Autor Wątek: Wycierajaca się kierownica  (Przeczytany 14811 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

RobRoberto

• Gość
Wycierajaca się kierownica
« dnia: 09 Sierpnia 2019, 10:22:19 »
Witam, po 157tys km moja kierownica zaczęła mieć objawy wytarcia w górnej części. Czy jest jakiś sposób na jej renowacje? Wytarta skóra sprawia ze widać takie pojedyncze strzępki skory co jest nieprzyjemne i irytujące.

Offline falsto1

• Toyot Chodzacy
Odp: Wycierajaca się kierownica
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Sierpnia 2019, 10:49:09 »
Obszycie skóry za 150 zł i jak nowa

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Sierpnia 2019, 12:18:09 »
Obszycie skóry za 150 zł i jak nowa

To jest raczej cena z własnym demontażem i montażem.

Offline falsto1

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Sierpnia 2019, 12:22:07 »
U mnie w łodzi cena z montażem i demontazem po ich stronie

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 09 Sierpnia 2019, 16:27:57 »
Witam, po 157tys km moja kierownica zaczęła mieć objawy wytarcia w górnej części. Czy jest jakiś sposób na jej renowacje? Wytarta skóra sprawia ze widać takie pojedyncze strzępki skory co jest nieprzyjemne i irytujące.
Polecam kupno używanej oryginalnej kierownycy, koszt ok. 100 zł za ładny stan, sam niedawno kupowałem. Nie polecam obszywać bo zdziera się szybciej jak oryginał, kosztuje dużo więcej i tandetnie wygląda.
« Ostatnia zmiana: 09 Sierpnia 2019, 16:33:19 wysłana przez Gawith »

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Sierpnia 2019, 17:56:53 »
pytanie ile prawdy jest w tym że kierownica jest oryginalnie obszyta z małym przebiegiem

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 12 Sierpnia 2019, 18:23:20 »
Obszywaną poznasz od razu. Skoro obszycie kosztuje 150 zł, to jaki interes miałby ktoś, sprzedając obszytą za 100 zł?

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #7 dnia: 12 Sierpnia 2019, 18:26:42 »
Witam, po 157tys km moja kierownica zaczęła mieć objawy wytarcia w górnej części. Czy jest jakiś sposób na jej renowacje?

A skórzana nakładka, taki pokrowiec, nie odpowiada ci? Ja to założyłem w nowym aucie, kierownica jest trochę grubsza, świetnie leży w dłoniach i z głowy mam wycieranie skóry, bo za jakiś czas mogę zmienić sobie tę nakładkę na nową, koszt minimalny. Przesyłam link, gdzie to kupiłem i jak wygląda
https://allegro.pl/oferta/pokrowiec-na-kierownice-ze-skory-producent-37-39-5512537097
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

RobRoberto

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 12 Sierpnia 2019, 19:21:34 »
Witam, po 157tys km moja kierownica zaczęła mieć objawy wytarcia w górnej części. Czy jest jakiś sposób na jej renowacje?

A skórzana nakładka, taki pokrowiec, nie odpowiada ci? Ja to założyłem w nowym aucie, kierownica jest trochę grubsza, świetnie leży w dłoniach i z głowy mam wycieranie skóry, bo za jakiś czas mogę zmienić sobie tę nakładkę na nową, koszt minimalny. Przesyłam link, gdzie to kupiłem i jak wygląda
https://allegro.pl/oferta/pokrowiec-na-kierownice-ze-skory-producent-37-39-5512537097
Dzieki, ale chyba bym oszalał ... jak w polonezie lub trabancie.

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 12 Sierpnia 2019, 19:24:06 »
Tego typu tanie chińskie nakładki zawierają chemiczne śmierdzące rakotwórcze substancje, które wnikają w skórę dłoni. Naturalna skóra to naturalna.

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #10 dnia: 13 Sierpnia 2019, 21:41:58 »
Tego typu tanie chińskie nakładki zawierają chemiczne śmierdzące rakotwórcze substancje, które wnikają w skórę dłoni. Naturalna skóra to naturalna.
To nie jest chińska nakładka. Kupiłem to u polskiego producenta, naturalna skóra.

Dzieki, ale chyba bym oszalał ... jak w polonezie lub trabancie.

Jezu! Aleś mnie podbudował :( A ludzie u mnie mówią, że ta moja nakładka całkiem dobrze wygląda, ciasno założona, ściśle przylega do kierownicy

RobRoberto

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 14 Sierpnia 2019, 09:35:43 »
A wstawiłbyś zdjęcie?
« Ostatnia zmiana: 14 Sierpnia 2019, 11:01:58 wysłana przez fazibazi »

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #12 dnia: 14 Sierpnia 2019, 11:47:39 »
Proszę bardzo. https://www.fotosik.pl/zdjecie/91b23c327398b972 Na żywo, w aucie ta nakładka wygląda milej i cieplej, niż na zdjęciu. Oświetlenie z lampy błyskowej popsuło trochę efekt. Lepiej byłoby zrobić fotkę na dworze bez lampy, ale nie chciało mi się palić auta i wyjeżdżać z garażu. No to teraz krytykujcie albo chwalcie moją kierownicę  :beer: Dla mnie ważne jest to, że przy sprzedaży auta za 3 lata, zdejmę tę nakładkę i będzie nowa kierownica, jak z salonu. Nie martwię się teraz, że kierownica mi się wyciera. Poza tym uchwyt i leżenie w dłoni kierownicy z tą nakładką jest super   :-)
« Ostatnia zmiana: 14 Sierpnia 2019, 11:55:53 wysłana przez fynooh »

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 14 Sierpnia 2019, 16:18:27 »
Wygląda to tragicznie, jak w starym żuku. Odrobina PRL'u we współczesnym aucie  :thumbdown: co kto woli...

Dla mnie ważne jest to, że przy sprzedaży auta za 3 lata, zdejmę tę nakładkę i będzie nowa kierownica, jak z salonu.
Przyszły właściciel będzie się cieszyć nowej kierownicy, którą w ładnym stanie (nie skórzaną) można kupić niewiele drożej od tego PRL'owskiego pokrowca.
« Ostatnia zmiana: 14 Sierpnia 2019, 16:21:24 wysłana przez Gawith »

RobRoberto

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 14 Sierpnia 2019, 16:37:11 »
To prawda. Wyglada jak w Zuku lub jakimś tarpanie.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl