Autor Wątek: Wideorejestrator plus Powerbank  (Przeczytany 56580 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MARER

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Wideorejestrator plus Powerbank
« Odpowiedź #90 dnia: 24 Stycznia 2021, 19:58:21 »
Polecam kamerkę: https://allegro.pl/oferta/xiaomi-70mai-pro-kamera-samochodowa-full-hd-wifi-8077368655

Też przymierzyłem się do tej kamery ...pokażcie proszę którędy poprowadziliście przewód do gniazda, które znajduje się w podłokietniku

Offline fenio

• Toyot Pełzający
  • **
    • Toyota New Global Architecture
« Odpowiedź #91 dnia: 25 Stycznia 2021, 13:29:23 »
U mnie zamiast do podłokietnika kabel leci do któregoś przewodu za przyciskami po lewej na dole.

Offline lukikow

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla e21 1.8
« Odpowiedź #92 dnia: 25 Stycznia 2021, 22:40:35 »
Polecam kamerkę: https://allegro.pl/oferta/xiaomi-70mai-pro-kamera-samochodowa-full-hd-wifi-8077368655

Też przymierzyłem się do tej kamery ...pokażcie proszę którędy poprowadziliście przewód do gniazda, które znajduje się w podłokietniku
https://youtube.com/shorts/qjPWlkPpUTk
Corolla TS 1.8 HSD, 2021, Executive, Manhattan Grey

Offline MARER

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #93 dnia: 26 Stycznia 2021, 07:45:08 »

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #94 dnia: 16 Lutego 2021, 06:34:17 »
No i trafiło na mnie tzn rozładowany Aku 12v przez ok 2,5 dnia kamerka rozładowała Aku posiadam Vantrue 4n. Pytanie do was jakiej pojemności jest aku w 2.0 ts? Jak ten powerbank podpiąć bezpiecznie żeby nie rozładowywał tego małego Aku? Jakie koszta takiego Aku?

Wysłane z mojego MI 9 Transparent Edition przy użyciu Tapatalka

Offline piter-ek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #95 dnia: 16 Lutego 2021, 08:23:40 »
Używam Cellink Neo 9, który podpiąłem bezpośrednio (z bezpiecznikiem) do akumulatora. Ładuje się tylko przy włączonym zapłonie, więc akumulatora nie rozładowuje.

Offline Dziuba

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #96 dnia: 29 Maja 2021, 16:50:45 »
Jestem na etapie zamawiania powerbanka i mam pytanie
Cellink neo9 czy blackvue B-124x ?
VIOFO 129 plus duo mam podłączony przez hardware kit - tryb parkingowy jest za krótki dla mnie ?..

Z postów wyczytałem ze podłączają ludzie kamerkę do powerbanka przez zabezpieczenia typu hardware kit? jest to potrzebne ?

My21 2.0 TS exe+vip

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #97 dnia: 29 Maja 2021, 18:39:10 »
Ważne żeby odpowiednio podłączyć powerbank do samochodu, swoją drogą powiedz mi czy będziesz sam podpinał czy w aso?

Offline Dziuba

• Toyot Leżący
  • *
Wideorejestrator plus Powerbank
« Odpowiedź #98 dnia: 29 Maja 2021, 19:33:15 »
Ważne żeby odpowiednio podłączyć powerbank do samochodu, swoją drogą powiedz mi czy będziesz sam podpinał czy w aso?
W Aso, u dilera gdzie kupiłem montowali, ale okazało się w drodze powrotnej ze nie działa (oni pociągnęli tylko kable i nie sprawdzali?., ja tez nie sprawdziłem ?szkoda gadać ) w związku z tym ze diler jest 350km to po zrobieniu dymu załatwili montaż u innego dilera 80km od mojego domu.
Chcę zmienić właśnie koncepcje po testowaniu sprzętu który podłączyłem na ostro i na poprawiany montaż pojechać z powerbankiem .
I moje pytanie odnośnie powerbanka.. skąd kamera będzie wiedziała ze ma przejść w tryb parkingowy ? Powerbank da jej znać ? Bo nie ogarniam

My21 2.0 TS exe+vip
« Ostatnia zmiana: 29 Maja 2021, 19:41:32 wysłana przez Dziuba »

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #99 dnia: 29 Maja 2021, 20:01:12 »
W Aso, u dilera gdzie kupiłem montowali, ale okazało się w drodze powrotnej ze nie działa (oni pociągnęli tylko kable i nie sprawdzali?., ja tez nie sprawdziłem ?szkoda gadać ) w związku z tym ze diler jest 350km to po zrobieniu dymu załatwili montaż u innego dilera 80km od mojego domu.
Chcę zmienić właśnie koncepcje po testowaniu sprzętu który podłączyłem na ostro i na poprawiany montaż pojechać z powerbankiem .
I moje pytanie odnośnie powerbanka.. skąd kamera będzie wiedziała ze ma przejść w tryb parkingowy ? Powerbank da jej znać ? Bo nie ogarniam

