Autor Wątek: Rav4 -listwy - nakladki - progi - dodatki  (Przeczytany 89812 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kinim0d

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Rav4 -listwy - nakladki - progi - dodatki
« Odpowiedź #180 dnia: 18 Kwietnia 2020, 09:52:35 »
A czy ten Baseus daje radę gdy telefon jest w poziomie?  :-)

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #181 dnia: 18 Kwietnia 2020, 12:00:21 »
A czy ten Baseus daje radę gdy telefon jest w poziomie?  :-)
Hmm, nie sprawdzałem, ale po zablokowaniu w zasilaniu myślę, że by utrzymał.
Dodam, że sprzedają go w komplecie z kablem usbc lub lighting.
Ten kabel blokuje się w uchwycie.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Offline meeraz

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #182 dnia: 20 Kwietnia 2020, 17:07:36 »
A ja sobie zrobiłem kolejną modyfikację: wymiana żarówek we wnętrzu.

Pytanie - czy masz wersję comfort? Jeżeli  tak to czy pokrętło zmiany trybu ECO/NORMAL/SPORT jest podświetlane?

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #183 dnia: 20 Kwietnia 2020, 17:19:12 »
A ja sobie zrobiłem kolejną modyfikację: wymiana żarówek we wnętrzu.

Pytanie - czy masz wersję comfort? Jeżeli  tak to czy pokrętło zmiany trybu ECO/NORMAL/SPORT jest podświetlane?
No, niestety nie. A w innych jest?

Offline meeraz

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #184 dnia: 20 Kwietnia 2020, 17:31:12 »

W selection było podświetlone w zależności od trybu zielone/niebieskie/czerwone- trochę się rozczarowałem jak odebrałem :(
Ciekawe czy da radę to podmienić.

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #185 dnia: 20 Kwietnia 2020, 17:36:18 »

W selection było podświetlone w zależności od trybu zielone/niebieskie/czerwone- trochę się rozczarowałem jak odebrałem :(
Ciekawe czy da radę to podmienić.
A, daj spokój.
Też się rozczarowałem, ale gra nie warta świeczki.
Ładnie za to licznik się zmienia.

Offline radmor

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Hybrid AWD
« Odpowiedź #186 dnia: 20 Kwietnia 2020, 20:01:36 »
Czyli co? Jedyna informacja zwortna o wyborze trybu jest na zegarach? Toyota w całej swojej okazałości  :czerwona:

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #187 dnia: 20 Kwietnia 2020, 20:55:43 »
Nawet nie wiedziałem, że na takiej pierdzie różnicują. BTW, i tak zazwyczaj jeżdżę na normal, więc czy tam się świeci na niebiesko, zielono czy czerwono, bez różnicy. I tak tego nie widzisz, patrzysz się na zegary.

Offline lemur

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #188 dnia: 20 Czerwca 2020, 17:25:54 »
Kupiłem wyświetlacz HUD do Toyota RAV4 Hybrid rok  2016, wszystko ok, fajny gadżet ale okazało się że zakłóca odczyty aplikacji hybrid assistant. Po konsultacji z twórcami aplikacji hybrid assistant musiałem zrezygnować z wyświetlacza HUD, gdyż oba urządzenia korzystają z tej samej magistrali i żądają podobnych informacji. W związku z tym nie mogą być razem podłączone.
[/img][/img]
Wyswietlacz head up do rav4 2019

https://pl.aliexpress.com/item/4000150054935.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.1d76ab06CncOMr&algo_pvid=3c537300-4937-4769-a05f-6b85d5af6d4c&algo_expid=3c537300-4937-4769-a05f-6b85d5af6d4c-0&btsid=0f506fc9-a964-46ce-810b-a9b3081c0544&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_5,searchweb201603_53

Offline MacVar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #189 dnia: 21 Czerwca 2020, 10:22:07 »
a orientujecie się może czy wymiana zwykłych oryginalnych żarówek na takie właśnie ledowe nie wpłynie na utratę gwarancji samochodu.?

