Ja robię krótkie odcinki kilka razu w tygodniu. Chciałem podłączyć wszystko pod prąd stały właśnie za pomocą tego kabla z zabezpieczeniem przed rozładowaniem aku aby mieć tryb parkingowy. Bez dodatkowego powerbanku myślicie że mogę mieć problem z rozruchem?
Moim zdaniem nie będziesz miał, bo kabel ochroni akumulator. Jeżdżę tak jakiś czas i wszystko mi działa, ale nigdy nie miałem problemów z aku - mam hybrydy od 2015.
Mój "smartbox" miał do wyboru ustawienia 11,8V, 12,0V, 12,2V, 12,4V. Ustawiłem 12,4V dla maksymalnej ochrony akumulatora (wg instrukcji obsługi Corolli minimalne napięcie na akumulatorze powinno być 12,3V). Niestety, ponieważ napięcie na akumulatorze w mojej Corolli potrafi spaść po jednym dniu postoju do 11,9V, to jak pisałem wcześniej - tryb parkingowy u mnie nie istniał.
Drugie pytanie to jaki tryb chcecie używać z trybie parkingowym? Chcecie aby to się nagrywało identycznie jak w trakcie jazdy? Kamery z dobrym trybem parkingowym mają buforowanie, 15 sekund filmu jest zapamiętywane w pamięci ale nie jest zapisywane. Zapisywane jest dopiero w momencie uderzenia lub wykrycia zmiany obrazu. Dzięki temu kamera zużywa znacznie mniej prądu i jest w stanie działać całą noc bez problemu. To się nazywa tryb parkingowy 
Ja mam ustawioną detekcję ruchu i detekcję wstrząsu i dopiero po wystąpieniu jednego z tych zdarzeń obraz zapisywany jest na karcie pamięci. Jednak z moich pomiarów wynika, że sam zapis nie zużywał "o wiele więcej prądu". Nie pamiętam dokładnych wartości, ale po wykryciu ruchu/wstrząsu i włączeniu zapisu pobór prądu wzrastał max. o ok. 20%. Myślę, że opcja detekcji ruchu/wstrząsu została pomyślana nie jako oszczędność prądu, ale oszczędność miejsca na karcie pamięci.