My21 2.0 TS exe+vip
Jeśli kamera posiada takowy tryb to wszystko ustawiasz w kamerce. Ja mam Vantrue n4 pro która na tryb parkingowy. Kamerka włączona jest cały czas i rejestruje obraz. Tryb parkingowy załącza się sam po ustalonym czasie bezruchu obrazu oraz wstrząsów pojazdu to tak jak byś miał poprostu włączony cały czas nagrywanie ale w trybie parkingowym nie nagrywa tylko przechodzi w czuwanie i w zależności od kamerki w trybie parkingowym można włączyć rejestrowanie poklatkowe czyli będzie nagrywało cały czas ale obraz będzie zapisywany co kilka sekund w zależności od ustawień.
Co do montażu powerbanka to najpierw zadzwoń sobie do ASO gdzie będziesz montował i spytaj czy Ci zamontują takiego powerbanka bo mnie w Krakowie u Dobrygowskiego nie chcą zamontować cellink neo 9 bo oni potem muszą dać gwarancję na to wszystko a ten power bank to nie wiedzą czy może być czy nie i usłyszałem że oni mają w ofercie powerbanka do kamerek ale niedopytywałem już o szczegóły bo nie interesuje mnie ich system. Więc ja sam jestem na etapie kupna ale montaż albo wykonam sam albo zlecę dobremu elektrykowi.

Offline Dziuba

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #100 dnia: 29 Maja 2021, 20:27:26 »

My21 2.0 TS exe+vip
Jeśli kamera posiada takowy tryb to wszystko ustawiasz w kamerce. Ja mam Vantrue n4 pro która na tryb parkingowy. Kamerka włączona jest cały czas i rejestruje obraz. Tryb parkingowy załącza się sam po ustalonym czasie bezruchu obrazu oraz wstrząsów pojazdu to tak jak byś miał poprostu włączony cały czas nagrywanie ale w trybie parkingowym nie nagrywa tylko przechodzi w czuwanie i w zależności od kamerki w trybie parkingowym można włączyć rejestrowanie poklatkowe czyli będzie nagrywało cały czas ale obraz będzie zapisywany co kilka sekund w zależności od ustawień.
Co do montażu powerbanka to najpierw zadzwoń sobie do ASO gdzie będziesz montował i spytaj czy Ci zamontują takiego powerbanka bo mnie w Krakowie u Dobrygowskiego nie chcą zamontować cellink neo 9 bo oni potem muszą dać gwarancję na to wszystko a ten power bank to nie wiedzą czy może być czy nie i usłyszałem że oni mają w ofercie powerbanka do kamerek ale niedopytywałem już o szczegóły bo nie interesuje mnie ich system. Więc ja sam jestem na etapie kupna ale montaż albo wykonam sam albo zlecę dobremu elektrykowi.

Jak będą stawać okoniem to poproszę tylko pociągnięcie kabli a powerbanka sam podepnę :)
Myśle ze nie będą robić sobie jaj tak naprawdę tylko masa i adapter bezpiecznika acc i tyle żadnej ingerencji w instalacje nie ma.
A czy chce na końcu kabla podłączyć wibrator analny czy powerbanka to nie ich sprawa ;)

Co Cię przekonało do neo9 a nie np B-124x ?

My21 2.0 TS exe+vip
« Ostatnia zmiana: 29 Maja 2021, 20:33:11 wysłana przez Dziuba »

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #101 dnia: 30 Maja 2021, 00:47:43 »
Jeszcze nie przekonało bo jeszcze nie zakupiłem ale póki co to cena dużo niższa jeśli miałbym brać wersje neo o tej samej pojemności co Black bo ma raptem 6600mAh a Neto z tą pojemnością to neo6 kupisz za ok 8 stówek za to za ok 1300 masz wersję neo9 która ma 9000mAh więc tu mnie bardziej skłania do zakupu. I jedno i drugie oczywiście można rozbudować o kolejny powerbank

Offline Dziuba

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #102 dnia: 30 Maja 2021, 13:29:39 »
Jeszcze nie przekonało bo jeszcze nie zakupiłem ale póki co to cena dużo niższa jeśli miałbym brać wersje neo o tej samej pojemności co Black bo ma raptem 6600mAh a Neto z tą pojemnością to neo6 kupisz za ok 8 stówek za to za ok 1300 masz wersję neo9 która ma 9000mAh więc tu mnie bardziej skłania do zakupu. I jedno i drugie oczywiście można rozbudować o kolejny powerbank

A może ktoś z Was ma wiedzę dlaczego na niektórych schematach podłączają kamerkę do powerbanka przez hardware kit ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #103 dnia: 30 Maja 2021, 14:26:47 »

A może ktoś z Was ma wiedzę dlaczego na niektórych schematach podłączają kamerkę do powerbanka przez hardware kit ?

Mówisz o blackviue?
W cellinku tego elementu nie podpinasz bo jest zbyteczny gdyż hardawrekit zabezpiecza mały Aku przed rozładowaniem. Jak jest podpinany Black? Cellink podpina się pod masę auta i do bezpiecznika w skrzynce gdzie występuje prąd po zapłonie czyli np do bezpiecznika zapalniczki.

Offline Dziuba

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #104 dnia: 30 Maja 2021, 14:31:56 »

Mówisz o blackviue?
W cellinku tego elementu nie podpinasz bo jest zbyteczny gdyż hardawrekit zabezpiecza mały Aku przed rozładowaniem. Jak jest podpinany Black? Cellink podpina się pod masę auta i do bezpiecznika w skrzynce gdzie występuje prąd po zapłonie czyli np do bezpiecznika zapalniczki.

Tak tez rozumiem ze powinno być tak jak piszesz, ale mieszają mi w głowie grafiki na ofertach Celinka i nie czaję bazy :|

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl