta generacja.

Offline OnTheRoad

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3029 dnia: 26 Lipca 2023, 12:04:48 »
Do tego mowa jest o HB, to że na TS-a trzeba czekać długo albo bardzo długo to całe Google wie więc żadne zaskoczenie, z sedanem nie wiem jak wygląda sytuacja bo mnie zupełnie nie interesował. Być może w najbliższym czasie moja Kobieta będzie zamawiać TS-a (tydzień/dwa) więc będzie widać jak to wygląda w praktyce czy faktycznie wszystkie modele doklepią do końca 2023 roku łącznie z TS. Przedstawiciel mówił, że będę dostarczone do końca roku jeśli chodzi o rocznik modelowy 2023 nie dopytałem czy napewno wszystkie modele.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl