Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto  (Przeczytany 1033391 razy)

Offline KrzysiekEg

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: corolla 23 1,8
Odp: Czas oczekiwania na auto
« Odpowiedź #3765 dnia: 13 Lipca 2024, 11:39:19 »
Idę w stronę auta i patrzę „stare logo na bagażniku”… otwieram drzwi, a tam brak podgrzewania kierownicy. Patrzę w dokumenty, a tam rocznik 2024… było już trochę za późno na wybrzydzanie bo auto zarejestrowane… TCE dostała notatkę z odbioru ciekawe jak się ustosunkują na to, że otrzymana specyfikacja jest niezgodna z zamówieniem. W homologacji data produkcji 03.01.2024 aleeeeee to jest data kiedy auto w Zeebrugee jest w coś dozbrajane czyli samochód powstał w zeszłym roku.

Daj koniecznie znać, moja jest z 28.12.2023. Jeśli u Ciebie da się dołożyć serwisowo grzaną kierę, to i u mnie też da. Wystarczy pokombinować.

Offline KriSSo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 HEV AWD-i
« Odpowiedź #3766 dnia: 13 Lipca 2024, 14:32:59 »
Auta z 2023 pewnie są poszukiwane, jeśli ktoś się orientuje w temacie.
Mam 2023 i ISA jest, także różnie może być. Zatem nei rok produkcji jest istotny, tylko rok modelowy.
Pozdrawiam,

Offline KriSSo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 HEV AWD-i
« Odpowiedź #3767 dnia: 13 Lipca 2024, 14:42:53 »
W homologacji data produkcji 03.01.2024 aleeeeee to jest data kiedy auto w Zeebrugee jest w coś dozbrajane czyli samochód powstał w zeszłym roku.
Nie. Data produkcji w homologacji to data produkcji pojazdu, a nie żadnego dozbrajania. Przynajmniej tak jest u mnie.
Pozdrawiam,

Offline budzkovsky

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Soon Corolla TS
« Odpowiedź #3768 dnia: 19 Lipca 2024, 07:19:21 »
Jakby ktoś był zainteresowany to wygląda to obecnie u nas tak:

17.06 - zamówienie
16.07 - produkcja
18.07 - opuściła fabrykę
19.07 - w transporcie (Derbyshire)

Jak na to, że na umowie był czas do 31.10 to całkiem sprawnie im to idzie  :grin:

Offline Andrzej_Andrzej

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3769 dnia: 19 Lipca 2024, 14:05:18 »
To Ci się nieźle udało.
13.04.2024   zamówienie
19.06.2024   produkcja
21.06.2024   opuściła fabrykę
24.06.2024   w transporcie (Toton/Derbyshire)
     nie było   w transporcie (Onnaing, Francja)
02.07.2024   w transporcie (Kolin, Czechy)
11.07.2024   w transporcie (Mszczonów)
wczoraj czyli 18.07 wrócił status na Kolin na stronie i czarnej aplikacji, w czerwonej dalej jest Mszczonów. a dealer 15.07 napisał "przewidywany termin dostawy samochodu do Polski to 24.07-01.08"

Offline peekaboo

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla SD GR
« Odpowiedź #3770 dnia: 19 Lipca 2024, 19:53:19 »
Witam na forum jako nowicjusz w oczekiwaniu na nową Corollę w wersji sedan.
Proszę forumowiczów @budzkovsky i @Andrzej_Andrzej o sprecyzowanie na jaką wersję oczekujecie.
Z tego co zdążyłem się zorientować to wersje HB i TS produkowane są w Wielkiej Brytfannie, natomiast wersję sedan tłuką w Turcji.
Być może termin wejścia do produkcji determinuje czy to GB czy Turcja?

Ja złożyłem zamówienie w dniu 16.07.2024 i mam status "Przetwarzanie" na stronie w wersji PC. Zainstalowałem też aplikację na Androida, ale tam zasadniczo nic (poza informacjami o swoich danych osobowych) nie widzę i jakoś dziwnie ta apka laguje  :|

Pozdrawiam wszystkich i oczekujących na nowy nabytek również  :laugh:
Corolla HEV SD MY'24 GR Sport + Dynamic

Offline Andrzej_Andrzej

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3771 dnia: 19 Lipca 2024, 22:47:57 »
"Z tego co zdążyłem się zorientować to wersje HB i TS produkowane są w Wielkiej Brytfannie, natomiast wersję sedan tłuką w Turcji." a potem "Być może termin wejścia do produkcji determinuje czy to GB czy Turcja?" No to zorientowałeś się czy nie? :) A tak na poważnie Sedan - Turcja, TS/HB- GB. Mam też HB Auris 2008 czyli pierwsza gen. i też produkowana u miłośników sadzonych jajek, fasolki i bekonu na śniadanie. Mnie sprzedawca zapewniał, że będzie na początku lipca, a kiedy wczoraj byłem w salonie to jak usiadłem przed jego biurkiem, spierdzielił do kibla ,a potem chował się po kątach. TS 2.0 Executive odpowiadając na pytanie.