Zamierzam się z wymiana żarówek we wnętrzu a w drugiej kolejności z wymianą żarówek w światłach przeciwmgielnych z przodu

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Dobre pytanie. Wydaje mi się, że gdy żarówki do zastosowania na zewnątrz nie mają homologacji nie można ich używać na drogach publicznych. Z chęcią bym się dowiedział o gwarancji. Według mnie jeśli żarówka wymieniona przez właściciela spowodowała uszkodzenie jakiegoś innego podzespołu samochodu to nie podlega to gwarancji. Ewentualnie jakimś punktem zaczepienia jest gwarancja od producenta żarówki...

pireus

• Gość
« Odpowiedź #190 dnia: 21 Czerwca 2020, 10:37:27 »
Wydaje mi się, że gdy żarówki do zastosowania na zewnątrz nie mają homologacji nie można ich używać na drogach publicznych.
Dokładnie tak jest.
Według mnie jeśli żarówka wymieniona przez właściciela spowodowała uszkodzenie jakiegoś innego podzespołu samochodu to nie podlega to gwarancji.
Żeby doprecyzować, żarówka innego typu niż w zakupionym , homologowanym samochodzie i jeżeli padnie elektryka związane z jej montażem to na ten układ tracimy gwarancję. Dlatego ja się nie bawię w takie zmiany w okresie gwarancyjnym, a potem tracę zapał dla takich udogodnień lub sprzedaję samochód.
« Ostatnia zmiana: 21 Czerwca 2020, 10:40:18 wysłana przez pireus »

Offline MacVar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #191 dnia: 21 Czerwca 2020, 12:53:58 »
Żeby doprecyzować, żarówka innego typu niż w zakupionym , homologowanym samochodzie i jeżeli padnie elektryka związane z jej montażem to na ten układ tracimy gwarancję. Dlatego ja się nie bawię w takie zmiany w okresie gwarancyjnym, a potem tracę zapał dla takich udogodnień lub sprzedaję samochód.

Ciekawe co w momencie gdy wymieniasz w samochodzie część, która ma homologację, została zrobiona do innego samochodu ale pasuje i działa. Przykład tutaj, czyli przekładanie panelu z przyciskami z Toyoty C-HR do Toyoty Rav4.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #192 dnia: 21 Czerwca 2020, 13:09:39 »
Ciekawe co w momencie gdy wymieniasz w samochodzie część, która ma homologację, została zrobiona do innego samochodu ale pasuje i działa. Przykład tutaj, czyli przekładanie panelu z przyciskami z Toyoty C-HR do Toyoty Rav4.
Homologacja dotyczy danego modelu samochodu. Zmiana fajna, ale jak coś się popsuje to na pewno odmówią naprawy gwarancyjnej bo będą mieli pretekst. Dlatego żadne ASO nie zrobi czegoś takiego, bo wtedy oni przejmują odpowiedzialność. Absurdów jest wiele. Mi musieli na gwarancji wymienić tylną szybę bo nie działała jedna nitka ogrzewania. Chciałem żeby za moją dopłatą zamontowali mi przyciemnianą. Nie da rady, jest to niemożliwe. Samochód był homologowany z przezroczystą. Ale z drugiej strony wcale im sie nie dziwię.Znajomy chciał zamontować kamerę cofania do swojego zestawu multimedialnego. Homologowanej nie było. ASO odmówiło montażu. Poszedł do pewnej firmy CarAudio. W czasie montażu spalili mu całą jednostkę i zaproponowali w zamian jakiegoś chińczyka lub miał spadać na drzewo. Nie zgodził się i był w plecy ok 6 tys. zł. Gdyby to było w ASO , tak łatwo by się nie mogli go pozbyć. Wiem, wiem , zaraz napiszecie o sądach , prawnikach itd. Ale na to trzeba mieć czas, kolejne pieniądze i nerwy na wodzy.
« Ostatnia zmiana: 21 Czerwca 2020, 13:21:17 wysłana przez pireus »

Offline MacVar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #193 dnia: 21 Czerwca 2020, 13:15:49 »
Homologacja dotyczy danego modelu samochodu. Zmiana fajna, ale jak coś się popsuje to na pewno odmówią naprawy gwarancyjnej bo będą mieli pretekst. Dlatego żadne ASO nie zrobi czegoś takiego, bo wtedy oni przejmują odpowiedzialność. Absurdów jest wiele. Mi musieli na gwarancji wymienić tylną szybę bo nie działała jedna nitka ogrzewania. Chciałem żeby za moją dopłatą zamontowali mi przyciemnianą. Nie da rady, jest to niemożliwe. Samochód był homologowany z przezroczystą.

Czyli do skończenia się gwarancji samochód należy do Toyoty a użytkownik może co najwyżej nim jeździć i zawiesić odświeżacz powietrza :thumbdown:

pireus

• Gość
« Odpowiedź #194 dnia: 21 Czerwca 2020, 13:23:43 »
Tak jest we wszystkich markach, zmiany możesz wprowadzić w ASO, ale tylko na częściach i akcesoriach homologowanych do Twojego modelu samochodu. Inaczej, robisz na własne ryzyko.
« Ostatnia zmiana: 21 Czerwca 2020, 13:25:38 wysłana przez pireus »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl