0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
A czy ten Baseus daje radę gdy telefon jest w poziomie?
A ja sobie zrobiłem kolejną modyfikację: wymiana żarówek we wnętrzu.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Cytat: tomeksp w 23 Września 2019, 20:43:22A ja sobie zrobiłem kolejną modyfikację: wymiana żarówek we wnętrzu.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu TapatalkaPytanie - czy masz wersję comfort? Jeżeli tak to czy pokrętło zmiany trybu ECO/NORMAL/SPORT jest podświetlane?
Pytanie - czy masz wersję comfort? Jeżeli tak to czy pokrętło zmiany trybu ECO/NORMAL/SPORT jest podświetlane?No, niestety nie. A w innych jest?Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu TapatalkaW selection było podświetlone w zależności od trybu zielone/niebieskie/czerwone- trochę się rozczarowałem jak odebrałem :(Ciekawe czy da radę to podmienić.
Wyswietlacz head up do rav4 2019https://pl.aliexpress.com/item/4000150054935.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.1d76ab06CncOMr&algo_pvid=3c537300-4937-4769-a05f-6b85d5af6d4c&algo_expid=3c537300-4937-4769-a05f-6b85d5af6d4c-0&btsid=0f506fc9-a964-46ce-810b-a9b3081c0544&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_5,searchweb201603_53
a orientujecie się może czy wymiana zwykłych oryginalnych żarówek na takie właśnie ledowe nie wpłynie na utratę gwarancji samochodu.?Zamierzam się z wymiana żarówek we wnętrzu a w drugiej kolejności z wymianą żarówek w światłach przeciwmgielnych z przoduWysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
Wydaje mi się, że gdy żarówki do zastosowania na zewnątrz nie mają homologacji nie można ich używać na drogach publicznych.
Według mnie jeśli żarówka wymieniona przez właściciela spowodowała uszkodzenie jakiegoś innego podzespołu samochodu to nie podlega to gwarancji.
Żeby doprecyzować, żarówka innego typu niż w zakupionym , homologowanym samochodzie i jeżeli padnie elektryka związane z jej montażem to na ten układ tracimy gwarancję. Dlatego ja się nie bawię w takie zmiany w okresie gwarancyjnym, a potem tracę zapał dla takich udogodnień lub sprzedaję samochód.
Ciekawe co w momencie gdy wymieniasz w samochodzie część, która ma homologację, została zrobiona do innego samochodu ale pasuje i działa. Przykład tutaj, czyli przekładanie panelu z przyciskami z Toyoty C-HR do Toyoty Rav4.
Homologacja dotyczy danego modelu samochodu. Zmiana fajna, ale jak coś się popsuje to na pewno odmówią naprawy gwarancyjnej bo będą mieli pretekst. Dlatego żadne ASO nie zrobi czegoś takiego, bo wtedy oni przejmują odpowiedzialność. Absurdów jest wiele. Mi musieli na gwarancji wymienić tylną szybę bo nie działała jedna nitka ogrzewania. Chciałem żeby za moją dopłatą zamontowali mi przyciemnianą. Nie da rady, jest to niemożliwe. Samochód był homologowany z przezroczystą.