Offline budzkovsky

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Soon Corolla TS
« Odpowiedź #3772 dnia: 22 Lipca 2024, 07:05:57 »
Witam na forum jako nowicjusz w oczekiwaniu na nową Corollę w wersji sedan.
Proszę forumowiczów @budzkovsky i @Andrzej_Andrzej o sprecyzowanie na jaką wersję oczekujecie.
Z tego co zdążyłem się zorientować to wersje HB i TS produkowane są w Wielkiej Brytfannie, natomiast wersję sedan tłuką w Turcji.
Być może termin wejścia do produkcji determinuje czy to GB czy Turcja?

Ja złożyłem zamówienie w dniu 16.07.2024 i mam status "Przetwarzanie" na stronie w wersji PC. Zainstalowałem też aplikację na Androida, ale tam zasadniczo nic (poza informacjami o swoich danych osobowych) nie widzę i jakoś dziwnie ta apka laguje  :|

Pozdrawiam wszystkich i oczekujących na nowy nabytek również  :laugh:

Ja oczekuje na TS 1.8 Style :)

Offline Churchill _MD

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Highlander
« Odpowiedź #3773 dnia: 22 Lipca 2024, 10:07:25 »
Co prawda czekam na coś innego niż Corolla, ale pytanie do "zaprawionych w boju": dziś mi się zmienił status z "w transporcie Zeebrugge" na "w transporcie Mszczonów".
Co to może oznaczać? Że przyjechał do Mszczonowa, czy że z niego wyjechał? Jedzie ciężarówką - tyle wyczytałem w wersji deweloperskiej strony www. O oczekiwanym czasie dostawy nie ma tam mowy.

Offline tato60plus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lancer14/C23
« Odpowiedź #3774 dnia: 22 Lipca 2024, 10:16:43 »
obstawiam na "w drodze z Zeebrugge do Mszczonowa"

Offline Andrzej_Andrzej

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3775 dnia: 22 Lipca 2024, 14:33:04 »
Jak dla mnie to nie znaczy nic. Moje auto ze statusu "w transporcie (Mszczonów)" cofnęło się 4 dni temu na "w transporcie (Kolin, Czechy)" i tak zostało. Cokolwiek by się już nie zmieniło, nie mam czym spokojnie jechać na wakacje, samochód miałem mieć już od miesiąca. Stary Auris może mieć z tym problem więc 3 paczki wyślę paczkomatem i powoli, nie obciążony tak bardzo będę się turlał na morze. Paczki odbiorę jak dojadę. Dalej uważam, że małpa klepie te statusy więc nie przywiązuj się specjalnie do tego co napisane, bo to cyrk zakończony hucpą zwieńczona jakąś kokardą i butelką prostaco.

Offline tato60plus

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3776 dnia: 22 Lipca 2024, 14:40:48 »
na wakacje spokojnie to się jedzie autem ułożonym, a nie nówką niespodzianką

pireus

• Gość
« Odpowiedź #3777 dnia: 22 Lipca 2024, 14:57:48 »
Chyba z to ułożenie przed jazdą, to z koniem pomyliłeś,  nowym samochodem jazda to czysta przyjemność  :grin:

Offline tato60plus

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3778 dnia: 22 Lipca 2024, 17:33:28 »
Przyjemność przyjemnością, dopóki nie trafi się niespodzianka. Dla spokojności zrobiłbym kilkaset km przed wyprawą w dłuższą trasę.

Offline Andrzej_Andrzej

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3779 dnia: 22 Lipca 2024, 19:14:15 »
Panie, to moja czwarta Toyota. Pierwsza, po wyjechaniu z salonu zrobiła trasę 960 km oczywiście nie non stop. Jeździ do dzisiaj pod kolejnym użytkownikiem, mimo osiągnięcia pełnoletności i ponad ćwierć miliona kilometrów. Odgłos silnika to muzyka dla ucha. O tym czego się nie robi (np. nie włącza się w mieście w nocy kierunkowskazów bo oślepia się innych kierowców) albo co się robi (np. tankuje się tylko 95 bo silnik się przepala na dłuższą metę przy 98) to się już nasłuchałem. Czytam... słucham... kiwam głową... jeśli komuś to pomaga... szczególnie nadawcy... to proszę bardzo. Gdybym miał auto zgodnie z planem, to zrobiłbym przed wyjazdem 1k km spokojnie. A tak swoją drogą, to mam na te wakacje ok 450km więc nie wiele, zresztą posiadanie kolejnego "dziadkowozu" i pół wieku na karku nie skłania do szaleństwa. Jakbyś na te wakacje miał, jak ja zabrać niepełnosprawne dziecko, to byłoby Ci wszystko jedno czym jedziesz albo czy w ogóle pojedziesz? Chciałem pojechać takim które będzie nowe i potencjalne ryzyko, że nie dojedzie jest mniejsze niż takim, na którego widok w ASO dostają skrętu kiszek mimo serwisowania przez cały czas u nich.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl